SON DAKİKA
reklam
reklam

MASA TENİSİ'NDE MİLLİ MESAİ

Eklenme Tarihi: 3 Mart 2020, Salı - 11:24   Okunma Sayısı: 189928
Masa Tenisi A Milli, Genç Milli ve 13 yaş altı Milli takım sporcuları uluslararası arenada ülkemizi temsil ettiler.

 

Türk Masa Tenisi'de 2020 yılının ilk uluslararası faaliyetleri geçtiğimiz günlerde yaşanırken, A Milli, Genç Milli ve 13 yaş altı Milli takım sporcuları ay-yıldızlı forma ile müsabakalara çıktılar. Macaristan´ın başkenti Budapeşte´de düzenlenen ITTF Dünya Turu Macaristan Açık Turnuvası´nda ülkemizi A Milli takım sporcularından İbrahim Gündüz, Talha Yiğenler, Sibel Altınkaya ve Özge Yılmaz temsil etti.

Genç Milli takım  sporcusu Ece Haraç ile U13 Milli takımda yer alan kardeşi Efe Haraç İsveç'de düzenlenen ITTF Gençler ve Yıldızlar Dünya Turu İsveç Açık Turnuvası ve Uluslararası Safir İnternational Turnuvalarında ülkemizi temsil ettiler. U13 Milli takım sporcuları Büşra Demir , Elif Sude Çetin, Mustafa Nebhan ve Muhammed Ali Atakul , Lüksemburg´da düzenlenen Euro Kids Seçme Kampı´na katıldılar. Macaristan'da A Milli takım sporcularımız hüsrana uğrarken, sadece karışık çiftlerde İbrahim Gündüz/Sibel Altnkaya çifti Ana Tablo'ya kalabildi. İsveç'deki gençler turnuvalarında ise Ece Haraç, hem tek bayanlarda, hem de Çift Bayanlarda yarı final oynayarak iki bronz madalya elde etti. Kardeşi Efe Haraç ise mini cadet kategorisi teselli turnuvasında üçüncü oldu. Öte yandan Lüksemburg'da  Euro Kids Seçme Kampı´na katılan sporcularımızdan Büşra Demir, kamp sonunda yapılan turnuvada birinciliği elde etti.

2020'nin ilk madalyaları Ece Haraç'tan

İsveç´de düzenlenen ITTF Gençler ve Yıldızlar Dünya Turu İsveç Açık Turnuvası ve Uluslararası Safir İnternational Turnuvalarında ülkemizi temsil eden Ece Haraç iki bronz madalya elde etti.

ITTF Gençler ve Yıldızlar Dünya Turu İsveç Açık Turnuvasında ülkemizi temsil eden Milli sporcumuz Ece Haraç, Çift Kızlarda İsveçli partneri Rebecca Muskantor ile beraber üçüncülüğü elde ederek, 2020´nin ilk madalyasını kazandırdı. İsveç´in Örebro kentinde yapılan Turnuvada Çift Kızlarda Ana Tablo ilk turunu bye geçen Ece Haraç/Muskantor ikilisi, 2.turda Heljala (Fin)/Morin (Kan) çiftini
3-0, son 16 turunda Alman Kauf/Stortz çiftini ve çeyrek finalde de Ukraynalı Dymytrenko/Vydruchenko çiftini aynı sonuçla 3-1 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Japon Aoki/Miwa Harimoto çiftine 3-0 yenilen Ece Haraç/Muskantor ikilisi İsveç Açık Turnuvasını genç Çift Kızlarda üçüncü olarak tamamlayarak bronz madalya kazandı.

 

Ece Haraç tek kızlarda da madalya aldı

İsveç Açık Turnuvası´nda Genç Çift Bayanlarda bronz madalya kazanan Ece Haraç, yine İsveç´de düzenlenen Uluslararası Safir International turnuvası 18 yaş altı bayanlar kategorisinde Tek Bayanlarda da yarı final oynayarak bir bronz madalya daha kazandı. İlk maçında İngiliz Milli sporcu Wong Jasmin’i 3-0, ikinci maçta Rus Maria Panfilova’yı 3-2,  Belaruslu Vera Volkava’yı 3-0 net bir skorla set vermeden yenen Ece Haraç, çeyrek finalde Hollandalı Chana Van Der Venne’yi yine net bir skorla 3-0 yenerek yarı finale çıktı ve madalyayı garantiledi. Yarı finalde Alman Naomi Pranjkovic’e,
3-1 yenilen Ece böylelikle bronz madalyanın sahibi olurken, turnuvayı iki bronz madalyayla noktalayarak gururumuz oldu.

Efe Haraç ablasının yolunda

Ece Haraç'ın erkek kardeşi Orhan Efe Haraç ise Mini Cadet kategorisinde ITTF Dünya Gençler Turu ve Safir International Open turnuvalarında ülkemizi temsil etti. Efe Haraç Mini-Cadet Consolation yani teselli turnuvasında  3.lüğünü elde etti. Ülkemizde katıldığı turnuvalarda başarılı sonuçlar elde eden ve istikrarlı oyunu ile beğeni toplayan Yalovalı Orhan Efe Haraç, ilk giydiği Milli forma ile gelecek için ümit verdi. Küçükler 13 yaş altı kategorisinde sezonun ilk turnuvası olan Milli takım seçmelerinde 3.olan Orhan Efe Haraç, daha sonra bu turnuvanın ilk 16 sporcusunun katıldığı ve lig usulü birbiryle karşılaştığı En İyi 162lar Yarışmasında da 3.lüğü elde etti. Her iki yarışmadan topladığı 28 puanla genel klasmanda birinci sıraya yerleşen Orhan Efe Haraç, Nisan ayında Eskişehir'de yapılacak olan Küçükler Türkiye Şampiyonası'nda da en büyük favori olarak gösteriliyor.

 

Teklerde ön elemeyi geçemedik

Macaristan´ın başkenti Budapeşte´de düzenlenen ITTF Dünya Turu Macaristan Açık Turnuvası´nda ülkemizi İbrahim Gündüz, Talha Yiğenler, Sibel Altınkaya ve Özge Yılmaz temsil etti. Tek Erkekelrde; ön eleme turunda yapılan maçlar sonunda İbrahim Gündüz, Macar Kaiyang Lu´yu 4-1 yenmesine rağmen, bir sonraki turda, İsveçli Anton Kallberg´e 4-2 yenildi. Talha Yiğenler ise Alman Dang Qiu´ya 4-2 mağlup oldu. Tek Kadınlarda; ön eleme turunda yapılan maçlar sonunda; Sibel Altınkaya, Ukraynalı Ganna Gaponova´ya 4-2 yenildi. Macar Hartbrich´i 4-2 yenen Özge Yılmaz ise 2.turda Avusturyalı Amelia Solja´yı 4-3 yenen Özge Yılmaz ön eleme 3.turunda Çek Metelova´ya yenildi. 

 

İngilizleri yendik Hintlilere elendik


Çift Erkeklerde; İbrahim/Talha ikilisi, ön elemem ilk turunda İngiliz Jarvis/Pitchford ikilisini 3-1 yendi.

ITTF Dünya tek erkekler sıralamasında 23.sırada yer alan Pitchford ve 163.sırada bulunan partneri Jarvis'i elemem başarısı gösteren Millilerimiz bir üst turda Hintli sporcularla eşleştiler. Milliler 2.turda Hintli Achanta/Gnanasekaran çiftine 3-1 yenildi. Hintli çift finale kadar yükselerek ikinciliği elde etti. Çift Kadınlarda; Özge/Sibel çifti ön eleme 1.turunda Sırp Lupulesku/Surjan ikilisine 3-0 yenildi. Karışık Çiftlerde ise Talha/Özge çifti ön eleme 1.turunda Jevtovic/Surjan ikilisine 3-1 yenildi. İlk turu bye geçen İbrahim/Sibel çifti 2.turda Belçikalı Nuytinck/Lisa Lung ikilisini 3-2 yenerek Ana Tablo son 16 turuna kaldılar. Milliler Ana Tablo son 16 turunda Japon Mizutani/İto Mima ikilisine mağlup oldu.

Büşra birinciliklere devam ediyor

U13 Milli takım sporcuları Büşra Demir (Ankara), Elif Sude Çetin (Ankara), Mustafa Nebhan (Hatay) ve Muhammed Ali Atakul (İstanbul), 16-23 Şubat 2020 tarihleri arasında Lüksemburg´da düzenlenen Euro Kids Seçme Kampı´na katıldılar. Euro Kids Kampı sonunda yapılan mini turnuvada Büşra Demir başarılı bir şekilde ülkemizi temsil ederek kategorisinde birinciliği kazandı.  Ankaralı Büşra Demir, bu sezon yapılan Milli takım seçmeleri ve En İyi 16'lar turnuvalarında da birinciliği kimseye kaptırmamıştı.

 

Kadın Milliler üst ligde

Güney Kore´nin Busan kentinde 22 - 29 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan 2020 Dünya Takımlar Masa Tenisi Şampiyonası´nın takım ligleri ITTF tarafından belirlendi. Kadın A Milli Takımımız Dünya Süper Ligi olarak da kabul edilen Şampiyonluk Ligi'nde yarışmaya hak kazandı. Erkek A Milli takımımız ise Dünya 2.Ligi'nde mücadele edecek. 2018 yılında yapılan Dünya Masa Tenisi Takımlar Şampiyonası´nda Lig finalinde İspanya´yla oynayan Bayan millilerimiz, Division uygulamasının son kez uygulanacağı 2020 Dünya Masa Tenisi Takımlar Şampiyonası´nda tarihi bir an yaşayacak. Çin, Güney Kore, Japonya, Taipei, Singapur gibi Masa Tenisi devlerinin olduğu ligde yer alacak millilerimiz, grup maçlarında bu güçlü ekiplerden kuraya göre belirlenecek rakipleri ile karşı karşıya gelecek.

6 takımlı 4 grupla oynanacak ilk aşamanın maçları 22 - 25 Mart 2020 tarihlerinde oynanacak olup, turnuva kuraları 22 Şubat tarihinde çekilecek. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam