SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbul'da sergi zamanı

Eklenme Tarihi: 2 Aralık 2021, Perşembe - 10:16   Okunma Sayısı: 130394
İstanbul'un bir çok köşesinde sanat vatandaşlarla buluşmaya devam etti. Üsküdar, Maltepe ve Silivri'de açılan resim serilerinde ise sanatçıların değerli eserleri sanatseverlerle buluştu

Sanatın merkezi olmaya aday Üsküdar iki resim sergisine ev sahipliği yaptı. Alkol bağımlılığının sarsıcı yüzünü ortaya koymak, alkolün insan ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek için Alkol Bağımlılığı Farkındalık Haftası kapsamında, Yeşilay ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile Üsküdar'da 'Şişenin Dibi' sergisi düzenlendi. Azerbaycan’lı sanatçı Hicran Alioğlu'nun sulu boya eserlerinin yer aldığı “Öykülerim” resim sergisi ise Nevmekân Bağlarbaşı Galeri'de açıldı. Her iki sergiye de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Alkol riskli kullanımı dünya nüfusunun sağlığı konusunda önde gelen risk faktörlerinden biridir ve birçok hastalığa yol açmaktadır, toplumlar üzerinde sosyal ve ekonomik açıdan pek çok yük oluşturmaktadır. Alkolden kaynaklanan zararlar, alkol kullanan kişi ile beraber, aile üyelerine ve içen kişinin çevresine zarar verdiği gibi çeşitli sağlık bozukluklarına ve aynı zamanda çeşitli sosyal sorunlara da neden oluyor. Alkol kullanımı erken ölüm ve sakatlıklar açısından 7. sıradaki risk faktörü olarak görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü, alkolün zararlı kullanımının dünya çapında yaklaşık 3 milyon ölüme neden olduğunu belirtiyor. Yeşilay tüm bu veriler göz önüne alındığında alkol bağımlılığının zararlarına ilişkin farkındalık oluşturuyor ve bağımlılıklarla mücadele eden vatandaşlara destek oluyor. Küçük yaşlardan itibaren bireylere sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırarak bağımlılıktan uzak kalmaları için var gücüyle çalışıyor.

Toplum vicdanını sarsacak karelere vurgu yapıldı

Sanatın bağımlılıklarla mücadele konusunda farkındalık oluşturmanın etkili bir yolu olduğu düşüncesiyle alkolün olumsuz etkilerine dikkat çekmek için hazırlanan “Şişenin Dibi” sergisinin de bu anlamda önemli olduğuna inanıyor. Alkol bağımlılığının sarsıcı yüzünü ortaya koyan “Şişenin Dibi” sergisi, alkolün insan ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerken, toplum vicdanını sarsacak karelere vurgu yapıyor. Sanatın, bağımlılıklarla mücadele konusunda farkındalık oluşturmanın önemli ve etkili bir yolu olduğu düşüncesiyle hareket eden Yeşilay, alkolün olumsuz etkilerine dikkat çekmek için “Şişenin Dibi”ne ışık tutuyor. Bu kapsamda Alkol bağımlılığının sarsıcı yüzünü ortaya koymak, alkolün insan ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek için Alkol Bağımlılığı Farkındalık Haftası kapsamında, Yeşilay ve Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar'da 'Şişenin Dibi' sergisi düzenlendi. Sergide duvara koyulan alkol şişelerinin dibine bakanlar, alkolün zararları hakkında sosyal mesajlar ile karşılaştı ve şişenin dibini gördü. Alkol Bağımlılığı Farkındalık Haftası dolayısıyla Üsküdar Belediyesi binasında yer alan sosyal hizmet alanında sergilenecek olan ‘Şişenin Dibi’ sergisi açılışına Yeşilay Genel Müdürü Nurullah Atalan, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilay Üsküdar Şube Başkanı Cihat Türkmen, Müdürler, Belediye Personeli ve vatandaşlar katıldı.

Azeri ressamın sergisi Nevmekan Bağlarbaşı'nda

Azerbaycan’lı sanatçı Hicran Alioğlu'nun sulu boya eserlerinin yer aldığı “Öykülerim” resim sergisi Nevmekân Bağlarbaşı Galeri'de açıldı. Serginin açılışına çok sayıda davetli katılım sağladı. Sanatçı Hicran Alioğlu'na hediye takdim edilmesi ve açılış kurdelesi kesiminin ardından sergi sanatseverler ile buluştu. Nevmekân Bağlarbaşı Galeri'de sergilenen, şehir ve insan manzaralarından oluşan, şehrin tüm güzelliklerini gözler önüne seren eserler sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Hicran Alioğlu, “Sulu boya, gözde sanatlar içinde en zor olanlardan biridir. Dokuz senedir sulu boya yapıyoruz. Bu bizim kaçıncı sergimiz oldu hatırlamıyorum ama Üsküdar Belediyesi'ndeki ilk sergimiz. Gayet memnunum. Çok güzel ağırladılar sağ olsunlar. Sergi de çok güzel geçiyor. Sanatçı arkadaşlarım, hocalar, tanıdığım dostlar, tanımadığım herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. “Öykülerim” Sulu Boya Resim Sergisi, 12 Aralık tarihine kadar Nevmekân Bağlarbaşı Galeri'de ziyaret edilebilecek.

Silivri resim sergisi sanatseverlerle buluştu

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen “Aşkın, Emeğin ve Muhabbetin Resmedilmesi” temalı 1. Uluslararası Resim Çalıştayında, 11 ülkeden 45 sanatçının eserleri açılan sergi ile sanatseverlerle buluştu. Silivri Belediyesi sergi salonlarında sunulan 85 resim, 3 Aralık 2021 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Silivri’de Hayat Var” ve “Silivri’de Sanat Var” vizyonu doğrultusunda ilçede yürütülen kültür ve sanat etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve UNESCO tarafından ilan edilen 2021 Hacı Bektaşı Veli, Ahi Evran, Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında; Ressam İnci Aydar anısına “Aşkın, Emeğin ve Muhabbetin Resmedilmesi” konulu 1. Uluslararası Silivri Resim Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya Türkiye’den ve yurt dışından 45 ressam katıldı. 5 gün süren çalışmaların tamamlanmasının ardından ortaya çıkan 90 resim için açılış töreni yapıldı.

Usta ressamların eserleri sergilendi

Silivri Belediyesi Sergi Salonunda sanatseverlerle buluşan serginin açılışına; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Süheyl Kırkıcı, Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, merhum ressam İnci Aydar’ın eşi Arif Aydar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sanatçılar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi katılım belgesi ve plaket takdimleri sunuldu. Başkan Volkan Yılmaz, tüm sanatçıların hediyelerini bizzat kendisi verirken, usta ressam Yaşar Çallı’nın resmettiği Volkan Yılmaz portesi de Başkan Yılmaz’a takdim edildi. Sergi, yapılan toplu kurdele kesiminin ardından Silivrililerin ziyaretine açıldı. Salon önünde, Bulgaristan’dan gelen Ressam Doncho Nikolaev Donchev canlı performansı ile Kurucu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü resmetti. Sanatçıların eserlerini lise öğrencisi genç ressamlar ile birlikte inceleyen Başkan Volkan Yılmaz, sanatseverler ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Silivri kültür sanatla bezenmeye devam edecek

Törende bir konuşma yapan Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof.Dr.Alaybey Karoğlu, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür etti ve Silivri’de sanatsal anlamda büyük bir çalışma yapıldığını vurguladı. Başkan Yılmaz ise çalıştay değerlendirmesinde, “Öncelikle İnci Aydar ablamıza rahmet diliyorum. Vefa duygumuzla bu çalıştaya adını verdik. Cumhurbaşkanlığı ve UNESCO tarafından ilan edilen değerli şahsiyetlerimizin yılı olması nedeniyle de aşkın, emeğin, muhabbetin resmedilmesi dedik. 5 gün boyunca çok değerli çalışmalar yapıldı. Tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Marka kentlerin, yani tercih edilebilen kentlerin ruhu ve kimlikleri olması gerekir. Sanatın, kültürün yaşadığı, müzik seslerinin yankılandığı, duyguların resmedildiği, tiyatroların oynandığı, spor tesislerin içerisinde spor yapıldığı bir kent hayal ettik ve Silivri’de hayat var dedik. Biz bu yöndeki çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz. Çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Uluslararası Resim Çalıştayı Sergisi, 3 Aralık 2021 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Evrende Dönüşüm’ Sergisi TSKM’de açıldı

Maltepe İstanbul’da sanatın merkezi olmaya devam ediyor. Ressam Nina Selvin Mutlu’nun “Evrende Dönüşüm” isimli ikinci resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. Çalışma yaşamına bir şirkette yönetici olarak devam eden Mutlu, “Çocukluk yıllarından bu yana resim yapma tutkum vardı. Resim yapma konusunda ailemden çok büyük destek gördüm. Lise döneminde atölye çalışmalarında anatomi, desen, renk eğitimleri aldım. Sergimde kendi ruhsal yolculuğumu farklı teknikler ve malzemelerle birleştirerek sundum. Evreni, yaşamı, ruh, beden-varlık ilişkisini anlattım. Yaşamda her canlının birbirine ihtiyacı var. Diğer canlılar fark ediyor insanoğlu ise her zaman bunu fark edemiyor. Eserlerimde bunları yansıttım” dedi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER, UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam