SON DAKİKA
reklam
reklam

Evde Masa Tenisi günü

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2020, Cuma - 10:57   Okunma Sayısı: 142361
Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu tarafından her yıl 6 Nisan'da kutlanan Dünya Herkes İçin Masa Tenisi Günü bu yıl salgın hastalık nedeniyle dünya çapında evde yapılan etkinliklerle kutlandı

 

 

Masa Tenisi'nin popüler olması, evrensel hale gelmesi, kapsayıcı olması ve masa tenisi sporunun herkes için gerçek bir spor haline gelmesi amacıyla Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu tarafından her yıl 6 Nisan'da kutlanan  Dünya Herkes İçin Masa Tenisi Günü bu yıl dünya çapında evde yapılan etkinliklerle kutlandı. Masa Tenisi'nin her yıl kutladığı 6 Nisan Dünya Masa Tenisi Günü, önceki yıllara göre çok farklı olarak bu yıl Koronavirüsü'nün küresel yayılımı gölgesinde kutlandı. Geleneksel sosyal sorumluluk projeleri, özel masa tenisi aktiviteleri ve dünya çapında düzenlenen etkinliklerin yerine, 6 Nisan bu kez sosyal medya üzerinden planlanan farklı bir aktivite ile kutlandı. ITTF Vakfı tarafından düzenlenen ve Dünya Masa Tenisi Federasyonu ITTF tarafından desteklenen Dünya Masa Tenisi Günü, 2019 yılında 107 ülkede rekor kıran 922 etkinlikle her yıl muazzam bir şekilde büyüyen bir etkinlik günü olarak öne çıkmıştı. 2020 Dünya Masa Tenisi Günü,  evde kalınması gereken bir dönemde herkesin uyum sağlaması için Dünya Masa Tenisi Federasyonu ITTF tarafından farklı bir adım atılıp, tarihinin en uzun Masa Tenisi aktivitesi olarak kutlandı.

 

Evde Masa Tenisi videoları

Masa Tenisi severler çektikleri videolarına bir Masa Tenisi topu ilave ederek  ITTF'in bu etkinliğine katıldılar. Masa Tenisi severler, topa vurmak için evin içinde ya da etrafında bulabilecek herhangi bir rastgele nesne kullandılar. Masa Tenisi severler, yatak odası, mutfak, yaşam alanları,  garaj ya da bahçede videolarını çekebildiler. En çılgın, en komik, en sıra dışı video klipler 6 Nisan 2020'de ITTF ve ITTF Vakfı sosyal medya kanallarında yayınlanacak olan kutlama videosunun oluşturulmasında kullanıldı. Çekilen video klibi OneDrive klasörüne yüklenerek ITTF'e gönderildi.

     

 

24 saat kesintisiz Masa Tenisi

ITTF’in dijital kanallarından 6 Nisan 2020’de, özellikle ITTF’nin Facebook sayfasında, saat 24:00’de  başlayarak 24 saat boyunca Masa Tenisi gösterimi yaptılar. Bu etkinlik, 24 saat boyunca Masa Tenisi severleri, hepsi HD olan orijinal arşiv görüntüleri, klasik unutulmaz maçlar ve en büyük efsaneleri yeniden izlenilmesi için hafıza şeridinde görsel bir yolculuğa çıkardı. Masa Tenisi aktiviteleri bununla da sınırlı kalmadı. ITTF, 6 Nisan'ı bir şenlik ruhunda kutlamak için 24 saatlik programı boyunca belirli noktalarında gizli Paskalya yumurtalarını ekrana getirdi. Etkinliğe katılmak isteyen Masa Tenisi severler yumurtaları gösteren selfiler çekerek, ITTF'den imzalı toplar ve raketler kazanma şansı yakaladılar.

 

Dünyanın en uzun Masa Tenisi rallisi

ITTF Vakfı tarafından düzenlenen ve ITTF tarafından desteklenen 6 Nisan Dünya Masa Tenisi Günü, bu yıl sıradan masa tenisi aktiviteleri ile kutlandı. COVID-19 salgını bu yıl fiziksel aktivitelerin gerçekleşmesini engellerken, daha önce hiç olmadığı gibi bir kutlama fırsatı verdi. Fiziksel olarak mesafeli, ancak sosyal olarak birleşik Masa Tenisi severler, 2020 Dünya Masa Tenisi Evde Günü için ITTF ve ITTF Vakfı'nın dijital ve sosyal medya kanallarına akın ettiler. Dünya eski bir numarası Çinli Ma Long'un servis atışıyla başlayan dünyanın en uzun Masa Tenisi rallisi videosu büyük beğeni topladı. ITTF, dünyanın çeşitli ülkelerinden ve evde çekilen Masa Tenisi vuruşlarını ekleyerek bir görsel şölene dönüştürdü. ITTF sosyal medya hesaplarını takip eden Masa tenisi severler tarafından çekilen videolarda Masa Tenisçiler hayal güçlerini çalıştırarak, ellerine geçirdikleri çeşitli ev eşyalarını raket yerine kullandılar. Bu bazen bir tablo, bir vazo, bir gitar olurken, bazen de görmeye alışık olmadığımız ama evde her zaman kullandığımız eşyalar oldu. Rastgele ev eşyaları, göz alıcı hileler ve Zhang Jike’ın ikonik atışı da eklenince hoş bir görsel ortaya çıktı. Türkiye dahil dünyanın 53 farklı ülkesinden 293 kişinin katıldığı etkinlik dünyanın en uzun Masa Tenisi rallisine dönüştü.

 

Amaç Masa Tenisine dikkat çekmek

ITTF Vakfı tarafından yürütülen sürdürülebilirlik projeleri kapsamında yapılan sosyal medya yayınlarında; Ping Pong Diplomasisi'nin hikayesi, Birleşik Kore, Hugo Calderano uzun metrajlı filmi ve daha pek farklı hikaye gün boyunca yayınlandı. Eğer bu görüntüleri izlemediyseniz ITTF'in YouTube sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Festival ruhuna girmek için, hayranlar 24 saatlik programın belirli noktalarında ekranda görünen gizli “Paskalya yumurtaları” bulmaya yönlendirildi. Bunlar sıradan Paskalya yumurtaları değil, ikonik kutlamaları için seçilen dört oyuncunun özel yapım, orijinal “çıkartmaları”: Ma Long, Liu Shiwen, Hugo Calderano ve Miu Hirano çıkartmaları hayranlara ilginç bir yarışma imkanı sundu. Yarışma Instagram'da paylaşılarak @ittfworld etiketiyle duyuruldu. Yarışma sonunda başarılı olanlara ve mümkün olduğunca çok çıkartma toplayanlara çeşitli hediyeler verildi.

 

ITTF sosyal medyasında 4 milyon hayran

Şu anda dünyanın dört bir yanındaki spor etkinlikleri askıya alınabilir, ancak ITTF dört milyon takipçisini sosyal medyadan eğlendirmeye devam ediyor. Zor zamanlara rağmen, ITTF, aşağıda listelenen bir dizi sosyal medya girişimi ile aktif kalmak ve ruhları yüksek tutmak için Masa Tenisi hayranlarını ve dünyanın dört bir yanından yeni takipçileri canlı tutuyor. #SafeTableTennis - Hayranları, evde karantinaya alınmasına rağmen, masa tenisine olan tutkularını herhangi bir şey ve bulabilecekleri her şeyle nasıl gösterdiklerinin videolarını yapıyorlar. Gönderilen tüm videolar ITTF sosyal medya kanallarında görebilir. #TrainLikeAPro - Home Edition #TrainLikeAPro serisinin eğlenceli bir dönüşü. Seçkin sporcular ve genç oyuncuları kendilerini filme alıyorlar ve formda kaldıklarını paylaşıyorlar ve tecrit halindeyken becerilerini önde tutuyorlar. Sporcular evde olmalarına rağmen bunun antrenman yapamayacakları anlamına gelmediğini bir kez daha kanıtlamış oldular.

 

Etkinlikler çok sevildi

Dünya Masa Tenisi gününde # BLOCKcovid19 etkinliğinde, videolar, virüslerle mücadele etmek ve farklı günlük koşullarda sağlıklı kalmak için oyuncular ve hayranlar tarafından benimsenen yaratıcı yöntemlere odaklanıyor ve el yıkama ve fiziksel uzaklaştırma gibi iyi hijyen uygulamalarını teşvik etmek için düzgün ipuçları sunuyor. #ITTFSmashBack etkinliğinde her hafta, hayranlara ITTF’nin dijital platformlarında geçmişten gelen bir dizi klasik maç izletiliyor. Girişim, Mart ayının son haftasında sosyal medyaya düştü. 2006 Dünya Şampiyonası'nın Facebook'ta tekrar oynandı ve karşılaşmalar YouTube, Instagram ve Twitter'dan yayınlandı.  Bu, hayranların hafta boyunca Hana Bank 2020 Dünya Takımı Masa Tenisi Şampiyonası öncesinde COVID-19 salgını ile eğlenmelerini sağladı. Önümüzdeki haftalarda ITTF’in sosyal medya kanallarında daha birçok "Geçmişten Patlama" adıyla unutulmaz maçları tekrar oynanatacak.

 

2017'nin birincisi İzmir

2017 yılında düzenlenen Dünya Masa Tenisi Günü' kapsamında ITTF tarafından Uluslar arası  etkinlikler arası bir yarışma düzenlendi. Yarışmayı İzmir Masa Tenisi İl Temsilciliği tarafından İzmir Konak Meydanı'nda yapılan etkinlik birinci seçildi. İzmir Konak Meydanında düzenlenen ve 3 saat içinde 500 İzmirlinin masa tenisi oynadığı organizasyon, Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından 'Yılın En İyi Etkinliği' ödülüne layık görüldü. ITTF’nin yaptığı değerlendirmede, tarihi ve halkın çok iyi bildiği bir mekanda, çok fazla katılımla, müzik ve folklorla renklendirilmiş bu etkinlik, en büyük ödül olan Masa Tenisi robotu'nu kazandı.

2018'de zafer Kastamonu'nun

Dünya  Masa Tenisi Federasyonu ITTF tarafından düzenlenen 6 Nisan Dünya Herkes için Masa Tenisi Günü etkinlik yarışmasında, 2018 yılında ülkemizi temsil eden Kastamonu Bozkurt Belediyespor, En Yaratıcı Etkinlik dalında 97 ülke arasında Dünya birinciliğini kazandı.  Bozkurt Belediyespor Masa Tenisi Takımı oyuncuları ve antrenörü, "Dünya Herkes İçin Masa Tenisi Günü"ne dikkati çekmek amacıyla Abana Şehit Ömer Şenel Balıkçı Barınağı'ndan Karadeniz'e açılarak teknede masa tenisi oynamışlardı. Masa Tenisi'nin her yerde oynanabilecek bir spor olduğunu belirten Gemicibaşı, "Bozkurt Belediyespor Masa Tenisi Takımı olarak, 6 Nisan gününü herkesten farklı şekilde kutlamak istedik. Karadeniz'e açılarak deniz'e ağ attık, aynı zamanda da masa tenisi oynadık. Sporcularımızın büyük keyif aldığı etkinlikle masa tenisinin her yerde yapılabileceğini kanıtlamış olduk " diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam