SON DAKİKA
reklam
reklam

Gençlere dijital destek

Eklenme Tarihi: 16 Ocak 2022, Pazar - 01:25   Okunma Sayısı: 121078
Gençlere yönelik gerçekleştirilen projelerle dijital pazarlama sektörünün en büyük sorunu olarak nitelikli istihdam görülüyor. ‘Rengarenk Okullar’ projesi ise öğrencilerin yüzlerini gülümsetmeye devam ediyor

Lipton Ice Tea’nin ‘Rengarenk Okullar’ projesi, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) desteği ile öğrencileri gülümsetiyor. Lipton Ice Tea, ‘Rengarenk Okullar’ projesi kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) desteği ile belirlenen eskimiş ve tadilat ihtiyacı olan okulların iç ve dış boyasını yenileyip öğrencileri gülümsetmeye devam ediyor.  Dünya’da 550 milyar dolara ulaşan dijital reklam pazarı, pandemi ile birlikte Türkiye’de de büyük bir ivme kazandı.  Her yıl yüzde 2 – 2.5 kat büyüme sağlayacağı öngörülen dijital pazarlama sektörünün en büyük sorunu olarak nitelikli istihdam görülüyor. Yüzde 35 oranında büyüme kaydeden dijital pazarlama sektörünün her yıl önceki yıla göre en az 2- 2.5 kat büyüme sağlayacağı öngörülüyor. Yaşanılan büyüme oranlarına rağmen sektördeki nitelikli istihdam sorunu, büyümenin önündeki en büyük engellerden. Türkiye’nin geleceği gençlerin yanında olan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, aşçılık mesleğinin ve istihdamın gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. ‘Gelecek Atölyeleri’ projesi kapsamında Türkiye çapındaki beş okulda açtığı atölyelerle 2000’den fazla öğrencinin yaşamına dokunan Sodexo, Sapanca Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda geçtiğimiz günlerde açtığı Gelecek Atölyeleri ile destek verdiği okullara bir yenisini daha ekledi. “Bilimle Buluş” projesi kapsamında Bayer ve YGA, Türkiye’nin dört bir yanında 10. ve 11. sınıfta okuyan lise öğrencileriyle bir araya gelerek gençlerin kendilerini geliştirmelerini, yerel sorunlara bilimi temel alarak yenilikçi çözümler üretmeyi öğrenmelerini amaçlıyor.

Rengarenk Okullar’ projesi ile okullar renkleniyor

Lipton Ice Tea’nin ‘Rengarenk Okullar’ projesi, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) desteği ile öğrencileri gülümsetmeye devam ediyor. Kerem Bürsin’den ‘Rengarenk Okullar’ projesine anlamlı destek geldi. Lipton Ice Tea, ‘Rengarenk Okullar’ projesi kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) desteği ile belirlenen eskimiş ve tadilat ihtiyacı olan okulların iç ve dış boyasını yenileyip öğrencileri gülümsetmeye devam ediyor. Son olarak Aralık ayında, Lipton Ice Tea’nin reklam yüzü Kerem Bürsin’in de katılımıyla İstanbul Gaziosmanpaşa’daki bir ortaokul, Toplum Gönüllüsü gençlerle birlikte renklendirildi. Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo’nun içecek grubu markalarından Lipton Ice Tea, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) desteği ile ‘Rengarenk Okullar’ projesi kapsamında öğrencileri gülümsetmeye devam ediyor. Lipton Ice Tea, Türkiye’deki toplumsal dayanışma ve paylaşım geleneğine katkı sağlamayı hedefleyen ‘Rengarenk Okullar’ projesini, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 2017 yılından bu yana sürdürüyor. Proje kapsamında, TOG tarafından belirlenen ve tadilat ihtiyacı olan okulların iç ve dış boyasının yenilenmesi sağlanarak çocukların hayatı renklendiriliyor; öğrencilerin daha renkli bir ortamda, daha mutlu eğitim görmelerine katkıda bulunuluyor.

Toplum Gönüllüsü gençler projeye destek veriyor

Bu yıl, öğrencileri gülümsetmek amacıyla Lipton Ice Tea’nin reklam yüzü Kerem Bürsin’in de katılımıyla İstanbul Gaziosmanpaşa’daki bir ortaokul, Toplum Gönüllüsü gençlerle birlikte renklendirildi. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almanın insanların hayatını pozitif yönde etkileyebilmesi açısından çok önemli olduğunu söyleyen Kerem Bürsin, “Sosyal sorumluluk projelerinde önemli olan projenin doğru sonuca ulaştığını görmektir” diyerek şöyle devam etti: Özellikle gençlerimizle ilgili çalışmalar beni özellikle heyecanlandırıyor. ‘Rengarenk Okullar’ projesiyle sadece okullar bakım görmüş ve yenilenmiş olmuyor; gençlerimizin yaşamı da renkleniyor. Hem eğitime verdiği destek hem de gençlere yaptığı katkılar nedeni ile bu projeyi seviyorum. Sosyal sorumluluk projelerinin sürdürülebilir olması ve gerçek ihtiyaçlara yanıt verebilmesi çok önemli. Beş yıldır kesintisiz devam eden Lipton Ice Tea ‘Rengarenk Okullar’ projesi bu yaklaşımın çok güzel bir örneği. Lipton Ice Tea toplum için fayda yaratmaya odaklanan sorumluluk çalışmalarında buna dikkat ediyor. ‘Rengarenk Okullar’ projesi ile öğrencilerin okulları yenilenmiş olacak. Gençlere destek olmak ve okulları iyileştirmek harika bir duygu. Onlarla bu vakti geçirebilmek, konuşabilmek, düşüncelerini duymak çok güzel. Bu kadar heyecanlı bu kadar güler yüzlü ve bu kadar isteyerek yapmalarını görmek beni çok duygulandırdı. Hem de ilham verici. Gençler müthişler gerçekten. Proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

''Projemizle gençlere ulaşıyor olmak büyük mutluluk''

PepsiCo Türkiye İçecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Önder; Kategorinin lider markası  Lipton Ice Tea’nin topluma duyarlı yaklaşımı ile toplumumuza katkı sağlayacak kampanyalar ve sosyal sorumluluk çalışmaları yapıyoruz. 2017 yılında başlattığımız “Rengarenk Okullar” projemizi bu yıl da sürdürüyoruz. “Rengarenk Okullar” projemizle gençlere ulaşıyor olmak ve onların okullarını boyayıp yüzlerce gencin hayatını renklendiriyor olmaktan ve onları gülümsetmekten büyük mutluluk duyuyoruz. “Rengarenk Okullar” gibi sosyal sorumluluk projeleriyle tüketicilerimizin hayatlarına dokunmayı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Projede bize destek veren Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile kampanya süresince desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Didem Duru ise, “2017’den bu yana Lipton Ice Tea ile birlikte, Toplum Gönüllüsü gençlerin öncülüğünde okulları renklendiriyoruz. Çocukların hayal dünyalarını renklendirmek, onların daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağlamak bizi çok mutlu ediyor. Bu açıdan, “Rengarenk Okullar” çok kıymetli bir sosyal sorumluluk projesi. Lipton Ice Tea ekibine, Toplum Gönüllüsü gençlere ve bu yıl projeye destek veren Kerem Bürsin’e teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Genç İşsizliğe Çözüm Önerisi: Dijital Çaylak Projesi

Dünya’da 550 milyar dolara ulaşan dijital reklam pazarı, pandemi ile birlikte Türkiye’de de büyük bir ivme kazandı.  Her yıl yüzde 2 – 2.5 kat büyüme sağlayacağı öngörülen dijital pazarlama sektörünün en büyük sorunu olarak nitelikli istihdam görülüyor. Dijital pazarlama sektörünün istihdam sorununa çözüm sunmak adına Dijital Çaylak projesini geliştirdiklerini belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Bu proje ile sosyal medyadan yapay zekâya blockchainden yapay zeka teknolojilerine kadar 20 önemli konuda eğitimler veriyoruz. Eğitim, staj ve istihdam aşamalarından oluşan projede, seçilen konuya göre eğitim süresi değişiyor. Projenin, genç işsizliğe de büyük oranda destek sağlayacağını inanıyoruz. Hem global markaların hem de dijital reklam ajanslarının istihdam konusunda büyük sorunlar yaşadığına şahidiz. Devlet üniversitelerinde bir bölüm veya dersin açılmasıyla dijital pazarlama sektörünün, rekor büyüme rakamlarına ulaşacağını düşünüyoruz” dedi.

“Dijital Pazarlama Sektörü Devlet Üniversitelerinde Bölüm İstiyor”

Dijital pazarlama sektörünün istihdam sorununa çözüm önerisi olarak Dijital Çaylak projesini geliştirdiklerini belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “ Sektördeki global markaların ve dijital reklam ajanslarının nitelikli istihdam konusunda ciddi sorunlar yaşadığına şahidiz. Aynı zamanda verdiğimiz iş ilanlarına yapılan başvuruların alakasız olduğuna ve alakalı olabilecek kişilerin de sektörün çok uzağında olduğunu gördük. MooF Dijital Reklam Ajansı ve Dijital Pazarlama Okulu olarak kurumlarımızı tek bir çatıda toplayarak, Dijital Çaylak projesini geliştirdik” dedi. Projenin eğitim, staj ve istihdam aşamalarından oluştuğunu belirten Kaplan, sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim almak isteyen kişiler, öncelikle mülakat sürecinden geçiyor. Mülakatlarda kriterimiz teknik bilgiler asla değil, kişinin az da olsa teknoloji veya dijital dünyaya merakının olması. Mülakattan geçen kişilere, uzman eğitim kadromuz tarafından eğitimler veriliyor. Daha sonra öğrendiklerini uygulama alanı olarak MooF Dijital Reklam Ajansı bünyesinde staj yapma imkânı buluyor. Kişi, daha sonra ister ajansımız ister farklı dijital reklam ajansında çalışma tercihini yapabiliyor. Sektörün en önemli sorununa çözüm bulmak adına Dijital Çaylak projesi geliştirdik. Bu proje, aynı zamanda genç işsizliğe de büyük oranda destek olacak. Ancak devlet üniversitelerinde bir bölüm veya dersinin açılmasıyla dijital pazarlama sektörünü rekor büyüme rakamlarına ulaşacağını düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam