SON DAKİKA
reklam
reklam

Masa Tenisi'nde Batman farkı

Eklenme Tarihi: 6 Aralık 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 182183

İSTANBUL

Batman Masa Tenisi yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen özellikle son yıllarda büyük başarılar imza atmaya başladı. Geçen yıl elde edilen iki Türkiye ikinciliği ve bir Türkiye üçüncülüğünden sonra Batmanlı masa tenisi sporcuları bu sezona hızlı bir giriş yaptı. Yeni sezonda üç Türkiye şampiyonluğu ve bir de Türkiye ikinciliği elde ederek başarılılarını daha da yukarılara taşıdılar.

Rize'de yapılan Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda Batmanlı Şükran Cangir şampiyonluğu kazanırken, çift bayanlarda da Sena Kaplan ile birlikte bir Şampiyonluğa daha imza attı. Yıldızlarda ayrıca Fenerbahçe forması giyen Batmanlı İbrahim Atuğ teklerde ve Bilal Işık ile birlikte çiftlerde Türkiye beşinciliğini elde etti. Çift bayanlarda ise Dilan Gündüz/Hacer Kaplan Türkiye 5.si oldular. Kayseri'de yapılan Küçükler Türkiye Şampiyonasında Batman'ın başarıları devam etti. Hacer Kaplan Türkiye Şampiyonu olurken, çift kızlarda Hacer Kaplan ve Dilan Gündüz Türkiye ikinciliğini elde etti. 

Masa tenisinin Batman'da yaygın bir spor olduğuna dikkat çeken Batman Masa Tenisi Baş Antrenörü Recep Bezenmiş ''Bugüne kadar bir çok jenerasyonlar gelip geçti. Bugün Türkiye Liglerinde bir çok takımda Batman'dan yetişmiş sporcular yer alıyor. Özellikle kızlarda başarılı oluyoruz. Batman'daki kızlara imkan verildiği zaman çok güzel yerlere geldiklerine şahit oluyoruz. Erkeklerde aynı şekilde başarılılar ama kızlar biraz daha önde. Bu bakımdan Batman masa tenisinde başarılı olmasının sebeplerinden bir tanesi de düzenli bir şekilde antrenmanlarımızı yapmamızdır. Haftanın en az 5, en fazla 7 günü idman yapıyoruz. Çocuklarımız o yüzden başarılı oluyorlar. Tabi biz başlangıçta antrenör olarak bizim çok sıkıntılarımız vardı. Biz kendimizi geliştirip, öğrencilerimiz, sporcularımıza faydalı olduk. O yüzden başarılı oldular''dedi.

Hobiden zirveye

Geçmişte Masa Tenisini, sadece kötü alışkanlıklardan korunmak için büyük, küçük demeden bir çatı altında toplanıp güzel vakit geçirmek için kullandıklarını söyleyen Batman Masa Tenisi Baş Antrenörü Recep Bezenmiş ''Masa Tenisini bir hobi niyeti ile yapılıyordu. Müsabakalara gidip ilk günde elenip evin yolunu tutuyorduk. Zaman geçtikçe biraz daha görerek özellikle turnuvalarda izleye izleye heveslenip daha sistemli işler yapmaya başladık. O zamanlarda il temsilcimiz değerli büyüğümüz Hivzullah Ekmen abimiz, Karatay İ.Ö. Okulu ve Petrol kent İMKB İ.Ö. Okulların bodrum katlarında 3-5 masa ile küçük yaş guruplarında fahri antrenörlük yapıyordu. Başarıya odaklandık ve Batmanda ilk olarak kızlarda Okul müsabakalarında Türkiye derecesi geldi ve zamanla ilk sporcularımız büyüdü ve liseyi bitirdikten sonra özellikle Çukurova üniversitesi BESYO bölümünü bitirip Yaz aylarında Halk eğitim merkezinde açmış oldukları kurslarla alt yapıda yetişen sporcularımıza top tutarak ağabeylik ve ablalık yaptılar'' dedi. 

Sporcu fabrikası Batman

Bugün Batman'da büyük bir Masa Tenisi Ailesine sahip olduklarını söyleyen Bezenmiş ''Lisanslı sporcu sayısı 4 bin 100, 3'ü Uluslar arası hakem olmak üzere toplam 25 Hakemimiz yer alıyor. 6 aktif Antrenör ve 5 Milli olmuş sporcumuz bulunuyor. Ben Yıldız Kızların Milli Takım Antrenörlüğünü yapmaktayım. Tüm Milli takım kamplarında görev alıyorum. 2016-217 sezonu içerisinde okul müsabakaları ve kulüp müsabakalarında Türkiye'de ciddi anlamda şampiyonluklar elde edildi.   Fenerbahçe alt yapısında 3 Erkek sporcumuz, HDI Sigorta Arma Spor A bayan takımında da 3 tane bayan sporcumuz forma giyiyor. Ayrıca Malatya, Bitlis, Kırşehir takımlarında da yine bizim alt yapımızdan yetişen sporcular bulunuyor. Bu süreçte Batmanda başarılı olan sporcularımıza Batman Özel Basut Koleji, Batman Final Koleji, Özel Hatem Okulları ve Batman Final Temel Lisesi Okulları sporcularımıza tam burs vererek, sportif başarılarını ödüllendirmiştir'' diye konuştu.

Planlı ve programlı çalışma

Batman Masa Tenisi'nin elde ettiği başarıların sırını açıklayan Batman Masa Tenisi Baş Antrenörü Recep Bezenmiş ''Batmandaki başarılarımız kesinlikle tesadüf bir başarı değildir. Her şey planlı ve programlı bir şekilde yürümekte birincisi Antrenörlerimiz arasındaki uyum çok önemli. Kime ne görev veriliyorsa, laiki ile yerine getirmektedir. Diğer illere baktığımız zaman Antrenörler arasında çekememezlik ön planda. Biz onu kırdık. Antrenörlerimizle beraber bir aile ortamını sağlamış bulunmaktayız. Sporcularımızla haftanın bazen 5 günü müsabaka dönemlerinde ise 7 gün antrenman yapmaktayız. Her zaman antrenmanlarda sporcularımıza gelişime ve değişime açık olmalarını ve imkansız olmadığına değiniyoruz. Antrenmanlarımızı genelde akşam yapıyoruz. O yüzden gün içinde yaşanmış olumsuzlukları bir tarafa atıp odaklanmalarını ve antrenmanı hep canla başla yapmalarını istiyoruz. Antrenmanlarda disiplin ve öz veri ön planda, hep tekrar hep tekrar özellikle müsabaka dönüşlerinde video kayıtlarımız yer almaktadır. Hataları tespit edip defalarca o hataların üzerinde durup bir dahaki müsabakaya hazır bir şekilde gidiyoruz. Rakiplerimizi biliyoruz o yüzden ne yapacağımızı da biliyoruz. Başarılarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen, Valimiz Ahmet Deniz'e, Spor İl müdürümüz Halil Eren'e ve Spor şube müdürümüz Burak Eren'e, Batman Belediye Başkanımız Ertuğ Şevket Aksoy'a ve Murat Şahin'e bizlere, çocuklarımıza vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.


Hedef Avrupa'da başarı 

Bundan sonraki hedeflerinin Avrupa'da başarı elde etmek olduğunu söyleyen Batman Masa Tenisi Baş Antrenörü Recep Bezenmiş, ''İyi bir jenerasyon yakaladık. Bu jenerasyon üzerinde tabi ki duracağız. Avrupa'da derece yapmak tabi ki, her sporcunun, her antrenörün hayalinde olan bir şey. Orada o final heyecanını yaşamak bambaşka bir duygu. Milli takıma sporcu vermeye başladık. Alttan gelen diğer sporcularımızın da hedefi Milli formamızı giymek ve Türk Milli takımında yer almak. Yeni sezonlarda Avrupa pro turlarında Batmanlı sporcuları görmeye devam edeceğiz. Şimdi HDI Sigorta Arma Spor forması giyen sporcumuz  Leyla Arıtürk ile ilk Milli takım heyecanını yaşamıştık. Yeni jenerasyonla da onun açtığı yolda ilerliyoruz. Şükran Cangir, Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında üçüncü olan Türk Milli takımında yer aldı. Ardından da Balkan ikinci oldu. Şükran'ın daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu. 

Ablalarımız destek verdi

Yıldız Kızlarda geçen yıl Türkiye ikincisi, bu yıl ise teklerde ve çiftlerde Türkiye Şampiyonu olan Şükran Cangir ''Bu başarılara ablalarımız sayesinde geldik. Şimdi 1.Lig'de HDI Sigorta Arma Spor forması giyen Leyla Arıtürk, Mesude Işık ve Mizgin Aygün ablalarımızın bizim üzerimizde çok emeği var. Fırsat buldukları her zaman gelip bize top tutuyorlar. Onlarla oynuyoruz. Oyunumuzun bu kadar gelişmesinde en önemli etken, bu ablalarımızla yaptığımız antrenmanlardır'' dedi.  Haftanın her günü antrenman yaptıklarına dikkat çeken Türkiye Şampiyonu Şükran Cangir ''Her gün günde 3 saat antrenman yapıyoruz. Her gün hocamız Recep Bezenmiş geliyor.  Onunla antrenmanlarımızı yapıyoruz. Antrenmanlarımız çok iyi gidiyor. Hem yeni şeyler öğreniyoruz. Hem de öğrendiklerimizi bol, bol tekrarlama imkanı buluyoruz'' dedi.

Ailelerin desteği çok önemli

Batman'da spor yapan bayan sayısının diğer illere göre daha az olduğuna vurgu yapan Küçükler Türkiye Şampiyonu Hacer Kaplan ''Ailelerimiz bizim spor yapmamıza destek veriyorlar. Ancak bazı aileler var ki, kızlarının spor yapmasını desteklemiyorlar. Hatta bırakın spor yapmalarını, okumalarına bile izin verilmiyor.  Bizler bu nedenle oldukça şanslıyız. Bizlerin spor yapmasına destek veren ailelerimize teşekkür etmek istiyorum. Onların desteği olmasaydı, bizler bu yerlere gelemezdik'' dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ- MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam