SON DAKİKA
reklam
reklam

AVRUPA MASA TENİSİNDE TÜRKİYE RÜZGARI

Eklenme Tarihi: 22 Mart 2021, Pazartesi - 22:23   Okunma Sayısı: 111558
Direktörlüğünü Türkiye'nin yaptığı ETTU Gelişim Webinarı 40 ülke Federasyonunun katılımı ile yapıldı

Avrupa Masa Tenisinin 2021 yılındaki en gözde çalışması Avrupa Masa Tenisi Federasyonu Gelişim Webinarı çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bugün saat 16:00 – 17:30 itibariyle 3. çalışma da gerçekleşti. Tam 40 ülke Federasyonunun kayıt yaptığı çalışmada, 12 katılımcıyla yer alan Türkiye, bütün dikkatleri üzerine çekerken genç spor adamı Samet Polat ise Proje Direktörü olarak serinin beyin ekibinde yer aldı ve başarılı bir çalışmaya imza attı.

Çalışmada, eğitmen Peter Engel, oturumda “Masa Tenisinde Başarının Yolu – Antrenman ve Maç için Hazırlanmanın Önemi” adlı konuyu işledi. Bugüne kadar Dünya Sıralamasında Jan-Owe Waldner ve Jörgen Persson dahil ilk 10’da yer almış 10 sporcuyla çalışmış, 6 yıl Hollanda Milli Takımı Başantrenörlüğü yapmış ve Atlanta Olimpiyatları’na 6 Olimpiyat kotası almış, Hindistan’dan İspanya’ya birçok ülkede Milli Takım antrenörü olarak görev almış Peter Engel’in sunumu ise Avrupa Masa Tenisi tarihinde yeni bir rekora sahne oldu. Tam 40 ülkeden 198 katılımcının yer aldığı çalışma, Avrupa Masa Tenisi eğitim faaliyetleri içerisinde Katılımcı Rekoru kırdı.

Anlaşılır, akıcı ve örneklerle desteklenen bir anlatımıyla gerçekleşen çalışma yaklaşık 1 saat 20 dakika sürerken, masa tenisi adına önemli sporcularla yaşanılan deneyimlerini aktaran eğitmen, sporcuların rolleri ve görevlerinin altı çizerken, sporcuların hangi aşamada, hangi hazırlıklarda dahil olması gerektiği, bu noktadaki geçişin antrenör tarafından nasıl sağlanması gerektiğini dile getirdi. Oturum, soru – cevap bölümünün ardından sona erdi.

ETTU Gelişim Webinarı Direktörü Sn. Samet Polat ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı “Koronavirüs sürecinde Avrupa Masa Tenisi Federasyonuyla etkin bir şekilde gerçekleştirdiğimiz iş birliğini son hızıyla devam ettiriyoruz. Avrupa Federasyonu ailesinin bir üyesi olarak bu çalışmalara devam etmekten, çalışmamızın her seferinde daha geniş kitlelere ulaşmasından ve ülkemizi bu idari görevde başarıyla temsil etmekten dolayı son derece mutluyum. 58 üyesi olan bir Kıta Federasyonunun 40 üyesinin yer aldığı bir faaliyetten ve tamı tamına 198 katılımcıdan söz ediyoruz, bazı yıllar Avrupa Şampiyonalarında dahi 40 takımın yer almadığına şahit oldum(Örneğin 2015 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası – 31 Kadın Milli Takım katılım göstermişti) . Bu kadar geniş bir kitlenin eş zamanlı olarak bir faaliyete dahil edilmesi ve bu faaliyetin sorunsuz gerçekleştirilmesi çok önemli bir başarı diye düşünüyorum.

Dolayısıyla, böyle büyük bir kitleyi doğru yönlendirebilmek, yönetebilmek ve gerçekten insanlara masa tenisi namına bilgi paylaşabilmek gerçekten büyük önem arz ediyor. Ayrıca, Avrupa Masa Tenisindeki en önemli kişilerle yakın iletişim ve bilgi alışverişi de önemli bir imkan. Özellikle Neven Cegnar hocanın Avrupa’da gördüğü itibarın sebebini, kendisiyle çalıştıkça daha iyi anlıyorum. Yıllar boyunca edindiği birikim, çok ince detaylara dahi hakim olması kesinlikle Avrupa için büyük bir kazanım.

Ülkemizi temsilen, çok değerli isimleri bu çalışmaya dahil edebildiğimiz için mutluyuz. Türkiye’de de koronavirüs salgını sona erdiğinde, çok daha güzel çalışmaları yapmak için bazı projeler ve fikirlerim var. Umarım, ülkemize Masa Tenisi adına kaliteli, keyifli ve daha başarılı çalışmalar yapabilir ve bir şeyler katabilirim.

Çalışmalarımızda bizlere destek olan Spor Bakanımız Sn. Mehmet Kasapoğlu, Spor Genel Müdürlüğümüz ve özellikle Sn. Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Federasyon Başkanımız Sn. Fatih Karaca, babam Soner Polat ve destek olan herkese teşekkürler.”

Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam