SON DAKİKA
reklam
reklam

Kartallı Gazeteciler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Etkinliklerle Kutladılar

Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2023, Cuma - 18:41   Okunma Sayısı: 39115
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü İstanbul’un Kartal ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kahvaltılı programların yanı sıra gazeteciler bovling oynayarak stres attılar. Kartal Gazeteciler Derneği’nin gerçekleştirdiği kahvaltı programına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de katılım sağlayarak gazetecileri, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile tebrik etti.

İlk kutlama programını Kartal Gazeteciler Derneği gerçekleştirdi

Kutlamaların ilk durağı, Kartal Mehmet Ali Büklü Parkı’nda bulunan Jüpiter Sosyal Tesisleri oldu. 10 Ocak Salı günü  Kartal Gazeteciler Derneği’nin gerçekleştirdiği kahvaltı programına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de katılım sağlayarak gazetecileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile tebrik etti.

Kahvaltılı kutlama programına Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Oktay Aksu , başkan yardımcıları Adem Uçar, Bayram Ali Bastan, İmam Aydın ,Ali Apaydın , birim müdürleri, başkan danışmanları Düzgün Çapar, Yüksel Çiftçi , Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı Selim Akdoğan, Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Işıkdağ ile Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Hülya Arkan ve eşi Cem Arkan’ın yanı sıra Kartal’da görev yapan basın mensupları da katlım sağladılar. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de, programında bir konuşma yaparak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirtti ve gazetecilerin ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarının bilincinde olduklarını söyledi.

Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı Selim Akdoğan’dan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Kartal Belediyesine teşekkür

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları kapsamında ilçede görevnya  yapan gazetecileri için Kartal Belediyesi Mehmet Ali Büklü Parkı’nda düzenlenen programda ilk konuşmayı Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı Selim Akdoğan gerçekleştirdi.

Konuşmasına 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla yapılan kutlamaya katılan herkese teşekkür ederek başlayan Başkan Akdoğan, konuşmasına şu cümlelerle sürdürdü;

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 1961 yılında çalışan gazetecilerin çeşitli sosyal ve yasal haklarının eksikliğinden dolayı 212 sayılı yasanın kabul edilmesi ve bu yasanın yanında 195 sayılı yasanın Basın İlan Kurumu üzerinden ücretlerin belirlenmesine karşı çıkan 9 gazete patronuna karşı başlayan bir gündür. 62 yıldır kutlanan bugün, 1971 muhtırası ile bazı haklarını kısıtlanan gazetecilerin önemli günlerinden biridir. Bu anlamlı günde gerçekleştirdiğimiz bu kutlamaya katılan başta Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel olmak üzere, tüm yönetimine ve meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Gazetecilik mesleğinin ve haber alma, haber yayınlama süreçlerinin zorluğunun her birimiz farkındayız. Kısacası sizlerle çalışıyor olmak bizler için de mutluluk verici. Her ne kadar gazetecilik mesleğini icra etmenin zorlukları artıyor olsa da yine mücadelenin devam ettiğinin farkında olan arkadaşlarınızdan biriyim. Her zorluğa rağmen yine çalışmaya devam edeceğiz hep birlikte.”

Kutlama programında Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı Selim Akdoğan’ın ardından ise daha Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel  bir konuşma yaptı. Konuşmasına başlarken gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Yüksel gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün hem derneğimizin daveti üzerine, hem de gazeteci arkadaşlarla bu anlamlı günde bir araya gelmek üzere buradayız. Gazetecilik mesleğinin ve haber alma, haber yayınlama süreçlerinin zorluğunun her birimiz farkındayız. Sevgili dernek başkanımız da bunun bir mücadeleyle olduğunu da anlattı. O yüzden ülke şartlarında yaptığınız görevin ne kadar değerli ve önemli olduğunun farkındayız. Kartal’da da, yerelde de yaptığımız işlerin vatandaşla buluşmasını sağlayan ve bazen eksiklerimizi bize yansıtan, bazen işbirliği yapabildiğimiz bazen de bizi uyarıcı, yönlendirici çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Dolaysıyla bazen ders alıyoruz, bazen daha iyisini yapmak için şevk alıyoruz. Kısacası sizlerle çalışıyor olmak bizler için de mutluluk verici. Her ne kadar gazetecilik mesleğini icra etmenin zorlukları artıyor olsa da yine mücadelenin devam ettiğinin farkında olan arkadaşlarınızdan biriyim. Her zorluğa rağmen yine çalışmaya devam edeceğiz hep birlikte.”

Kutlama programı, gazetecilere çiçek buketi ve hediye takdimi ile sonlandı.

Gazeteciler bovling turnuvasında stres attılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel düzenlenen bir diğer etkinlik de bovling turnuvasıydı.  Turnuvayı organize eden Kartal Belediyesi Basın ve Yayın Müdürü Hüseyin Güler’in yanı sıra; Kartallı birçok gazeteci etkinlikte bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren organizasyonda gazeteciler birbirleriyle kıyasıya yarışırken bir yandan da keyifli anlar yaşandı. İki tur üzerinden bireysel performansların yarıştığı turnuvada en çok puan toplayan üç isim, ödül almaya hak kazandı. Turnuvada birinci Alaattin Böke olurken, Bülent Çimen ikinci, Hasan Demir ise üçüncü oldu. Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı Selim Akdoğan’a ise en centilmen oyuncu ödülü takdim edildi.

Kartal Muhtarlar Derneği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kahvaltılı programla kutladı

Gazetecileri buluşturan bir diğer etkinlikte Kartal Muhtarlar Derneği’nin düzenlemiş olduğu etkinlikti. Kartal Muhtarlar Derneği Başkanı  ve Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker’in ev sahipliğinde, Aydos’ta bulunan Gülbahar Tesislerinde 10 Ocak         Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltı programı düzenlendi. 12 Ocak Perşembe günü gerçekleşen programa, Kartal’da bulunan 20 mahalle muhtarı, Kartal Belediyesi Muhtarlar Müdürü Banu Kocadağ, Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı Selim Akdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile Kartal’da bulunan medya ve gazete temsilcileri katıldılar.

Kartal Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker “Kartal için yapılan hizmetlerle ilgili desteklerinizden ve emeklerinizden dolayı her birinize teşekkür ediyoruz.”

Kahvaltı programının açılış konuşmasını yapan Kartal Muhtarlar Derneği Başkanı ve Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker, programa katılan gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Eker konuşmasında şunları söyledi;

“10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla yapmış olduğumuz programa katılımlarınız ile onur duydum gurur duydum şeref verdiniz .Kartal muhtarlarıyla siz kıymetli yerel basını buluşturmamız benim nazarımda çok kıymetli bir çalışma olduğunu düşünüyorum katılımlarınızdan dolayı sizlere yürekten teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım. Mahallemizde ve Kartal’da yaşanan gelişmelerle ilgili paylaşımlarda bulunuyoruz. Sizlerde haber değeri bulduklarınızı kamuoyu ile paylaşıyorsunuz, bundan dolayı sizlere teşekkür ediyor, Muhtarlar olarak “Gazeteciler Gününü’zü kutluyoruz.”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞGU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam