SON DAKİKA
reklam
reklam

“Bükreş, Doğu-Osmanlı Kalıbındaki Şehir” Sergisi Eskişehir’e Geliyor

Köşe Yazarı: Burcu ESİ   Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2021, Çarşamba - 11:05   Okunma Sayısı:

Romanya’nın Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Romanya’nın Eskişehir Fahri Konsolosluğu ve İstanbul "Dimitrie Cantemir" Romen Kültür Merkezi, yerel yetkililerinin desteğiyle 10-30 Kasım 2021 tarihlerinde Eskişehir’de “Bükreş, Doğu-Osmanlı Kalıbındaki Şehir” sergisini sunacaktır.

 

Sergi etkinliğinin açılışı, 9 Kasım 2021 tarihinde saat 16:30’dan itibaren Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda (Şarkiye Mahallesi Türkmen Hoca Sokak No: 28) gerçekleşecektir. Açılışa, yerel diplomatik ve kültürel çevreden önde gelen konuklar katılacaktır. Girişler davetiye ile yapılacaktır. Sergi 30 Kasım 2021 tarihine kadar ziyaret edilebilecektir.

 

Sergide, hem Bükreş mimarisindeki Osmanlı etkilerini ön plana çıkaran tema açısından, hem de gerçekleşme biçimi açısından eşsiz 24 kolaj sunulacaktır. Bu serginin sahibi olan mimar Constantin Dan Lăcătuş, mimari restorasyon, mühendislik-konsolidasyon ve tarihi yapıların restorasyonu alanlarında tanınmış bir uzmandır. Değerli miras binaların restorasyonunu koordine ve restore etmiş, sanat eleştirisi ve antropoloji hakkında özel yayınlarda çok sayıda makale yazmıştır.

 

Serginin küratörlüğünü, Bükreş Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kültürel Çalışmalar Bölümü'nde etnoloji ve görsel antropoloji dersleri veren Doç. Dr. Cătălin D. Constantin tarafından üstlenilmiştir. Sergi küratörü, tanınmış bir kitap editörüdür ve iki doktorası vardır. Biri 20’nci yüzyılın başında Romen şehirlerindeki günlük yaşam temalı, ikincisi ise Avrupa meydanlarının kültürel ve antropolojik meseleleriyle ilgilidir. Kendisi ayrıca, Romanya ve yurt dışında çeşitli fotoğraf sergileri düzenlemiştir.

 

Proje, Türk kültürü sahasında Romen kültürel mirasını ve eşsiz görsel sanat sergileri sunan Romen sanatçılarını tanıtmaya yönelik hazırlanan kültürel etkinlikler döngüsünün bir parçasıdır.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam