SON DAKİKA
reklam
reklam

Dünya Masa Tenisi uçmaya hazır

Eklenme Tarihi: 9 Haziran 2020, Salı - 10:32   Okunma Sayısı: 123403
Dünya Masa Tenisi Federasyonu ITTF, sporcular ve seyirciler için profesyonel bir Masa Tenisi etkinlikleri platformu oluşturmak amacıyla kısa adı WTT olan 'World Table Tennis' adında bir organizasyon şirketi kurdu.

 

Sporu pazarda çok daha popüler olacak şekilde büyütecek bir organizasyon olması planlanan WTT, daha fazla insana Masa Tenisi'ni  sevdirmeyi ve oynatmayı amaçlayacak. 
WTT, 2021'den itibaren tüm ITTF etkinliklerini yürütmekten sorumlu olacak. Masa Tenisi sporunun ticari değerinin büyümesi için dış yatırım elde etmek ve mevcut kriz gibi dış unsurlara hızlı tepki verme kapasitesine sahip olacak olan WTT, seyirciler ve sporcular için var olan eksikliklerin giderilmesini de sağlayacak.
Dünya çapında hissedilen muazzam bir değişim zamanı yaşandığını söyleyen ITTF CEO'su Steve Dainton, ''Bu değişimin ortasında hepimiz bir parça normallik arayacak olsak da, zamanla en iyi hareket edebilen ve yeni duruma uyum sağlayabilenlerin daha başarılı olacağı kaçınılmaz olacaktır. Tüm spor endüstrisi için Dünya Masa Tenisi'ni (WTT) piyasaya sürüyoruz. Sporumuz için daha iyi ve daha parlak bir gelecek sağlamak için masaya cesur fikirler getiriyoruz. Orijinal planımız, dünyayı yutmuş olan salgından önce gelebilir, ancak değişimi kucaklamak ve kendini yeniden icat etmek için bir zaman varsa, o zaman şimdidir'' dedi. 

2021'den itibaren bir çok yenilik Masa Tenisi'ni bekliyor

WTT, sporculara daha iyi yapılandırılmış etkinlikler ve daha yüksek para ödülü sağlayacak.
Masa Tenisi sporunun popülerliğini arttırmak için ITTF ve üye Federasyonların ilgiyi artırmasına yardımcı olan bir platform ve organizasyon oluşturmaya çalışacak olan WTT, aynı zamanda küresel eğlence pazarını analiz ederek, profesyonel Masa Tenisi oyuncularına, taraftarlarına, yayıncılarına, ev sahibi şehirlerine ve etkinliklerin ortaklarına çok daha modern bir eğlence deneyimi sağlayacak heyecan verici yeni bir etkinlik yapısı sunmayı planlıyor. Yeni etkinlik yapısında kadın sporcuları daha fazla ön plana çıkartmak için Kadın Turnuvaları ayrı bir etkinlik olarak yapılacak.Sonuçta, WTT etkinlikleri sadece spor severler için değil, eğlenmeyi seven herkes için tasarlanacak. WTT, dünyaya yayılmış etkinlikleriyle insanların daha önce hiç fırsat bulamadıkları canlı Masa Tenisi maçlarını onlara izletecek.

Masa Tenisi'nin Grand Slam'i 'Grand Smashes' başlıyor

Yeni etkinlik yapısının zirvesinde 'Grand Smashes' turnuvaları olacak. Tenis branşındaki Grand Slam'ler veya Golf sporundaki Masters turnuvaları mantığı ile düzenlenecek olan 'Grand Smashes' turnuvaları, tüm dünyada bilinen yıllık spor takvimindeki en prestijli etkinlikler arasına girecek. 'Grand Smashes' turnuvaları aynı zamanda medya için daha anlamlı, göz alıcı, görsel çekiciliği daha fazla olan yüksek haber değeri imkanı sağlayacak.
En üst düzey Masa Tenisi, topluluk aktivasyonu ve eğlencesinin mükemmel bir karışımı olacak olan 'Grand Smashes', tüm oyuncuların kazanmak istediği, tüm şehirlerin ev sahipliği yapmak isteyeceği ve tüm hayranların yerinde takip etmek isteyeceği bir etkinlik olacak.

Yepyeni Dünya serisi

Yıl boyunca adrenalin dolu maçları tüm sporculara oynamak için daha prestijli bir turnuva imkanı sağlamayı amaçlayan WTT, dünyanın her köşesinde taraftarlarca takip edilebilecek yepyeni bir WTT Serisi hazırlıyor. WTT Şampiyonlar Serisi ve WTT Kupası Finalleri'nde son derece rekabetçi ödül parası ve değerli dünya sıralaması puanları mümkün olabilecek. Bu yeni etkinlikler gelecekteki sporculara profesyonel Masa Tenisi merdiveninin basamaklarını çıkmaları için fırsatlar sunacak.

Sporu değiştirecek devasa bir proje

Yeni kurulan WTT sayesinde, sporcular ve seyirciler için gerçekten fayda sağlayan, daha iyi yapılandırılmış etkinlikler ve daha yüksek para ödülü sağlayan turnuvalar yapacaklarını söyleyen ITTF CEO'su Steve Dainton, ''Aynı zamanda ITTF ve üye Federasyonlarda ilginin ve sporun popülerliğinin artırmasına yardımcı olan bir platform ve organizasyon oluşturmaya çalışıyoruz. Bu, sporumuzu iyice kökten değiştirecek devasa bir proje olduğu için çok fazla zaman ve kaynak ortaya çıktı. Süper hırslı olduğumuzu biliyoruz ama buna ihtiyacımız var. Değişimin zor olduğunu düşünmekten korkan ve muhafazakar düşünmekten daha iddialı olmayı ve daha parlak bir gelecek için savaşmayı tercih ederiz. Aklımızı koyarsak her şeyin mümkün olduğuna inanıyoruz'' diye konuştu.

Yeni bir etkinlik yapısı

WTT'nin sadece bir sportif etkinlik organize edecek bir şirket olmayacağının altını çizen söyleyen ITTF CEO'su Steve Dainton, ''Küresel eğlence pazarını analiz eden ve tüm paydaşlarla bağlantı kuran WTT, profesyonel masa tenisi oyuncuları, taraftarları, yayıncıları, şehirleri ve ortakları için çok daha modern bir eğlence deneyimi sağlayacak heyecan verici, yeni bir etkinlik yapısı sunuyor. Yeni etkinlik yapısının zirvesinde Grand Smashes var. Yılda dört kez düzenlenen, spordaki en yüksek para ödülünü ve ev sahibi isimlerini oluşturmak için mükemmel bir platform ve medyada daha anlamlı, göz alıcı bir olay anlatımı sunan dünyanın en iyi oyuncularına sahip olacaklar. En üst düzey masa tenisi, topluluk aktivasyonu ve eğlencesinin mükemmel bir karışımını sunan Grand Smashes, tüm oyuncuların kazanmak istediği, tüm şehirlerin ev sahipliği yapmak istediği ve tüm hayranların kaçırmayacağı etkinlikler sunacak'' dedi.

 Büyüyen küresel hayran kitlesini eğlendirmek

Yıl boyunca sürekli, adrenalin dolu iventler hazırlayacaklarını belirten söyleyen ITTF CEO'su Steve Dainton, ''Eylem için, tüm sporculara oynamak için daha prestijli etkinlikler veren ve dünyanın her köşesinden taraftarların ilgiyle takip edecekleri WTT Serisi var. Bir kez daha WTT Şampiyonlar Serisi ve şov WTT Kupası Finalleri'nde son derece rekabetçi ödül parası ve değerli dünya sıralaması puanları sunulurken, Yıldız Yarışmacı ve Yarışmacı Serisi, gelecekteki sporculara profesyonel masa tenisi merdivenine tırmanmaları için fırsatlar sunuyor.  Yeni etkinlik yapısının faydaları yaygındır: daha cazip ödül paraları elde etmek için sporcular arasında daha fazla rekabet; gelecek nesil kadın yıldızların spot ışığını aydınlatmak için kadınların etkinliklerini ayırmak; büyüyen bir küresel hayran kitlesini eğlendirmek için “oradaydım” deneyimi ve dünya standartlarında TV prodüksiyonu ve dijital hikaye anlatımı için ikonik mekanlar bu serinin öncelikleri olacak'' dedi.

 Grand Smashes için adaylık süreci başladı

WTT etkinlikleri sadece spor severler için değil, eğlenmeyi seven herkes için tasarlanacağının altını çizen ITTF CEO'su Steve Dainton, ''WTT, dünyaya yayılmış etkinliklerle insanların daha önce hiç fırsat bulamayan canlı masa tenisi yaşamasını istiyor. Küresel olarak tanınan birçok büyük şehir, Grand Smashes'e ev sahipliği yapma teklifinde bulunur ve 2021'den itibaren diğer WTT Serisi etkinliklerine ev sahipliği yapar ve bu yıl ilerleyen saatlerde ev sahibi şehirler duyurulacaktır. Bir WTT etkinliği hazırlamakla ilgilenen tüm üye Federasyonlara seslenmek istiyorum. Adaylık başvurusu yapmayı düşünen Federasyonlar varsa hemen dosyalarını hazırlamaya başlayabilirler'' dedi.   

Dünya sporunun önemli ismi WTT'de

Başarısını sağlamak için WTT, dünyanın dört bir yanından en iyi uzmanları bir araya getireceğini söyleyen Kıdemli Ticari Strateji Danışmanı Philippe Le Floc, ''Modern dönemde masa tenisini ileriye taşımak için WTT liderliği ve ticari strateji hakkında tavsiyelerde bulunuyoruz. 25 yılı aşkın bir süredir en üst düzey spor işinde faaliyet göstermekteyiz. FIFA'da Ticari Ticaret Müdürü, futbolun uluslararası yönetim organı ve sporun Avrupa yönetim organı UEFA'da Pazarlama Direktörü olarak son derece başarılı görevlere dahil olduk. Bu da bize spor pazarlaması alanında paha biçilmez bir deneyim zenginliği getiriyor. Böylece WTT'nin masa tenisini benzeri görülmemiş yüksekliklere yükseltmek için pozisyonumuzu güçlendiriyor'' dedi.  WTT'de, Le Floc genel ana plan, etkinlik yapısı, medya ve dijital haklar, ticari sözleşmeler, ticari yapı, sponsorluk yapısı, halkla ilişkiler, iletişim, marka hakkında strateji sağlayacak ve önemli WTT toplantılarına ve etkinliklerine katılacak.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam