SON DAKİKA
reklam
reklam

Filede zirvenin rengi sarı

Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2021, Salı - 11:57   Okunma Sayısı: 182292
Türkiye Voleybol Federasyonu Sultanlar Ligi'nin lideri VakıfBank Kadın Voleybol Takımı rekorlar kırmaya devam ediyor. Sarı-siyahlılar ayrıca CEV Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde üst üste sekiz, toplamda da 11'inci kez yarı finale yükseldi.

 

 

1986’da kurulan VakıfBank Spor Kulübü voleybolda kazandığı başarılarla Türkiye’nin de gururu olarak,bir çok ilke imza attı. Üçü FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, dördü ise CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olmak üzere 9 uluslararası şampiyonluk ile ''Türkiye'nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı'' unvanını elinde bulunduran VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 11 kez de Türkiye Sultanlar Ligini kazandı. 2014 yılı Ocak ayı itibarıyla, ulusal ve uluslararası seviyede oynadığı üst üste 73 resmi maçı kazanarak kırılması zor bir rekorun sahibi olarak Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi başaran VakıfBank Spor, 2018 yılında da FIVB Voleybol Kadınlar Kulübü Şampiyonasında en çok galibiyet alan takım olarak ikinci kez Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 2020 yılında oynadığı 47 maçın 45'ini kazanırken, CEV Şampiyonlar Ligi'nde üst üste sekiz toplamda da 11'inci kez yarı finale yükseldi. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından tescil edilen 2019-2020 Sultanlar Ligi'ni 63 puanla 'Lider' bitiren sarı-siyahlılar, 2020-2021 Sultanlar Ligi'nde de 24 hafta sonunda 69 puanla 'Zirvede' yer alıyor. Üç FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası ve dört CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla 'Türkiye'nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı' olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, 2020 yılında da voleybolda zirvenin tek sahibi oldu. 2020 yılında 47 karşılaşmaya çıkan sarı-siyahlılar, bu maçların 45'inden galibiyetle ayrıldı. 45 galibiyetin 36'sını 3-0'lık skorla kazanan VakıfBank, sekiz maçı 3-1, bir maçı da 3-2 kazanmayı başardı. Pandemi nedeniyle TVF tarafından tescil edilen 2019-2020 Sultanlar Ligi'ni 63 puanla 'Lider' bitiren sarı-siyahlılar, 2020-2021 Misli.com Sultanlar Ligi'nde 24 hafta sonunda 69 puanla zirvede yer alıyor.

 

CEV Şampiyonlar Ligi'de yola devam

 

İlki 2011'de olmak üzere 2013, 2017 ve 2018 yıllarında toplam dört kez kazandığı CEV Şampiyonlar Ligi'nde ise 2020 yılında oynadığı sekiz maçı da kazanan sarı-siyahlılar, koronavirüs pandemisi nedeniyle yarı final etabında iptal edilen 2020 CEV Şampiyonlar Ligi'nde üst üste sekiz toplamda da 11'inci kez yarı finale yükselmeyi başardı. CEV Şampiyonlar Ligi'ni dört kez namaglup olarak kazanan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, Bulgaristan'da düzenlenen 2021 CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu 1. Ayak'ta oynadığı üç maçı da kazanarak, grup aşamasına üçte üçle başladı. LKS Commercecon Lodz ve ASPTT Mulhouse VB'yi 3-0'la geçen sarı-siyahlılar, son maçında VC Maritza Plovdiv'i 3-1 yendi. VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, ''İlk olarak yeniden burada olduğumuz, yeniden Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız için çok mutluyuz. Farklı bir formatta oynadığımız için başta düşünceliydik. Ama takım olarak bu zorlukla iyi baş ettik ve üç maçımızı da kazandık. Geçen sezonki gibi bu sezon da öz güvenli bir şekilde maçlarımıza çıkıyoruz. Takım olarak aynı motivasyonla oynuyoruz. Biz güçlü bir takımız ve maçların her anında bu gücü gösterdik. Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptık'' dedi.

 

Rakiplerini rahat geçtiler

 

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, Bulgaristan'da düzenlenen 2021 CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu 1. Ayak ilk maçında Polonya ekibi LKS Commercecon Lodz'u 3-0 mağlup etti. Kolodruma Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın başında 6-2 geriye düşen sarı-siyahlılar, hücum performansıyla skorda 11-10 öne geçmesine rağmen setin devamında skorda 23-17 geri düştü. Başantrenör Giovanni Guidetti'nin aldığı molanın ardından iyi servis atan ve blok sayılarıyla farkı eriten VakıfBank, ilk seti 25-23 almayı başardı. İlk setin sonundaki etkili performansını ikinci sete de taşıyan sarı-siyahlılar, baştan sona üstün götürdüğü bu seti de 25-17 alarak karşılaşmada 2-0 öne geçti. LKS Commercecon Lodz'un üçüncü sette maça dönüşüne izin vermeyen VakıfBank, çekişmeli geçen seti 25-22 karşılaşmayı da 3-0 kazandı. Mücadelenin en değerli oyuncusu (MVP) sarı-siyahlılar'ın ABD'li smaçörü Michelle Bartsch-Hackley seçildi. VakıfBank, ikinci maçında Fransa temsilcisi ASPTT Mulhouse VB'yi 3-0 yendi. Karşılaşmanın ilk setine 5-0'lık seriyle başlayan sarı-siyahlılar, setin devamında blok performansıyla rakibi karşısında aradaki farkı korudu ve ilk seti 25-18 almayı başardı. İkinci setin başında 7-3 geriye düşen VakıfBank, setin devamında etkili hücumlarla önce rakibini yakaladı ardından farkı açarak seti 25-16 aldı ve karşılaşmada 2-0 öne geçti. ASPTT Mulhouse VB'nin üçüncü sette maça dönüşüne izin vermeyen sarı-siyahlılar, seti 25-18 karşılaşmayı da 3-0 kazandı. Mücadelenin en değerli oyuncusu (MVP) sarı-siyahlılar'ın İsveçli smaçörü Isabelle Haak seçildi.

 

Ev sahibini de yendiler

 

Temsilcimiz üçüncü ve son maçında ev sahibi Bulgaristan ekibi VC Maritza Plovdiv'i 3-1 mağlup ederek, grupta üçte üç yaptı. Karşılaşmaya 11-2'lik seriyle başlayan sarı-siyahlılar, setin devamında hücum performansını sürdürdü ve ilk seti 25-9 aldı. İlk setteki etkili hücumlarına ikinci sette de devam eden VakıfBank, baştan sona üstün oynadığı bu seti 25-10 alarak karşılaşmada 2-0 öne geçti. Üçüncü seti 25-23 kaybeden VakıfBank, dördüncü sette ev sahibi VC Maritza Plovdiv'in karşılaşmaya dönüşüne izin vermedi ve seti 25-16 maçı da 3-1 kazandı. Mücadelenin en değerli oyuncusu (MVP) sarı-siyahlılar'ın Sırp pasörü Maja Ognjenovic seçildi. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, C Grubu 2. Ayak karşılaşmalarını 2-4 Şubat 2021 tarihlerinde Polonya'da oynayacak.

 

Günden güne yükselen grafiğimiz var

 

VakıfBank Kaptanı Melis Gürkaynak, ''Geçen sezon yarı finale çıktığımız turnuva iptal edilmişti. O yüzden bu sezon farklı bir motivasyonla maçlara çıkıyoruz. Pandemi nedeniyle Şampiyonlar Ligi farklı bir formatta oynanıyor. Burada üst üste üç maç oynadık. Üç maçta da çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Günden güne yükselen bir grafikle maçlarımızı kazandık. Bu bizim için önemliydi. Birinci ayaktaki üç maçımızı da kazandığımız için mutluyuz. Şimdi Şubat ayında Polonya'da çok önemli maçlara çıkacağız'' dedi.

 

Son maç bitene kadar iyi motive olduk

 

Maritza Plovdiv maçının en değerli oyuncusu (MVP) seçilen VakıfBank'ın Sırp pasörü Maja Ognjenovic ise ''Bu sezon herkes için tuhaf bir sezon oluyor. Tüm dünya için değişik bir yıl geçiyor. Bu yüzden her zamanki gibi normal ve alışılagelmiş bir sezon yaşamıyoruz. Takım olarak ilk maçın başından son maç bitine kadar iyi motive olduk. Türkiye Ligi'nde olduğu gibi Şampiyonlar Ligi'ne de iyi bir başlangıç yaptık. İki kulvarda da iyi bir noktadayız. Grup maçlarımızda çok iyi mücadele ettik ve üç rakibimizi de kaliteli oyunlarla yendik. Şimdi takım olarak Türkiye Ligi'ne odaklanacağız. En büyük dileğim; bu sezonu başarılı ve sağlıklı bir şekilde bitirebilmek'' ifadelerini kullandı.

 

 

Maçların her anında gücümüzü gösterdik

 

CEV Şampiyonlar Ligi'ni dört kez namağlup olarak kazanan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, Bulgaristan'da düzenlenen 2021 CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu 1. Ayak'ta oynadığı üç maçı da kazanarak, grup aşamasına üçte üçle başladı. LKS Commercecon Lodz ve ASPTT Mulhouse VB'yi 3-0'la geçen sarı-siyahlılar, son maçında VC Maritza Plovdiv'i 3-1 yendi. VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, ''İlk olarak yeniden burada olduğumuz, yeniden Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız için çok mutluyuz. Farklı bir formatta oynadığımız için başta düşünceliydik. Ama takım olarak bu zorlukla iyi baş ettik ve üç maçımızı da kazandık. Geçen sezonki gibi bu sezon da öz güvenli bir şekilde maçlarımıza çıkıyoruz. Takım olarak aynı motivasyonla oynuyoruz. Biz güçlü bir takımız ve maçların her anında bu gücü gösterdik. Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptık'' dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam