SON DAKİKA
reklam
reklam

Masa Tenisi'nde Terfi Heyecanı

Eklenme Tarihi: 1 Temmuz 2019, Pazartesi - 11:36   Okunma Sayısı: 364328
Masa Tenisi 2019 Terfi Yarışmaları Tokat Ali Yücel Spor Salonunda oynanan final karşılaşmalarıyla tamamlandı.

 

 

Toplam 24 ilden 30 erkek ve 14 kadın takımının katıldığı Terfi Yarışmaları sonunda erkeklerde İstanbul Darüşşafaka, kadınlarda ise Aydın Gençlik Hizmetleri Şampiyon oldu. Terfi Yarışmalarında Kadınlarda ilk üç sırayı alan Aydın Gençlik Hizmetleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi (B) ve Samsun Maarif Koleji MD ile 2018-2019 sezonunda Liglerde kapanan veya çekilen takımların yerine 4. 5. ve 6.sırayı elde eden Kahramanmaraş Kano Yelken, Kırklareli Gençlik ve Av.M.Düşün MTAL takımları da Türkiye 3.Ligi´ne yükselmeye hak kazandılar.  Terfi Yarışmalarında Erkeklerde ilk üç sırayı alan İstanbul Darüşşafaka, Çerkezköy Belediye Spor ve Çorum Belediye Spor (B) takımları ile 2018-2019 sezonunda Liglerde kapanan veya çekilen takımların yerine 4. ve 5. sırayı elde eden Vakfıkebir 14 Şubat ve İstanbul DSİ (B) takımları da Türkiye 3.Ligi´ne yükselmeye hak kazandılar.

 

 

AÇILIŞI KARACA YAPTI

Ali Yücel Spor Salonu´nda düzenlenen müsabakalarını seremonisine Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Fatih Karaca, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkan Vekili Vali Şerif Yılmaz, Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cemil Çağlar ve sporcular katıldı. Müsabakalar öncesinde Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Fatih Karaca, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkan Vekili Vali Şerif Yılmaz ve TMTF Yönetim Kurulu Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı´yı makamında ziyaret etti. Terfi Ligi Yarışmalarını Spor Tokat projesi kapsamında Tokat´ta düzenlediklerini belirten Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Fatih Karaca, Terfi müsabakaları sonunda erkeklerde ve kadınlarda ilk 3 giren takımların Türkiye  3.Ligi´ne katılma hakkı kazanacağını belirtti. 

 

EN AZ BİR SPOR DALI


Tokat'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2019 Terfi Yarışmaları açılışına gelen Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı,  ilçe, belde ve köylerde eğitim öğretim gören çocuk ve gençlerin yetenek ve istekleri doğrultusunda en az bir spor branşıyla tanışmalarını, spor kültürünün tabana yayılmasını, sporu bir yaşam felsefesi haline getirmelerinin amaçlandığını söyledi.  Tokat´ta hedeflerinin sporu tabana yaymak olduğunu söyleyen Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, ise "Çocuklarımızın en az bir spor dalı ile uğraşmalarını istiyoruz. Sporu sevmelerini istiyoruz. Biz buna destek veriyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz, gelecek kuşaklarımız. Tokat´ta da ´Spor Tokat´ projesini başlattık. Ana okullarımızdan başlayarak üniversitemize kadar sporu tabana yayıyoruz. Çok güzel sonuçlar elde ettik. Davetimizi kırmayarak Tokat´ta gelen sporcularımıza ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu´na teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

 

SPOR TOKAT PROJESİ

Tokat Valiliği tarafından yürütülen 'Spor Tokat Projesi' kapsamında kentte spor yapan 110 bin öğrenciye 2 milyon liralık malzeme desteği sağlandı. Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın göreve gelmesiyle birlikte başlattığı 'Spor Tokat Projesi' kapsamında toplam değeri 2 milyon Türk Lirası olan 100 bin parça spor malzemesi, kentte spor yapan 110 bin öğrencinin kullanımı için dağıtıldı. Hüseyin Akbaş Spor Tesisinde düzenlenen törenle temsili teslimlerin yapıldığı etkinlikte, sporcular hünerlerini de sergiledi. Etkinlikler Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik’in Spor Tokat Meşalesini yakmasıyla başladı. Halk oyunları ile yapılan açılış sonrasında Hüseyin akbaş Spor Salonunda seremoni töreni gerçekleşti. Törenden sonra kentte spor yapan jimnastik, karate, güreş ve tekvando sporcuları gösteriler gerçekleştirdi. Gençlerin spora verdiği destek dolayısıyla bayrak takdimi yaptığı Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, tören sonrasında yaptığı değerlendirmede, “Sporun her alanında malzeme aldık. Sağ olsun Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Mehmet Kasapoğlu bize maddi ve manevi anlamda baya destek verdi. Özel İdare kaynakları ile belediyelerin kaynaklarını kullandık, malzeme aldık. Çocuklarımıza feda olsun. Devletin ve milletin ürettiği değerleri çocuklarımızla paylaşıyoruz şu anda. İnşallah malzeme desteğini daha çok arttıracağız. Kapalı spor salonu, yüzme havuzu olmayan hiçbir alan bırakmayı düşünmüyoruz. Spor alanlarının yapılmasına destek vereceğiz” şeklinde konuştu. 
Yapılan etkinlikte temsili olarak yapılan ilk spor malzemesi yardımı 13 yaşındaki engelli tenisçi Gamze Şengel aldı. Tenis kortları için özel olarak dizayn edilmiş tekerlekli sandalyesini Vali Ozan Balcı’dan teslim alan Şengel, şampiyonluk sözü verdi. 

 

 

AYDIN İLK SIRAYI ALDI 

Terfi Yarışmalarında Kadınlarda Aydın Gençlik Hizmetleri ilk sırayı alarak Şampiyonluğu elde etti.  Aynur Özdemir, Şeyma Kaya, Beyzanur Güner ve Zehranur Güner'den oluşan Aydın Gençlik Hizmetleri,  grup maçlarında Ankara Kariyer Der ve Bartın Gençil takımlarını aynı sonuçla 3-0 mağlup ederek grubunu ilk sırada tamamladı. Ana Tablo'ya yükselen Aydın Gençlik Hizmetleri, ilk turda Ankara Masa Der'i 3-1 mağlup etti. İkinci turda Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor'a 3-2 yenilen Aydın ekibi, mağluplar klasmanından yoluna devam etti. Sırasıyla Kırklareli Gençlik'i 3-0, Kahramanmaraş Kano Yelken'i 3-1 yenen Aydın Gençlik Hizmetleri Samsun Maarif Koleji Mezunları Derneği'ni de 3-1 yenerek finale yükseldi. Finalde daha önce 3-2 yenildiği Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor ile bir kez daha karşı karşıya gelen Aydın temsilcisi bu kez rakibini 3-2 mağlup ederek 2019 Terfi Yarışmalarında Şampiyonluğu kazandı.

 

DAÇKA LİG'E YÜKSELDİ

Darüşşafaka Çocukları Kardeştir sloganı ile birçok spor branşında Daçka ismini başarıyla temsil eden Darüşşafaka bu kez Masa Tenisi'nde tarihi bir başarıya imza atarak hem 2019 Terfi Yarışmaları şampiyonluğunu elde etti, hem de Türkiye 3.Ligi'ne yükseldi. Uğur Aksoy, Mehmet Deniz, Mehmet Kalkan'dan kurulu olan Darüşşafaka, grup maçlarında Sakarya temsilcisi Yenihayat Paralimpik ve ev sahibi ilin takımı Turhal Gençlik'i aynı sonuçla 3-0 mağlup ederek grubunu ilk sırada  tamamladı. Ana Tablo ilk maçında Isparta ASP'yi 3-1, ardından da Anakara Masa Der'i 3-0 yenen Darüşşafaka, ardından Çerkezköy Belediyesi Spor'a 3-1 mağlup olarak yoluna mağluplar klasmanından devam etti.
Aydın Gençlik Hizmetleri'ni 3-0, Trabzon temsilcisi Vakfıkebir 14 Şubat takımını 3-2 ve Çorum Belediyesi Spor'u da 3-0 yenen yeşil-siyahlılar finale yükselme başarısını gösterdiler. Finalde daha önce yenildikleri Çerkezköy Belediyesi Spor ile yeniden karşılaşan Darüşşafaka bu kez maçı 3-2 kazanarak 2019 Terfi Yarışmalarında Şampiyonluğu kazandı.

 

 

ERKEKLERDE 30 TAKIM

2019 Terfi Yarışmalarına erkeklerde 30 takım katıldı. Darüşşafaka ilk sırayı elde ederken, Tekirdağ temsilcisi Çerkezköy Belediyesi Spor ikinci, Çorum Belediyesi Spor (B) takımı üçüncü, Trabzon ekibi Vakfıkebir 14 Şubat dördüncü, İstanbul DSİ ise beşinci sırayı elde etti. Bu takımlar gelecek sezon Türkiye 3.Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı. Aydın Gençlik Hizmetleri altıncı, Amasya Çalık Yedaş yedinci, Anakara Masa Der sekizinci, Konya Şelçuklu Belediyesi Spor  dokuzuncu, Gaziantep ekibi Nizip Hokey Tekkesi onuncu, Hatay ASP on birinci, Sivasspor on ikinci, Isparta Genç Hareket on üçüncü, Isparta ASP on dördüncü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi on beşinci, Sakarya temsilcisi Yenihayat Paralimpik on altıncı sırayı aldı.  1-16 ön eleme maçını kaybeden K.Maraş Gençlik, K.Maraş Kano Yelken, K.Maraş SGK ve Giresun Üniversitesi on yedinci oldular. Trabzon Adaletgücü, Turhal Gençlik, Tokat Gençlik, Kırklareli Gençlik, Bayburt Gençlik, Sivas Gençlik, Mersin MTSK, Erbaa Gençlik, Sinop Dorukspor ve Amasya Gençlik takımları ise gruplarından çıkamadılar.

 

KADINLARDA 14 EKİP YARIŞTI

2019 Terfi Yarışmalarına kadınlarda 14 takım katıldı. Aydın Gençlik Hizmetleri birinci, Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor ikinci, Samsun Maarif Koleji ve AL Mezunları MTSK üçüncü, K.Maraş Kano Yelken dördüncü, Kırklareli Gençlik beşinci, Gaziantep temsilcisi Av.Mahmut Düşün MT Anadolu Lisesi altıncı oldu. Bu takımlar gelecek sezon Türkiye 3.Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı. Ankara Masa Der yedinci, Bartın Gençlik sekizinci, Aksaray Gençlik dokuzuncu, Kairyer Der onuncu, Konya Selçuklu Belediyesi on birinci, Sivasspor on ikinci, Turhal Gençlik on üçüncü ve Hatay ASP on dördüncü sırayı aldılar.

 

 

GENÇLER YARIŞTI

2019 Terfi Yarışmalarında Kadınlarda genç sporcular dikkat çekerken daha önce Lig tecrübesi olan isimlerde takımlarına katkı sağladılar. Kadınlarda ikinciliği elde eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor takımında  dört genç isim Meltem Balaban, Gizem Aydın, Eda Aslan ve Seda Aslan mücadele etti.  Üçüncülüğü elde eden Samsun Maarif Koleji ve AL Mezunları MTSK takımında ise daha önce Lig tecrübesi bulunan Yeşim Akdeniz, Halide Yıldız ve Buse Ağca forma giydi.  Dördüncü sırayı alarak Türkiye 3.Ligi'ne yükselen KÇMaraş Kano yelken'de Gözde Dilara Temiz, Feriha Çardaklı, Selver Kardelen Paksoy ve Rüveyda Elbistan yer aldı. Beşinciliği elde eden Kırklareli Gençlik ise kendi yetiştirdiği sporcular Nida Sertbakan, Betül Öykü Özgüven, Sudenaz Karabacak ve Hatice Kübra Kenter ile Gaziantep temsilcisi Av.Mahmut Düşün MT Anadolu Lisesi ise Kadriye Özdişli, Özge Nur Özdişli, Zeliha Dilara Ceylan ve Zehra Öngel ile temsil edildi.

 

USTALAR KAPIŞTI

2019 Terfi Yarışmalarında Erkeklerde tecrübeli sporcular dikkat çekerken daha önce Lig tecrübesi olmayan genç  isimler ise takımlarına katkı sağladılar. Erkelerde ikinciliği elde eden Çerkezlöy Belediyesi Spor 'da daha önce değişik kategorilerde Türkiye Şampiyonlukları bulunan Özgün Öztürk ile Ahmet Öztürki Emrullah Demir ve Furkan Ünüvar mücadele etti. Üçüncü olan Çorum Belediyesi Spor takımında tecrübeli isimler Tuncay Çalışkan, Halil Korulu, İsmail Eren Alıcı ve Azad Engin yer aldı. Dördüncülüğü ede eden Trabzon temsilcisi Vakfıkebir 14 Şubat takımında İranlı Mohammad Samadbadi , Fatih Baltürki Abdurrahman Çelik ve Resul Özkul sahaya çıktı. Geçen yıl Kastamonu'nda yapılan terfi yarışmalarında Türkiye 3.Ligi'ne yükselen İstanbul DSİ, A takımının 2.Lig2e yükselmesinin ardından B takımını da dereceye sokarak Türkiye 3.Ligine çıkardı. Yeşil-beyazlıları Ömer Koca, Mesut Kuşgöz ve Ömer Erdoğan temsil etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam