SON DAKİKA
reklam
reklam

Kraliyetler Tahtı'nda Masa Tenisi gösterisi

Eklenme Tarihi: 7 Haziran 2019, Cuma - 17:35   Okunma Sayısı: 88145
UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve "Dünyanın 8. harikası" olarak gösterilen "Kraliyetler Tahtı" Nemrut Dağı, muhteşem bir Masa Tenisi etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Milli Mücadelenin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ne bağlı Beydağı Gençlik Merkezi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü iş birliği ile 

düzenlenen etkinlikte, Malatya KYK Bayan Masa Tenisi takımı ve Yıldızlar kategorisi Erkek sporcuları, Kral Antiochus Anıtı ve mitolojik Pers ve Yunan heykel başları önünde, Masa Tenisi oynadılar. Masa Tenisi'nin her yerde oynanabileceğini göstermek ve Olimpik bir branş olan Masa Tenisi'ne farkındalığın artmasına katkı sağlamak amacıyla yapılan etkinliğe, Masa Tenisi Dünyası da medya alanında destek verdi. Yerel ve ulusal bir çok basın, yayın  kurumunda yer bulan etkinlik ayrıca TMTF Dış İlişkiler Kurulu'nun çalışmalarıyla Dünya Masa Tenisi Federasyonu ITTF ve Avrupa Masa Tenisi Birliği ETTU'nun da web sayfalarından duyuruldu. Genç sporcuların Masa Tenisi gösterisi Nemrut Dağı'nı ziyarete gelen vatandaşların ve turistlerin de büyük ilgisini çekti. Ziyaretçiler, Mistik heykeller önünde Masa Tenisi sporcularıyla bol, bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Milli Mücadelenin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Malatya Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’ne bağlı Beydağı Gençlik Merkezi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü iş birliği ile  Nemrut Dağı Milli Parkında organize edilen etkinlikte Masa Tenisi'nin yanı sıra Halk Oyunları ve Okçuluk faaliyetlerinde de bulunuldu.

 

 

GİZEMLİ ANITSAL HEYKELLER

2150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı, 1987 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girmiş. Nemrut Dağı’nı bu kadar değerli yapan; üzerinde bulunan antik mezar, anıtsal heykeller, mimari kalıntılar ve benzersiz manzarası. Eski çağlarda dağın yamaçlarında hükümdarlık yapmış olan Kommagene Kralı I. Antiochos tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için ile Helenistik Dönemin en görkemli kalıntılarını burada bırakmış. Tüm kültürleri birleştirmeyi hedefleyen Kommagene Kralı I. Antiochos, bu amaçla başka kültürlerin tanrılarını bir araya getirecek heykeller yaptırmış. 10 metreyi bulan heybetli Pers ve Yunan heykeller ve metrelerce uzunluktaki kitabelerin yükseldiği dağda ayrıca dünyanın en muhteşem gün doğumu ve gün batımının seyredilebildiği ve her yıl binlerce ziyaretçi alan teraslar bulunuyor.

 

İKİ DE REKOR KIRILDI

 

Milli Mücadelenin 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında organize edilen Masa Tenisi etkinliği aynı zamanda iki rekoru da beraberinde getirdi. Masa Tenisi gösterisi 2 bin 150 metre yüksekliği ile ''En yüksekte oynan Masa Tenisi Etkinliği'' olarak bir rekora imza attı. MÖ 3 bin yılında hüküm süren Kommagene Kralı 1. Antiochus'un Anıt heykelinin önünde yapılan etkinlik aynı zamanda ''En eski tarihi alanda yapılan Masa Tenisi organizasyonu'' olarak da tarihe geçti. Nemrut Dağı Etkinliğinde ayrıca Masa Tenisi’nde Bayanlar Türkiye Şampiyonu olan KYK Takımına ve Bölge Şampiyonu Yıldız Erkek takımına kupa ve madalyaları Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan tarafından takdim edildi.

 

 

GURULUYUZ

Türkiye'de böylesine özgün ve eşsiz bir etkinliği düzenlemekten mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Orhan Altay''Masa Tenisi'ni çok seviyoruz. Bu branşın tanıtımına katkı sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Nemrut Dağı Kraliyetler Tahtı Masa Tenisi Etkinliği'' gururla gelecekteki fikirlerimizin başlangıcını oluşturacaktır'' diye konuştu. Malatya'da Masa Tenisi branşında çok ciddi çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Altay, ''Bu branşımızın tanıtılması için neler yapabiliriz noktasında yol çıktık. Dünya'nın 8.Harikası olarak gösterilen Nemrut Dağı'nda Kral Antiochus'a Masa Tenisi izletmek istedik. Hem Masa Tenisi'ne farkındalık oluşturmak, hem de bölgemizi tanıtmak adına güzel bir işbirliği ile buraya geldik'' diye konuştu.

 

AMAÇ FARKINDALIĞI ARTTIRMAK

Bu etkinliği, gençlerin sosyal ve sportif etkinliklere olan duyarlılığını arttırmak ve farkındanlık oluşturmak adına düzenlediklerini söyleyen Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ‘’Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan Masa Tenisi, Geleneksel Okçuluk ve Halk Oyunları faaliyetlerini duyurmak adına, tarihi geçmişi olan bir mekanda çok önemli bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyorum''dedi. Etkinlikte Masa Tenisi'nin ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Kayhan ''Bugün burada özellikle Milli Müadelemizin 100.Yıl etkinlikleri çerçevesinde Masa Tenisi etkinliğini özellikle düzenledik. KYK'da Masa Tenisi oynayan öğrencilerimizin tüm Türkiye'deki yurtlar arasında yapılan maçlarda birinci olmaları sebebiyle ve Masa Tenisi'ne farkındalığın artması amacıyla Nemrut Dağı'nda bir etkinlik yapmayı düşündük. Aynı zamanda gençlerimizi bu spora yönlendirmeyi de amaçlıyoruz. Halk Oyunları ve Geleneksel Okçuluk faaliyetlerinde de bulunduk’’ diye konuştu.

 

 

HERKES MASA TENİSİ OYNAYABİLİR

Beydağı Gençlik Merkezi Müdürü Murat Hoca ise ‘’Katıldıkları her yarışmada derece alan Masa Tenisi, Geleneksel Okçuluk ve Halk Oyunları branşlarımız, bu etkinlik ile kendi branşlarına olan farkındalığa katkı sağlamışlardır. Gençlerimizi tüm spor branşlarına ve kültürel etkinliklere bekliyoruz'' dedi. Malatya'da Masa Tenisi faaliyetlerinin artarak devam ettiğine değinen Hoca, ''Biz Gençlik Merkezi olarak, gençlerimiz Masa Tenisi'nde her türlü olanağı veriyoruz. Masa Tenisi kurslarımız var. Veteranlarımız istedikleri zaman gelip çalışabiliyorlar.Gençlik Merkezi'mizde çalışan gençlerimiz Doğu Anadolu Bölge Şampiyonu oldular. Türkiye finallerine hazırlanıyorlar. Masa Tenisi, Malatya'da ve Türkiye'de rağbet görmesi, hızla yayılan ve genişleyen bir spor branşı olması sebebiyle, bu tarihi alanda bir Masa Tenisi etkinliği yapmayı uygun bulduk. Masa tenisi sevgisinin sınır tanımadığını ve Masa Tenisi oynamak isteyen halkımızın hem Gençlik Merkezimizde, hem de İl Müdürlüğümüzde spor faaliyetlerine katılabileceğinin altını çizmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ-MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam