SON DAKİKA
reklam
reklam

Girişimcilere ev sahipliği yapacak

Eklenme Tarihi: 22 Şubat 2021, Pazartesi - 10:16   Okunma Sayısı: 105754
Sektörün tüm bileşenlerini bir araya getiren 43.Yapı Fuarı bu yıl güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş, ortaklık ve satın alım fırsatları oluşturmayı amaçlıyor

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörler için düzenlediği fuarlarla her yıl binlerce yabancı yatırımcıyı, yerli iş ortakları ile bir araya getiren Hyve Group, TÜYAP’ta gerçekleştireceği yılın ilk fuarı için tüm hazırlıklarını sürdürüyor. 01- 04 Nisan 2021 tarihlerinde düzenlenecek 43. Yapı Fuarı Turkeybuild Istanbul, sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirirken, güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı amaçlıyor. Yapı Fuarı Turkeybuild Istanbul sektörde bilgi alışverişini sağlama ve inovasyonu teşvik etmenin yanı sıra sektörün; kamu, özel sektör, akademik boyutları arasında etkileşim kurmayı sağlayarak, yeni fikirlerin tanıtımı için iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu, verimli bir platform sağlıyor. Son yıllardaki gelişmeler ile büyük veriye dayalı çalışmalar, girişimci bakış açısını ve birçok sektördeki iş yapış şeklini kökten değiştirirken, inşaat sektörü de bu dönüşümden faydalanarak, yenilikçi çözümleri tüketicilerle buluşturmak adına çok büyük bir potansiyel barındırıyor. YAPI TECH GARAGE aracılıyla START-UP’lar, akıllı inşaat malzemeleri, BIM, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yönetim araçları, yapı mobil uygulamaları, 3B üretim, robotik üretim ve nesnelerin interneti gibi konularda tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar mimarlara, mühendislere, proje yöneticilerine, üreticilere, yüklenicilere, geliştiricilere, pazarlamacılara ve kullanıcılara farklı olanaklar sunduğu teknolojileri bu alanda tanıtabilecekler.

Fuar yeni iş ortaklıklarına kapı aralıyor

Girişimcilerin potansiyeli değerlendirmek adına çok önemli bir pozisyonu olduğunu hatırlatan Yapı Fuarı TurkeyBuild Istanbul Direktörü Banu Keskin, “Girişimciler, şirketler için büyük bir dönüşüm yaratacak çıktılar oluştursalar da sektörle bir araya daha sık gelmeleri gerektiğini, fikir alışverişlerinin daha yoğun bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu hem yatırımcı hem de girişimci için çok önemli bir ihtiyaç. Yapı Fuarı TurkeyBuild Istanbul olarak, Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet Demirer ile ortak geliştirdiğimiz proje kapsamında oluşturduğumuz YAPI TECH GARAGE alanında STARTUP’ları (tekno-girişimleri) inşaat sektörü ile buluşturuyoruz. Yeni iş ortaklıklarına kapı aralıyor, yeni fikirlerin temellerini hep birlikte atıyoruz” dedi.

Fuara özel ezber bozan çözümler

YAPI TECH GARAGE aracılıyla START-UP’lar, akıllı inşaat malzemeleri, BIM, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yönetim araçları, yapı mobil uygulamaları, 3B üretim, robotik üretim ve nesnelerin interneti gibi konularda tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar mimarlara, mühendislere, proje yöneticilerine, üreticilere, yüklenicilere, geliştiricilere, pazarlamacılara ve kullanıcılara farklı olanaklar sunduğu teknolojileri bu alanda tanıtabilecekler. Start-up bakış açısının ezber bozan çözümler sunarak sektörlerin dinamiklerini değiştirdiği bu dönemde, inşaat ve gayrimenkul sektöründe cesur işler yapan girişimcileri sektörle buluşturmaya hazırlanan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, sektöre özel teknolojik ve ölçeklendirilebilir ürün geliştiren girişimcilere çağrıda bulunuyor.*

Sürdürülebilir sağlıklı büyüme

Turkeybuild İstanbul’un 43 yıldır uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat sektörüne ayna tuttuğunu dile getiren Hyve Group Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, ''Türkiye’de bir süre önce altın yıllarını yaşayan yapı ve inşaat sektörünün, konjonktüre bağlı bu hızlı büyüme dönemini yakın gelecekte yakalaması kolay olmayabilir. Ancak sürekli ve sürdürülebilir bir sağlıklı büyüme sağlanabilir. Sektörün buluşma noktası Turkeybuild İstanbul’un hedefi ve misyonu da budur. İş geliştirmeye yönelik yeni yaklaşımların ve fırsatların değerlendirilmesi, Türkiye yapı sektörünün dünyada markalaşması için atılması gereken gerekli adımlar ve yenilikçi iş yapma biçimlerini konuşarak yapı ve inşaat sektörümüze destek vermeye devam edeceğiz”

Yeni nesil yönetim yaklaşımları

Yapı Fuarı’nda kurulacak Yapı sahnesi, mimari ve iş odaklı panellere, ortaklığa yönelik oturumlara ihracata, yurtdışı pazarlarına, yeni tasarım ve teknoloji araçları hakkında sohbetlere ve ilham verici konferanslara ev sahipliği yapacak. Değişken koşullara adaptasyon ve sürdürülebilir başarı temellerine oturan çevik yönetim yaklaşımları dünya genelinde inşaat sektörünün gündemine otururken, Yapı sektörü sürdürülebilir büyümenin sırrı olan çevik dönüşümü konuşuyor başlıklı panelde konu, detaylıca tartışılacak. Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet Demirer iş birliği ile düzenlenen bu buluşma, çevik dönüşüm ile yeni nesil yönetim yaklaşımlarını işletme ihtiyaçlarına uyarlayarak işletmedeki potansiyeli ortaya çıkarmak ve hayata geçirmek için Yapı Sektöründe bir örnek teşkil edecek. 5 güne özel 5 tema çerçevesinde uzman konuşmacılar, sektörün fikir önderleri, karar vericiler ve fuar katılımcısı firmalar ortak bir düşünce platformunda bir araya gelerek sektörel bilgi akışına katkıda bulunacak.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünü bir araya getirecek

Gelenekselleşen Başkanlar Forumu da bu sene farklı temalar altında konumlandırılarak 4 güne yayılan bir buluşmalar serisine dönüştü. “Yapı İhracatında Gelinen Nokta ve Sonrası”, “Doğal Afetlere Karşı Geliştirilen Sektör Yenilikleri”, “Yapı İşletme Modelleri” ve “Yeni Yapma Biçimleri” sektörün farklı paydaşlarını temsil eden fikir önderi dernek başkanlarının değineceği konular olacak. Daha önce belirlenen plan çerçevesinde fuar programı dop dolu olacak. İlk gün Yapı Business/iş gününde; inşaat finansmanı, ihracat, yeni pazarlar ve yeni iş geliştirme modelleri masaya yatırılacak. Ekonomistlerin yapı sektörünü değerlendireceği ve yapılarda yeniden işlevlendirme yönteminin yeni bir alan olarak yaratacağı katma değer tartışılacak. İkinci günü Yapı environment/Çevre gününde; depreme dayanıklı inşaatlar, ekolojik yapılar, iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji konuşulacak. Fuarın 3. günü Yapı industry/endüstri günü ele alınacak konular sektörün sürdürülebilir büyümesini ve kazançlı dönüşümünü sağlayacak süreçler ve yeni yaklaşımlar olacak. Pazarlama yaklaşımları, tesis yönetimi, Z kuşağı satın alma dinamikleri, çevik dönüşüm ve inovatif iş modelleri öncelikli konular olacak. Dördüncü günü Yapı design/Tasarım gününde ise, mimarlar yeni “yapma” biçimlerini sorgulayacak. Küresel tasarım inisiyatiflerinin göz önünde olduğu akıllı şehirlere ve tasarımın markalara kattığı değerlere odaklanan oturumlar gerçekleştirilecek. Fuarın beşinci günü ise Yapı tech günü olarak düzenlenirken, StartUp’lar ile inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kurumları buluşturmaya hazırlanan Yapı Fuarı; “Ürünümle sektör ivme kazanır” diyen, sektöre özel teknolojik ve ölçeklendirilebilir ürün geliştiren genç girişimcileri ağırlayacak.

Şirketler için büyük bir dönüşüm getirecek

Yapı Fuarı'nın sürdürülebilir sektörel büyüme misyonuna yönelik çalışmalardan biri ise Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı ile ortak geliştirilen Yapı Tech Garage projesi olacak. Fuar, girişimciler ve inşaat sektörü arasında köprü oluştururken, sergilenecek projeler; akıllı inşaat malzemeleri, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, yönetim araçları, yapı mobil uygulamaları, 3B üretim, robotik üretim ve nesnelerin interneti gibi konularda, STARTUP’lar tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar mimarlara, mühendislere, proje yöneticilerine, üreticilere, yüklenicilere, geliştiricilere, pazarlamacılara ve kullanıcılara farklı olanaklar sunacak. Son 20 yılda girişimci bakış açısı ve büyük veriye dayalı çalışmalar birçok sektörde iş yapış şeklini kökten değiştirdi. İnşaat sektörü, bu gelişmelerden en az faydalanan sektörlerden biri, bu nedenle iş yapış şekli halen büyük ölçüde geleneksel temellere dayanıyor ve inovasyon için büyük potansiyel barındırıyor. Aynı şekilde girişimciler ise şirketler için büyük bir dönüşüm yaratacak çıktılar oluştursalar da sektörle bir araya gelmekte ve kendilerini anlatmakta zorlanıyorlar.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam