SON DAKİKA
reklam
reklam

Bi’Sahne, Bi’Sohbet Müziğin Genç Ozanlarını Buluşturuyor

Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2022, Pazar - 23:25   Okunma Sayısı: 83637
Kundura Sahne’nin yerli müziğin genç ozanlarını ağırlayacak sohbetli müzik programı Bi’Sahne, Bi’Sohbet, ilk konuklarıyla 22 Mayıs Pazar günü Beykoz Kundura’da başlayacak . Söz ve müzik yazarı genç müzisyenlerin şarkıları kadar ilhâm verici hikâyelerinin peşinde güncel bir Türkçe müzik belleği yaratmayı amaçlayan Bi’Sahne, Bi’Sohbet, sanatçıların sevilen şarkılarını akustik versiyonlarıyla dinleme şansı yaratırken, günümüzün kent ozanlarını yakından tanıma fırsatı da sunacak.

Türkiye’nin önde gelen müzik platformlarından Bir Baba Indie ile ortaklaşa hazırlanan ve alternatif müziğin özgün söz ve müzik yazarlarını buluşturacak programın ilk konukları; 2014’te YouTube’da yayınladığı “Biraz Olsun” adlı şarkısı ile dikkatleri çeken ve “Hiç Uyanmasam”, “Sarmaşık” ve özellikle fenomene dönüşmüş “Uzunlar” gibi çok dinlenen teklileri ile başarısını sürdürmüş Eren Alıcı, nam-ı diğer Evdeki Saat; 2019’da “Bizi Bir Ettim” ve “Derken” adlı teklileriyle başlayan solo kariyerinde “Parçalanmadan”, “Hepsi Kafamda”, “Zor” ve eleştirmenlerce 2021’in en iyi albümlerinden biri olarak gösterilen “Kuyu” gibi özgün projeler üretmiş multi-enstrümantalist, şarkıcı ve şarkı yazarı Dilan Balkay ve ilk kez 2021’de yayınladığı “Anda”, “Zamansız”, “Maske” gibi solo çalışmaları kadar Canay Doğan, Veys Çolak, Yaşar Görkem Arslan, Metehan gibi müzisyenlerle birlikte yaptığı R&B tarzında şarkıları ve güçlü vokali ile merak uyandıran Melis Karaduman olacak.

Sohbetli müzik programı ,Bi’Sahne, Bi’Sohbet genç müzisyenlerin şarkıları kadar ilham verici hikâyelerinin peşinde güncel bir Türkçe müzik belleği yaratmayı amaçlıyor

Kundura Sahne’nin sohbetli müzik programı Bi’Sahne, Bi’Sohbet, 22 Mayıs’ta başlıyor. Yerli sahnelerin genç ve özgün müzisyenlerini Beykoz Kundura’da ağırlayacak program, sohbetin ve müziğin birlikte akacağı keyifli saatler vadediyor.  Söz ve müzik yazarı genç müzisyenlerin şarkıları kadar ilham verici hikâyelerinin peşinde güncel bir Türkçe müzik belleği yaratmayı amaçlayan Bi’Sahne, Bi’Sohbet, sanatçıların sevilen şarkılarını akustik versiyonlarıyla dinleme şansı yaratırken, günümüzün kent ozanlarını yakından tanıma fırsatı da sunuyor.

Bi’Sahne, Bi’Sohbet’in ilk konukları Evdeki Saat, Dilan Balkay ve Melis Karaduman

Türkiye’nin önde gelen müzik platformlarından Bir Baba Indie ile ortaklaşa düzenlenecek ve Cihad Satıroğlu ile Ahsen Çamlıca’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk programın konukları ise; 2014’te YouTube’da yayınladığı “Biraz Olsun” adlı şarkısı ile dikkatleri çeken ve 2017’de çıkardığı ilk solo albümü “Bizi Orada Arama”nın yanı sıra “Dibi Ne Kadar”, “Hiç Uyanmasam”, “Sarmaşık” ve özellikle fenomene dönüşmüş “Uzunlar” gibi çok dinlenen teklileri ile tanınan Eren Alıcı, nam-ı diğer Evdeki Saat; trompeti ve güçlü vokaliyle Dolu Kadehi Ters Tut, Evrencan Gündüz, Can Ozan gibi yerli sahneden birçok grup ve müzisyene eşlik etmiş, 2019’da “Bizi Bir Ettim” ve “Derken” adlı teklileriyle başlayan solo kariyerinde “Parçalanmadan”, “Hepsi Kafamda”, “Zor” ve eleştirmenlerce 2021’in en iyi albümlerinden biri olarak gösterilen “Kuyu” gibi özgün projeler üretmiş multi-enstrümantalist, şarkıcı ve şarkı yazarı Dilan Balkay ve ilk kez 2021’de yayınladığı “Anda”, “Zamansız”, “Maske” gibi solo çalışmaları kadar Canay Doğan, Veys Çolak, Yaşar Görkem Arslan, Metehan gibi müzisyenlerle birlikte yaptığı R&B tarzında şarkıları ve güçlü vokali ile merak uyandıran, bu yıl yayınladığı EP’si “Sensus” ve teklisi “Kadın” ile başarısını sürdürmüş Melis Karaduman olacak.

 

22 Mayıs Pazar günü saat 19:00’da Kundura Sahne’de gerçekleşecek Bi’Sahne, Bi’Sohbet için 45 TL’den satışa sunulan sınırlı sayıdaki biletleri beykozkundura.com adresinden satın alabilmekte.

Kundura Sinema’da  ücretsiz belgesel film gösterimleri art arda gerçekleşecek

Pazar günü ayrıca, Kundura Sinema’da ücretsiz belgesel film gösterimleri var. Cem Kaya’nın “Remake, Remix, Rip-Off / Motör: Kopya Kültürü ve Popüler Türk Sineması” (2014) ve Eva Knopf’un “Majub’s Journey / Majub'un Yolculuğu” (2013) adlı filmleri saat 17:00’den itibaren art arda gösterilecek. “Motör: Kopya Kültürü ve Popüler Türk Sineması”, Yeşilçam'ın kopyalama kültürünü odağına alarak Türkiyeli film ve dizi endüstrisindeki yeniden yapımları yaratıcıların tanıklıları eşliğinde incelerken; “Majub'un Yolculuğu” da, 1930’lar Nazi Almanyasında filmlerde figüranlık yapan Majub adlı Afro Amerikan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Berlin merkezli kültür proje alanı bi'bak’ın önderliğinde başlatılan ve 8 ülkeden vizyon dışı alternatif film programları düzenleyen 8 sinema salonu ve merkezini buluşturan Müşterek Sinema (Cinema of Commoning) projesi kapsamında gösterilecek filmi,  beykozkundura.com adresinden ücretsiz randevu alarak izleyebilirsiniz.

 

Beykoz Kundura’yı gezerek, “Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya” sergisini ücretsiz gezebilirsiniz

Etkinlik günleri biletinizi ibraz ederek gösterimden 2 saat önce Beykoz Kundura’ya giriş yapabilir; dilerseniz yeme-içme alanlarında zaman geçirebilir, dilerseniz de Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya sergisini ücretsiz gezebilirsiniz. Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet’i kapsayan zengin bir geçmişe sahip Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın üretim tarihine başka bir perspektiften bakmaya davet eden sergi; fabrikadan kalan makineler, belgeler, eski çalışanlar ve ailelerinin bağışladığı nesneleri ve 2015’ten beri sürdürülen sözlü tarih görüşmelerini bir araya getirerek, büyüleyici yapıların hafızasını canlı tutuyor.  Beykoz Kundura’ya Yeniköy’den 20 dakikada bir kalkan motorlar ve şehir hatları vapur/feribotları ile denizden ulaşım sağlayabilir, etkinlik bitiminde de Beykoz Kundura’dan Taksim’e ve Üsküdar istikametinden Kadıköy’e hareket edecek servisleri ücretsiz kullanabilirsiniz. Deniz taksiyi tercih edecek izleyiciler Beykoz Kundura’nın özel iskelesine varabilir, karadan özel aracıyla gelecek izleyiciler de otopark hizmetinden ücretsiz yararlanabilirler.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam