SON DAKİKA
reklam
reklam

SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM

Köşe Yazarı: Erdal Karadağ   Eklenme Tarihi: 11 Eylül 2023, Pazartesi - 14:08   Okunma Sayısı:

Sağlıklı yaşam sürdürebilmenin yollarından biri de spor yapmaktır. Nüfusun 80 milyonun üzerinde olduğu ülkemizde, spor yapan kişi sayısı gelişmiş ülkelere kıyasla ne yazık ki yeterli düzeyde değildir. Her çocuğun, gencin ve yetişkininin kendine uygun bir spor branşı bulabileceği bir dönemde biz yetişkinler de model olmanın sorumluluğuyla kendimizi ve çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz.

Kendisine bakan, bakmayı seven insanların ortak noktası spordur. Sporla birlikte vücutta birtakım hormonal değişiklikler de görülüyor ve salgılanan endorfin kişinin kendini beğenmesine ve özgüveninin artmasına sebep olarak bireysel mutluluğu sağlıyor. Fiziksel kapasitenin artmasıyla insan, bir şeyleri başarabilme, bir ağırlığı kaldırabilme veya bir mesafeyi daha hızlı gidebilme yetisi kazanıyor. Bilimsel araştırmalar spor yapan kişilerin, zaman yönetiminin daha iyi olduğunu, şiddet ve kötü alışkanlıklara eğiliminin daha az olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda baktığımız zaman ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte spor yapmaları, rol model olarak onları spora özendirmeleri her geçen gün önem kazanmaktadır.

Sporun bir sosyalleşme aracı olduğu da bir başka gerçek. Spor merkezlerinin müşterilerine sunduğu hizmet bunun en açık göstergesi. Bu mekânlarda üyelerin yeni kişilerle tanışıp, sohbet edebilecekleri, tüm günlerini geçirebilecekleri ortamlar oluşuyor.. Spor çocuğunuzla sağlıklı iletişim kurabilmenin de bir yolu. Bir çok ebeveyn çocuğuyla beraber spor yaptıktan sonra daha rahat paylaşım yapabildiğini ifade ediyor. Birlikte oldukları zamanı olumlu değerlendirebildiklerini belirtiyor. Hayatımıza olan katkılarıyla yaşam kalitemizi arttıran sporun önemini vurgulamaya çalışırken sporun olumlu katkılarını yaşamış bir ebeveyn ve bir eğitimci olarak sizlerin de yeni bir başlangıç yaparak kendiniz ve aileniz için uygun bir spor branşı belirleyerek düzenli bir spor hayatına adım atmanızı dilerim. Sağlıklı yaşam için haydi spora…

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam