SON DAKİKA
reklam
reklam

Kartal Osman Hocayı Sonsuzluğa Uğurladı

Eklenme Tarihi: 27 Mayıs 2023, Cumartesi - 23:07   Okunma Sayısı: 41463
Kartal Lisesi’nin efsane öğretmenlerinden Kartal Lisesi Mezunlar Derneği (KALMEDER) kurucusu ve Onursal Başkanı Osman Beyazıt gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kartal Lisesi’nde çok sayıda öğrenciyi yetiştiren Osman Beyazıt’ın Kartal Merkez Camii'nde düzenlenen cenazesi törenine, ailesi Kartal Belediye Başkanı Yardımcısı Âdem Uçar, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, Doğru Parti Kartal İlçe Başkanı Gülay Şakar, ADD Kartal Şube Başkanı Hülya Arkan, KALMEDER Başkanı Levent Gündüz ve Ali Aluç, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda öğrencisi katıldı.

Cenaze namazından önce KALMEDER Başkanı Levent Gündüz, KALMEDER eski başkanı Ali Aluç, KALMEDER Tiyatro Grubu Öğretmenleri ve oğlu Köksal Bayazıt,  Osman Beyazıt’ın yaşamından kesitler anlattılar.

Duygulu anların yaşandığı konuşmalarda Osman Beyazıt’ın Kartal’da çok sayıda kişinin hayatına dokunduğunun altı çizildi.

Kartal Merkez Caminde kılınan cenaze namazından sonra Osman Beyazıt’ın naaşı son yolculuğuna uğurlanmak için Kayseri’ye gönderildi. Beyazıt’ın naaşı Sarıoğlan’da defnedildi.

 

**************************************************************************

KARDEŞİMİ KAYBETTİM - YÜREĞİM YIRTILIYOR

   O, Kartal Lisesinin simge öğretmenlerindendi. Öğretmenliğinin ötesinde yüreği sevgi dolu, kafası bilgi dolu, bütün ereği çağdaş uygarlık yolu olan bir insandı. O lisede bir yıl öğretmenliğim olmuştu, çocuklarım o lisede okumuştu, çocuklarımın öğretmeni de olmuştu ama o yıllarda çok yakından tanışamamıştık. Bu benim hep üzüncüm olmuştur.

     Kendisiyle, hemen de kardeşliğe evrilen tanışıklığımız Everest Dersanesinde başladı. Sonrasında da her gün biraz daha pekişip, köklenerek sürdü. O, sevgi, iyilik, dostluk, yardımlaşma, sanat, kültür, bilim vb. durumlarda hiç ama hiçbir çıkar gözetmeksizin, yaptığı işi asla göze sokmaksızın, olanca içtenliği ve olanca dik duruşuyla işin içinde olurdu. Yaşamını asla vazgeçmeyeceği ilkeler üzerine kurmuş, özü sözü bir ve sözüne güvenilir bir insandı. Çok varsıldı. Çünkü o kimsenin ölçü koyamayacağı kadar çok sevilir ve daha da önemlisi çok ama çok sayılırdı.

      Kardeşimi, Osman Bayazıt kardeşimi kaybettim. Çok ama çok üzgünüm. Yüreğim yırtılıyor. Her karşılaşmamızda beni ışıklara boğan gülüşünü asla unutmayacağım. Her etkinliğime eşini de yanına alarak gelişini, bana kardeşçe değer verişini, derdimi dert bilişini, arkadaşlığını, yoldaşlığını, kardeşliğini  asla unutmayacağım. Yaşadığımca adını büyük bir sevgiyle ve de saygıyla…yetmedi özlemle anacağım.

      Sizlerle kendisi için yazdığım bir şiirimi paylaşıyorum, yüreğim yırtılıyor, kardeşimi kaybettim. Yerin yıldızların en ışıklısında olsun sevgili kardeşim benim. Çok ama çok zamansız oldu gidişin…

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam