SON DAKİKA
reklam
reklam

Bahçe Marketlerin 11.si Ataşehir’de Hizmete Girdi

Eklenme Tarihi: 20 Haziran 2022, Pazartesi - 18:18   Okunma Sayısı: 76868
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin büyük ilgi gören Bahçe Market’in 11’nci şubesi, İstanbul’un Ataşehir ilçesinde törenle hizmete alındı.

Bahçeye dair her şey “ Bahçe Market” te

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş. kentteki 11’nci Bahçe Market’i, Ataşehir’de açtı. Ataşehir Bulvarı’nda hizmete giren Bahçe Market’in açılışı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ,Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas, CHP Ataşehir Başkanı Celal Yalçın, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar, Malatya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Eski TFF Başkanlarından Haluk Ulusoy, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, mahalle muhtarları, Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla gerçekleşti.

Atatürk Mahallesi’nde 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve içinde 4500 çeşit ürünün olduğu Ataşehir Bahçe Market’te “bahçeye dair her şey” bulunuyor. Dış mekân ve iç mekân süs bitkileri, yazlık, kışlık mevsimlik çiçekler, sebze, meyve fideleri gibi birçok ürün ile bahçe ekipmanlarının da satışı yapılıyor. Market içerisinde; kapalı-açık bitki satış ve depolama alanlarının yanı sıra kafe, çocuk parkı, atölye, idari ofisler ve otopark da yer alıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bahçe Market’imiz, AGAÇ A.Ş. şirketimizin güzel bir hizmeti. Buraya gelip, sadece alışveriş yapmak değil, böyle gezinmek bile, oradaki çiçekleri ya da ağaç türlerini tanımanın bile faydası olduğunu düşünüyorum. Unutmamamız lazım ki, aynı zamanda biz dünyanın da birer parçalarıyız. Yani eğer ülkemiz adına güzel duyguları beslemez isek, dünyaya da bir faydamız yok.”

Tesisi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin talebi üzerine açtıklarını belirten Ekrem İmamoğlu, konuşmasına, “Bahçe Market’imiz, AGAÇ A.Ş. şirketimizin güzel bir hizmeti. Bu tarz yerlerimiz, sadece bir market değil, aynı zamanda bir yeşil alan gibi tanzim ediliyor ve güzelliğiyle, çevreye verdiği moralle de etkili olması değerli. Buraya gelip, sadece alışveriş yapmak değil, böyle gezinmek bile, oradaki çiçekleri ya da ağaç türlerini tanımanın bile faydası olduğunu düşünüyorum” sözleriyle başladı. İstanbul’un sadece insanlara değil; havada, karada ve denizde yaşayan birçok canlıya ev sahipliği yaptığını hatırlatan İmamoğlu, “Unutmamamız lazım ki, aynı zamanda biz dünyanın da birer parçalarıyız. Yani eğer ülkemiz adına güzel duyguları beslemez isek, dünyaya da bir faydamız yok” dedi.

Anadolu ve Trakya coğrafyasının, asırlardan bu yana Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Yunus Emre ile Şeyh Edebali gibi erenlere ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipliği yaptığının altını çizen İmamoğlu, “Baktığınızda; böyle güzel duygularla, böyle bir içten insanların varlığıyla var olmuş bir ortamda doğayı korumak, bahçeleri güzelleştirmek, memleketi güzelleştirmek elbette bizim gibi yöneticilerin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, ilçe belediye başkanı olarak sorumluluklarımız. Biz, bu şehirde yeşil alanları korumak, yeşil alanları güçlendirmek arzusundayız. Biz, bu şehrin her adımını, her anını güzelleştirirken, sizlerle beraber o duyguyu beslemek ve doğru adımları atmak istiyoruz. Muhtarlarımızı dinlemek istiyoruz. Meclis üyelerimizi dinlemek istiyoruz. Milletimizi dinlemek ve onlarla karar vermek. Bakın katılımcı bütçenin ikinci denemesini hep beraber harekete geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mülk sahibi biz değiliz. Mülk sahibi insanlar, toplum, vatandaş; bireyler değil, kişiler değil. Yöneticiler emanetçidir, yöneticiler geçicidir. Biz, 5 yıllığına seçildik. İyiysek, bir daha seçiliriz. Battal Bey, üçüncü kez seçildi. Demek ki vatandaşımızın takdirini kazanmış, seçiliyor. Dolayısıyla bizim sınav yerimizdir seçim. Ama öncesinde de hizmet alanıdır 5 yıllık hizmet dönemi. O bakımdan vatandaşı yok saymak asla olmaz. Farklı düşünceyi yok saymak olmaz.”

Konuşmasının devamında ikinci katılımcı bütçe çalışmalarına başladıklarının altını çizen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Vatandaşımıza rağmen, bir takım şeyler yapma konusunda inatlaşmıyoruz. İnatlaşamayız. Çünkü, mülk sahibi biz değiliz. Mülk sahibi insanlar, toplum, vatandaş; bireyler değil, kişiler değil. Yöneticiler emanetçidir, yöneticiler geçicidir. Biz, 5 yıllığına seçildik. İyiysek, bir daha seçiliriz. Battal Bey, üçüncü kez seçildi. Demek ki vatandaşımızın takdirini kazanmış, seçiliyor. Dolayısıyla bizim sınav yerimizdir seçim. Ama öncesinde de hizmet alanıdır 5 yıllık hizmet dönemi. O bakımdan vatandaşı yok saymak asla olmaz. Farklı düşünceyi yok saymak olmaz. Birbirimizi, ‘seçenler’ ya da ‘seçmeyenler’ diye de ayıramayız. Seçenlere hizmet tabii ki önemlidir. Çünkü sizin destekçilerinizdir, oy vermişlerdir. Ama demokrasinin temeli nedir biliyor musun? Esas olan, size oy vermeyenlerin haklarını korumaktır. Size oy vermeyenlere daha hassas davranmaktır. Demokrasi onun için çok özeldir. Hatta demokrasinin en cesur hamlelerini ortaya koymak şarttır, ki ülkemiz milletimiz hep güzelliklerle buluşsun.”

Konuşma yaptığı platformdan gördüğü manzarayı katılımcılarla paylaşan Başkan İmamoğlu, “Bütün bu güzel cümleleri kurarken, karşımda kocaman bir bina yumağı var. Milyonlarca metrekarelik bina yumağı. Binaları yaparak, Ankara'da merkezi olan Merkez Bankası'nı, işte Ziraat Bankası'nı, şunu, bunu taşıyarak, ‘Dünyanın finans merkezi İstanbul’ diyeceksiniz. Tamam; olacak, olsun. Ticaret merkezi olsun. Burası, kültür başkenti olsun dünyanın. Burası, sanatın başkenti olsun dünyada. Her konuda üstün olsun. Ama finans merkezi binayla olmaz. İyi ekonomi yönetmek, bina yapmakla, saray yapmakla olmaz. Oralara liyakatli yöneticileri koymakla mümkün. Akşam sabah zam almanın sebebi, her gün hayatın pahalılaşmasının sebebi; elbette dünyanın zorlukları var. Elbette dünyada maliyetlerin artışı, engellenemeyen bir takım zorluklar var. Ama o değil tek başına. Siz, oradan en az hasarla nasıl sıyrılmalısınız? Ekonomiyi nasıl iyi hale getirebilirsiniz? İşte bu binalarla değil. İçine aklı başında, o işin uzmanı insanları koyarak mümkün kılabilirsiniz. O bakımdan ülkemizin güzel coğrafyalara, yeşil alanlara, parklara ihtiyacı olduğu kadar, liyakatli insanların şans bulduğu güzel bir düzene, güzel bir sürece de ihtiyacı var” dedi.

İmamoğlu vatandaşları 23 Haziran’da Yenikapı'da gerçekleşecek olan demokrasi şölenine davet etti

İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirten   Ekrem İmamoğlu, önümüzdeki 23 Haziran’da görev sürelerinin 3’ncü yılını tamamlayacaklarını hatırlattı. “İsterdik ki görev yıldönümümüzü 31 Mart’ta anlatalım” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ama ısrarla dediler ki, ‘Siz, bizi iki kez yenin.’ Biz de iki kez yendik. Hep beraber bu bir avuç insana karşı, değerli halk mücadelesiyle beraber, oy veren, vermeyen herkesle beraber o bir avuç insana karşı büyük bir mücadeleyle kazanım elde ettik. 23 Haziran da onun yıl dönümü. 23 Haziran’da Yenikapı'ya sizleri bekliyoruz. Niye biliyor musunuz? Bütün halkımızı bekliyoruz. Orada, İBB’nin size daha önce servis edilmemiş, belki sunmadığı, bilmediğiniz şirketlerini tanıyın. Hangi hizmetleri yapıyorlar, hangi zorluklara rağmen neleri başarıyorlar? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kendi çatısını tanıyın. Bağlı kuruluşlarını tanıyın. Yani İSKİ'yi, İETT'yi tanıyın. Aslında ne kadar büyük bir hacme sahibiz? Ne kadar güçlüsünüz? Beraberce bunu ayağa kaldırdığımızda, dünyanın en önemli şehirlerinin önünde bir kuruluşa sahip, bir güce sahip o organizasyon olduğunuzu fark edin. Eğlencemizi de yapalım orada. ‘Gelin 23 Haziran'daki bu yıl dönümümüze bizimle eşlik edin’ diyorum.”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi “17 mahalleden oluşan ilçemizin 13 mahallesinde imar planları yoktu. Bu planlar, nihayet Ekrem başkanımız sayesinde çıktı. Bu hizmette emeği geçen diğer siyasi parti grup başkan vekillerine de buradan, bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İBB Ataşehir’de başka yatırımlar da yapacak. Kısmet olursa, bu dönem bitmeden diğer yatırımların açılışlarını da hep beraber yapacağız.”

Törende bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sözlerine “Öncelikle İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na çok teşekkür ediyorum” cümleleriyle başlayarak şunları söyledi;

“Biz 10 yıl boyunca Ataşehir’de ne İBB Başkanını, ne de İBB’nin bir yatırımını gördük. Oysa 17 mahalleden oluşan ilçemizin 13 mahallesinde imar planları yoktu. Bu planlar, nihayet Ekrem başkanımız sayesinde çıktı. Bu hizmette emeği geçen diğer siyasi parti grup başkan vekillerine de buradan, bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bugün de burada Bahçe Marketimizi, mutlulukla yurttaşlarımızın hizmetlerine sunuyoruz. Ardından da Esatpaşa’da spor tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz. İBB Ataşehir’de başka yatırımlar da yapacak. Örneğin İçerenköy’e bir spor kompleksi kazandırılacak. Kısmet olursa, bu dönem bitmeden diğer yatırımların açılışlarını da hep beraber yapacağız. Sayın başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ataşehirimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. “

Başkan İlgezdi, hizmete giren Bahçe Market nedeniyle, İBB ve Ağaç ve Peyzaj A.Ş. yöneticilerine teşekkürlerini ileterek, Bahçe Market’in hayırlı olmasını diledi.

Esatpaşa Spor Tesisi’nin açılışı da gerçekleşti

İmamoğlu,İlgezdi ve beraberindekiler Bahçe Market açılışının ardından, Ataşehir Esatpaşa Mahallesi’nde yer alan 12 bin 463 metrekarelik alan üzerine kurulu Esatpaşa Spor Tesisi’nin açılışı yapıldı. Tesise gelen başkanları Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse ile Amatör Kulüpler Birliği yöneticileri ve amatör sporcular karşıladı.

Esatpaşa Spor Tesisi’ni gezen başkanlar sporcu çocuklarla tanışıp, onlara başarılar dilediler. İmamoğlu ve İlgezdi daha sonra U12 yaş grubu futbol karşılaşmasını izledi.

 

Açılışı yapılan Esatpaşa Spor Tesisi’nde;

5 bin 800 metrekarelik futbol sahası, 350 seyircilik tribün,125 metrekarelik fitness alanı, 525 metrelik yürüyüş parkuru,380 metrekarelik çocuk oyun alanı, sporcu ve hakemler için giyinme ve dinlenme odaları ile idari hizmet binası yer alıyor.

Ataşehir ilçesi takımları başta olmak üzere Amatör Futbol Kulüpleri'nin futbol karşılaşmalarına sahne olacak tesiste ayrıca her yaştan sporseverler için açık hava aletleri de bulunuyor. Vatandaşlar burada, hem spor yapabilecekler hem de oturma mekânlarında çocukları ile keyifli vakit geçirebilecekler.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam