SON DAKİKA
reklam
reklam

Olgun insan

Köşe Yazarı: Mert CiGERLİ   Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2022, Çarşamba - 10:22   Okunma Sayısı:

tecrübeli insanlar, hayatta bazı önemli şeyleri başara- bilen insanlardır. tabi, bu "tecrübeli" sözcüğünü kul- lanırken, öylesine bir sözcük olarak kullanmıyorum...

tecrübeli insan, çoğu
zaman kolaylıkla işlerin
üstesinden gelir, çünkü farklı konulardan farklı bilgiler edin-
miştir ve bu bilgilerden yarar- lanmak sorunlarına bir çözüm bulur.

peki, tecrübe neden bu kadar önemlidir?

Farklı konulardan bilgi edinmiş olmak, bize hay- atımızda her zaman bir avantaj sağlayacaktır. Örnek olarak, bir öğrenci olduğunuzu hayal edin. Bir proje ödeviniz var ve siz bu konuyu daha önceden biliyor- sunuz. Bu, işinizi çok kolaylaştıracaktır.

tabi, tecrübeli olmak bilgili demek değildir, yanlış anlamayın. Mesela bebekken bir taş görürüz, umur- samayız. Ama sonra ona basar, düşeriz. Ve deriz bebek aklımızla: " Bu şeye takıldım ve düştüm. Bana zarar verdi! Bir daha buna dikkat etsem iyi olur".

Bu bile, minik ama önemli bir tecrübedir.

"tecrübeli" dendiğinde insanların aklında olmak istiy- orsanız, hemen bir şey başardım diye atlamayın. Onu bir gözden geçirin, sonuçta fakülteden çıkan herkes neredeyse bir öğretmen olsa da "tecrübeli" bir öğret- men olamıyor. Çünkü çocukların ne zaman, hangi yerde, nasıl davranacağını bilmiyor.

kısaca, tecrübeli olmak güzel bir duygudur, hayatımızı kolaylaştırır. İllaha ki tecrübenin bize gelmesine gerek yoktur. Bazen bir taşa takılırız, tecrübe bize gelir. Ve, kendinizi hemen hayatta "tecrü- beli" birisi sanmayın, siz sadece belli başlı konularda tecrübelisinizdir. Unutmayalım, atalarımız ne demiş:

Başını acemi berbere teslim eden cebinden pamuğu eksik etmez. Ve

Acemi nalbant gâvur eşeğinde öğrenir

Unutma: ne kadar başarısız olursan ol, senden daha değerlisi yok bu dünyada.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam