SON DAKİKA
reklam
reklam

ATAFOLK 15.Yılını Muhteşem Bir Gösteriyle Kutladı

Eklenme Tarihi: 19 Haziran 2022, Pazar - 22:10   Okunma Sayısı: 139107
2007 yılında kurulan ve on beş yılık zaman zarfında ülkemizi halk oyunları dalında başarıyla temsil eden ve ATAFOLK Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adıyla dernekleşen; Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu(ATAFOLK) kuruluşunun 15'nci yıldönümünü Bostancı Gösteri Merkezi'nde "15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödül Töreni" ile ve 133 kişilik dev kadroyla 4 bini aşkın izleyicinin katılımıyla gerçekleştirdi.

ATAFOLK Koordinatörü Turan Çelebi “ATAFOLK’un kurulmasındaki temel amaç sadece boş zamanlarını değerlendirmek değil, kültürümüzün yaşatılmasını sağlamak, bireylere Halk Oyunlarını sevdirerek, ülke kültürünün nesilden nesile aktarılmasında rol almaktır. Şunu çok iyi biliyoruz ki; bir halk kültürü ile vardır, asimile edilmiş, değersizleştirilmiş kültürü ile yok olmaya mahkûmdur.”

Kuruluşunun 15'nci yılında dernekleşen, ATAFOLK Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bostancı Gösteri Merkezi'nde "15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödül Töreni" 4 bini aşkın katılımıyla gerçekleşti. Programa; Ataşehir önceki dönem İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna bağlı; Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulüpleri temsilcileri, Sponsorlar, Okul Müdürleri de katılım sağladılar.

ATAFOLK Koordinatörü Turan Çelebi açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

" ATAFOLK 2007 yılında Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki şube müdürleri okul idarecileri ve öğretmenler tarafından kuruldu. Sadece halk oyunları branşında değil, tiyatro, halk müziği ve fotoğrafçılık alanlarında da çalışmalar yaptı. 2008 yılında Kadıköy ilçesinden ayrılan Ataşehir, başlı başına bir ilçe oldu ve topluluk ATAFOLK (Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu) adını aldı. En büyük destekçisi ise şu an İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olan İrfan Zeki Er’dir.

ATAFOLK’un kurulmasındaki temel amaç sadece boş zamanlarını değerlendirmek değil, kültürümüzün yaşatılmasını sağlamak, bireylere Halk Oyunlarını sevdirerek, ülke kültürünün nesilden nesile aktarılmasında rol almaktır. ATAFOLK, kurulduğu günden beri birçok tören ve yıl sonu gösterilerinde görev almış bir çoğunu da bizzat organize etmiştir. 9 yıl üst üste Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalini organize etmiş ve dünyanın bir çok ülkesinden gelen çocukları misafir etmiştir. Okullar arası halk oyunları yarışmasını organize ederek halk oyunları kültürünün yaşatılmasına katkı sunmuştur. 2012 yılından beri ATAFOLK bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından belirlenen ve Türk Kültürüne hizmetleri tescillenen bir kişiye “Halk Oyunlarına Hizmet Ödülü” törenle takdim edilmiştir. 2019 yılında yine bu salonda 3.000 kişilik seyirciye 224 kişilik bir dansçı kadrosu ile Edirne’den Kars’a muhteşem bir halk oyunları gösterisi sunmuştur. Birçok yurt dışı festival ve yarışmalara katılmış, ülkemiz halk danslarını dünyaya tanıtmıştır.

2022 yılı itibariyle Türkiye Halk Oyunları federasyonuna bağlı kulüp statüsüne kavuşmuş olan, halk oyunları kültürüne hizmet etmeyi kendine ilke edinmiş, sosyal sorumluluk projelerine duyarlı bir sivil toplum kuruluşudur ve şunu çok iyi biliyoruz ki; bir halk kültürü ile vardır, asimile edilmiş, değersizleştirilmiş kültürü ile yok olmaya mahkûmdur. 2021-2022 sezonunda Pandemi şartlarında başlayan çalışmalarımız bugün bu salonda birazdan taçlandırılacaktır. Çok zor şartlarda bu gösteriye hazırlandığımızı bilmenizi isterim. İki kişinin yan yana gelmeye çekindiği bir dönemde bizler hayatın bir şekilde devam etmesi gerektiğini düşünerek gerekli önlemleri alarak çalışmalarımıza büyük bir özveri ile devam ettik. Bu bağlamda Tüm dansçı arkadaşlarıma sevgi saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Bu gösterinin oluşmasında bizlere maddi ve manevi destek sağlayarak ATAFOLK özelinde kültüre katkılarından dolayı başta Ataşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurum kuruluş ve kişilere çok çok teşekkür ederim. Siz değerli misafirlerimize iyi seyirler dilerim"

Halk Oyunlarına Hizmet Ödülleri Süleyman Uluscu ve Adil Davulcu'nun oldu

15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali öncesinde Halk Oyunlarına Hizmet Ödülleri de açıklandı. Buna göre; Halk Oyunlarına Hizmet Ödülü Süleyman Uluscu ve Halk Oyunlarına Mahalli Sanatçı Hizmet Ödülü Adil Davulcu'ya verildi. Halk Oyunlarına Hizmet Ödülünü Süleyman Uluscu'ya Turan Çelebi ve Ertuğrul Bilican takdim ederken, Halk Oyunlarına Mahalli Sanatçı Hizmet Ödülü Adil Davulcu'ya ise rahatsızlığı nedeniyle ödülü takdim edilemedi.

133 öğretmenin yer aldıkları yöresel halk oyunları gösterilerinde sırasıyla; ilk yarıda Gaziantep, Bodrum, Bursa, Tokat, Van ve Trabzon, ikinci yarıda ise Artvin, Bolu, Bitlis, Adana ve Üsküp halk oyunlarının performans gösterileri sunuldu.

Performansların ardından Gültekin Çelik,Nihat Kaya, Sanat Yönetmeni Şeref Kurt, ATAFOLK Koordünatörü Turan Çelebi, ve partneri Asya Duru Kurt sahneye geldiler. Daha sonra, Yöre Öğretmenleri Gültekin Çelik - Nihat Kaya - Mahmut Yelci - Salih Atay - Resuk Işıkgil'in yanı sıra sponsorlara Atafolk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Semra Kurt tarafından teşekkür belgeleri takdim edilerek toplu hatıra fotoğrafıyla gün ölümsüzleşti.

Atafolk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bostancı Gösteri Merkezi'nde "15.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali ve Halk Oyunlarına Hizmet Ödül Töreni'ne maddi ve manevi destek veren kurum ve kuruluşlar ise şunlar oldu;

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ,

İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı Doğa Koleji adına ödülü Doğa Koleji Kurumsal İşler Koordinatörü ve Ataşehir önceki dönem İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican,

Gemma Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Engin Çelebi,

Dönerci Ali Efendi adına Ümit Çelebi,

Armelit Kostüm Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Bakal,

Modoko Mobilyacılar Sitesi Yönetim Kurulu adına Abdurrahim Erdoğan

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam