SON DAKİKA
reklam
reklam

Her şey Masa Tenisi için

Eklenme Tarihi: 2 Eylül 2021, Perşembe - 10:03   Okunma Sayısı: 78434
Eski sporcu, antrenör ve idareci, iş insanı Ümit Öztürk, 'Her şey Masa Tenisi için' sloganıyla Kasım 2021'de yapılacak olan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa aday oldu

1992 yılından bu yana Türk Masa Tenisi'nin içinde olduğunu söyleyen Öztürk ''Hayatımın her döneminde yer aldığım Masa Tenisi'nin yeni döneminde ekibimle beraber adaylığımızı açıklıyor olmaktan gurur ve heyecan duyuyorum. Türk Masa Tenisi'ne ihtiyaç duyduğu yenilikleri yaparak, sporumuzu büyük başarılara taşımak istiyoruz. Hedeflediğimiz projelerle Masa Tenisi'ni medyatik ve popüler bir spor haline getirerek, yurdun her köşesinde oynanabilir olmasını istiyoruz. Masa Tenisi'nin içinde yer alan derneklerimize, spor kulüplerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize, idarecilere, yöneticilere ve hepsinden önemlisi çocuklarını Masa Tenisi'ne gönderen ailelere karşı sorumluluklarımızın farkındayız. Yönetim kurulu üyeliğine aday arkadaşlarım ve ekibimiz, ulusal ve uluslararası platformlardaki deneyim ve vizyonumuzu ile Türk Masa Tenisi'ni özlenen seviyeye çıkartacağız'' diye konuştu. Aslen Kastamonulu olan ve 1984 yılında İstanbul'da doğan Ümit Öztürk, 1992 yılından itibaren Masa Tenisi'nin değişik kademelerinde görev aldı. İşletme mezunu olan Öztürk, ticaret ile uğraşıyor. Hem sporculuk, hem antrenörlük, hem de idarecilik görevlerinde bulunan Öztürk, sporculuk hayatı boyunca değişik kategorilerde, çeşitli derecelere sahip oldu.

 

Başkanlık benim en büyük hayalimdi

 

Masa Tenisi Federasyon başkanlığı adaylığı ile bilgiler veren Ümit Öztürk, ''Gerek yurtiçinden, gerekse yurtdışından görüştüğüm bir çok kişi bizi adaylık için cesaretlendirdi. Zaten benim en büyük isteğim ve en büyük hayalimdi. Ekibimle görüştüm. Kendimize olan güvenimiz ve camiamızdan gelen destekle başkan adaylığı için yola çıktık. Başkan adaylığımızı açıklamamızla birlikte, çok büyük bir ilgi ile karşılandık. Projelerimiz, hedeflerimiz, camiamız tarafından çok beğenildi. Masa Tenisi'ni daha ileri seviyelere, hem yurt içinde, hem de yurt dışında daha iyi temsil etmek, daha iyi hedeflere ulaşmak için başkanlığa adaylığımızı koyduk''diye konuştu.

 

Antrenörlere önem vereceğiz

 

Milli takımlara sporcu yetiştiren antrenörlere daha iyi imkanlar sağlamayı hedeflediklerine dikkat çeken Öztürk, ''Antrenörler bizim için son derece önemli ve kıymetliler. Sporumuza oyuncu yetiştiriyorlar. Yeri geliyor, onların annesi, babası oluyorlar. Öncelikle onların eğitimlerine ağırlık vereceğiz. Dünya Masa Tenisi'ndeki gelişmeleri ve yenilikleri takip edebilmeleri için Ulusal ve Uluslararası Antrenör Seminerleri düzenleyeceğiz. Sporcuları için malzeme desteği sağlayacağız antrenörler için ayrıca bir de ödül yönetmeliği hazırlayacağız.

Tüm kategorilerde yapılacak Şampiyonalarda dereceye girecek sporcuların antrenörlerine ve Milli takım kamplarına sporcu gönderen antrenörlere dağıtılmak üzere bir ödül yönetmeliği hazırlayacağız. Antrenörlerimizin başarısını, onlara destek olarak ödüllendirmek ve daha fazla başarılı sporcu yetiştirmelerini istiyoruz'' dedi.

 

Kadınların daha fazla yer almasını sağlayacağız


Kadın Masa Tenisi'ne çok önem verdiklerinin altını çizen Öztürk, ''Yönetimimizde, kurullarımızda ve Milli takımlarımızda daha fazla Kadın yönetici, idareci ve antrenör olması için çalışmalar yapacağız. ''Masa Tenisi Anneleri'' projemizle sporcularımızın annelerini de bu sporun içinde aktif olmaya davet edeceğiz. STK'lar ile yapacağız sosyal sorumluluk projeleriyle kadınlarımıza destek olacağız'' dedi.

 

Medyadan kaçan bir Yönetim olmayacağız

 

Masa Tenisi'nin popüler olmasının yolunun medya ile daha fazla yakınlaşmaktan geçtiğine vurgu yapan Öztürk, ''Medyaya yakın, medyadan kaçmayan bir başkan ve yönetim olacağız. Masa Tenisi'nin medyada daha fazla yer alması için her imkanı kullanacağız. Ulusal ve Yerel Basın ile ayda en az bir kez bir araya gelerek, Masa Tenisi'ndeki gelişmeler hakkında kendilerine bilgi vereceğiz. Medyanın maçları takip edebilmesi için gerekli tüm şartları oluşturacağız. Medya ekibimizle, Anadolu kulüplerine ve il temsilcilerimize medya eğitimi vererek, yerel medyada daha çok çıkmalarını sağlayacağız. Ayrıca Süper Lig maçlarını sosyal medya kanallarımızdan canlı yayınlayacağız'' şeklinde konuştu.

 

Süper Lig'i daha rekabetçi yapacağız

 

Türkiye Süper Ligi'nin daha rekabetçi ve izlenebilir olması için çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Öztürk, ''Süper Lig'in formatını deştireceğiz. Hem izlenebilecek, hem medyada yer alacak, hem de pazarlaması yapılabilecek bir lig haline getireceğiz. Ayrıca Bölgesel Ligler kurarak, tüm illerden takımların, çok az maliyetle müsabakalar yapmasını sağlayacağız. Süper Lig sporcularımızın, aynı sezon içinde, Avrupa'daki liglerde de oynayabilmeleri için, ülkelerle ikili anlaşmalar yapacağız. Başta Süper Lig olmak üzere tüm liglerde sporcu başarı puanlaması ve ranking sıralaması sistemini kuracağız. Bunun yanı sıra istatistik sistemi ve veri tabanı oluşturmak için ekipler kuracağız'' dedi.

 

Mili takım Kamp Merkezi'ni açacağız

 

Türk Masa Tenisi'nin en büyük eksikliklerinden birisi olan Kamp Merkezi soruna çözüm bulduklarının müjdesini de veren Öztürk, ''Maalesef Masa Tenisi'nin sabit bir yeri bulunmuyor. Bizim bununla ilgili bir projemiz var. Yılın 365 günü hizmet verecek, tam donanımlı bir Kamp Merkezi için hem sponsor boyutunda, hem de yer tahsisi konusunda ön görüşmelerini yaparak, anlaşmalarımızı yaptık. Bu kamp merkezinin içerisinde yemekhane, ve yatakhane olacak. İnşallah Türk Masa Tenisi'ne güzel bir tesis kazandıracağız. Bu kamp merkezinde ayrıca yurt dışından davet edeceğimiz, Milli takım sporcularını da ağırlayabileceğiz. Bu kamp merkezini sadece İstanbul'da değil, diğer illerde de yapmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

 

 

 

Büyük organizasyonları ülkemize kazandıracağız

 

Ülkeye çok önemli uluslararası organizasyonlar kazandırmayı hedeflediklerinin altını çizen Öztürk, '' Dünya Veteran Şampiyonası ve Avrupa Takımlar Şampiyonası'nı sponsorlarıyla birlikte ülkemizde yapılması için aday olacağız. Bu konuda ön görüşmeleri yaptık ve olumlu geri dönüşler aldık. Ayrıca, biri büyüklerde, biri de gençlerde olmak üzere iki tane de ITTF Açık turnuvasını ülkemize kazandırmak istiyoruz. Bu turnuvalar sayesinde ev sahibi kontenjanıyla daha çok sporumuz, uluslararası maça çıkma imkanı bulacak'' diye konuştu.

Şeffaf ve adaletli bir Yönetim olacağız


Başarının takım olmaktan geçtiğinin altını çizen Öztürk, tüm Masa Tenisi camiasını kucaklayan, küskünlükleri sona erdiren, şeffaf, adaletli bir yönetim anlayışı içinde, Türk Masa Tenisi'nin idaresine aday olduklarını, başarı için takım çalışmasının önemine inandıklarını söyledi. Hep birlikte, el, ele vererek Türk Masa Tenisi'ni güzel günlere taşıyacaklarına gönülden inandıklarını ifade eden Öztürk, genel kurulun camiaya hayırlı olmasını temenni etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam