SON DAKİKA
reklam
reklam

Bağımlılığın en önemli ilacı spor

Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2022, Salı - 09:12   Okunma Sayısı: 99247
Merkezi Maltepe’de bulunan Bağımlılıkla Mücadele Federasyonu Başkanı Erdal Karadağ, bu zorlu yolda en önemli faktörün spor olduğunu belirterek, bağımlılıktan kurtulup spor sayesinde hayata bağlanan çok sayıda gence destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi

 

Bağımlılıkla Mücadele Federasyonu önleyici ve rehabilite boyutunda gönüllü olarak çalışmalar yürütüyor. Bağımlılığın her alanında kendilerine başvuranlara ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veriyor.

Merkezi İstanbul Maltepe ilçesinde bulunan Federasyon, Erenköy ve Bakırköy Ruh Sinir Hastanelerinde randevu ve yatış konularında da vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyor.

Bir koltuğa bir  çok karpuz sığdıran Bağımlılıkla Mücadele Federasyonu, Anadolu yakasında Maltepe'de, Avrupa yakasında Esenler'de ve Kocaeli Bölgesi Gebze'de bulunan spor salonlarında ücretsiz spor eğitimleri ve  halkoyunları eğitimleri veriyor.

Ayrıca konferans, seminer ve gezi etkinlikleri ile sosyal yardımlaşma faaliyetleri de devam etmekte. 10 dan fazla dernek üyesinin yanı sıra; KKTC'de ve çeşitli illeride temsilcilikler açmışlar.

Federasyon Başkanı Erdal Karadağ’la Maltepe’deki Federasyon merkezinde buluştuk. Erdal Karadağ, federasyonu, çalışma alanlarını, amaçlarını anlattı.

Kısa zamanda hedeflerinin 81 ilde temsilcilikler oluşturup Türkiye genelinde bağımlılıkla mücadele kapsamında geniş bir çalışma alanı kurmak istediklerini vurgulayan Erdal Karadağ,

“İnsanlarımızın bu sessiz tehlikeye karşı bilgilendirilmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla 3 ayda bir gazete ve dergi çıkarmaktayız. Teknolojik bağımlılık ve madde bağımlılığı ile ilgili çeşitli projerimizi hayata geçirdik. Yapmayı planladığımız çok sayıda projelerimiz bulunmaktadır. Unutulmalıdır ki Bağımlılıkla mücadelede başarılı olmak topyekün bir mücadele gerektirmektedir.

Bu kapsamda daha kalıcı çalışmalar yapabilmemiz için devlet kurumları, belediyeler ve yöneticilerimizin duyarlılıkları ve destekleri bizim için çok önemli.” Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Federasyonu Cevizli Mah. Bağdat Cad. No: 478/1  Maltepe İstanbul adresinde faaliyet gösteriyor. Federasyona 0216 457 00 27 nolu telefondan ulaşabilirsiniz” dedi.

Sizi Erdal Karadağ’la yaptığımız röportajla baş başa bırakıyoruz,

Merhabalar öncelikle sizi tanımayanlar için federasyonunuz hakkında kısa bilgi verir misiniz?

Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Federasyonumuz 2020 yılında toplumsal değerleri koruma kapsamında faaliyetlerine başlamıştır. Federasyonun kurucu ve başkanıyım. Federasyonumuzun kurulmasında özellikle madde kullanımında Türkiye genelinde ilk sırada yer alan İstanbul Maltepe ilçesi olması ve benim doğup büyüdüğüm yer olması nedeniyle insanlık görevi olarak çalışmalarımızı başlattık. Daha önce yaptığımız sivil toplum çalışmalarımız, bilgi ve tecrübelerimizle bir üst yapı olarak federasyon kurma gereği duyduk. Onlarca derneğin üyesi olduğu federasyonumuza bu konuda duyarlı olan dernekleri üye olmaya ve birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

Federasyonun amaçları nelerdir?

Federasyonumuzun kuruluş amacı; dünyada ve Türkiye’de ciddi bir tehlike haline gelen madde ve teknolojik bağımlıkla ilgili önleyici ve rehabilite noktasında insan sağlığına ve insan onuruna yakışır şekilde hizmet vermek amacıyla kurulmuş olan federasyonumuz bağımlılıkla mücadele etmek üzere toplumun bilinç, güç ve kaynaklarını harekete geçirip; toplumun bağımlılıkla mücadele kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunarak, muhtaç insanlara yardım etmektir.

Çalışma alanlarınız nelerdir? Ne tür faaliyetler yürütmektesiniz?

Çalışma alanımız insan sağlığına yönelik olarak bağımlılığın her türlü zararlı etkilerine karşı sportif, kültürel, ve eğitim alanlarında toplumsal ve gönüllü çalışmalar yürütmekteyiz. İstanbul’da Maltepe ve Esenler ilçelerinde Kocaeli Gebze ilçesinde bulunan spor salonlarımızda ücretsiz olarak spor eğitimleri , halk oyunları, tiyatro  eğitimleri vermekteyiz. Ayrıca yabancı dil, satranç ve okul derslerine yönelik öğrenci ve gençlerimize ücretsiz hizmetler sunmaktayız. Bu kapsamda aileler ve üyelerimizin bilinçlenmelerine yönelik konferans, seminer, spor organizasyonları, gezi programları, ev ziyaretleri yapmaktayız. Ayrıca sosyal yardımlaşma noktasında durumu olmayan öğrenci ve ailelerine ayni destekler vermekteyiz.

Federasyonumuza  bağımlılıkla ilgili başvuruda bulunan insanlarımıza gönüllü psikologlarımız aracılığıyla ücretsiz danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Tedavi talep eden aileler içinde resmi kuruluşlarla iletişime geçip randevu sürecini hızlandırarak hastaların yatışları için aracılık hizmeti vermekteyiz. Ayrıca maddi durumu olmayan ailelerin devlet imkanlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlamaktayız. Tedavi sürecinden sonra bağımlı olan insanlarımızı sportif ve kültürel faaliyetlere katılmalarını sağlayarak takiplerini yapmaktayız.

Toplumu bilgilendirmek  kamuoyu oluşturmak adına gazete ve dergi yayınınız                      hakkında bilgi verir misiniz?

 Bağımlıkla mücadele kapsamında insanlarımızın bilgilendirilmesi ve bu sessiz tehlikeye karşı kamuoyu oluşturmak adına Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Gazetesi ve Dergisi’ni kendi imkanlarımızla üç aylık olarak çıkarmaktayız. Amacımız ilerleyen süreçte bu işi daha profesyonel hale getirip toplumsal fayda sağlamaktır. Ayrıca federasyon olarak Türkiye genelinde yaptığımız ve yapmayı planladığımız bütün çalışmaları yayın organlarımız vasıtasıyla insanlarımıza duyurmak istemekteyiz.

Ulusal ve Uluslararası düzeyde temsilcikleriniz var mıdır?

Türkiye genelinde İstanbul merkezli olarak yürüttüğümüz federasyon faaliyetlerimiz Kocaeli, İzmir, Bartın, Denizli, Hatay, Adıyaman, Mersin, Adana, Manisa, Samsun illerimiz başta olmak üzere çeşitli illerimizde temsilciliklerimiz aracılığıyla yürütülmektedir.

Türkiye genelinde tüm illerimizin temsilcilik çalışmalarını en kısa zamanda tamamlama gayreti içerisindeyiz. Uluslararası statüde K.K.T.C. temsilciliğimiz bulunmaktadır. İlerleyen süreçte Azerbaycan, Özbekistan, İran, Gürcistan, Kosova, Bosna-Hersek, Arnavutluk vb. ülkelerde temsilciliklerimizi oluşturmayı planlıyoruz. Gerekli şartlar ve imkanlar oluşması durumunda uzun vadede hedefimiz UNICEF gibi marka olmaktır.

Kısa vadede ulaşmayı planladığınız hedefler nelerdir?

İstanbul Esenler, Maltepe ve Kocaeli Gebze ilçelerimizde bulunan temsilciliklerimiz mahalle muhtarları ve okul idarecileri ile yetkili makamların bilgisi dahilinde öğrencileri ve velileri bilgilendirmek amacıyla okullarda ve mahallelerde seminerler, sportif ve kültürel etkinlikler düzenlemek amacındadır.

Bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra diğer illerdeki temsilciklerimizle de aynı çalışmaları uygulamayı planlıyoruz.

Faaliyet alanlarımızın bulunduğu yerlerdeki tüm kurum yöneticilerimiz ve STK’ları; ziyaret edip ortak çalışma ortamları oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bağımlıkla mücadelede STK ve resmi kurumların koordineli ve ortak çalışmalarını önemsemekteyiz. Bu kapsamda çalışmalar içerisindeyiz.

İmkanlarımızın oluşması durumunda bağımlıkla mücadele noktasında yapmayı planladığımız çok sayıda projelerimiz mevcuttur.  Spor kulüplerimizde ücretsiz olarak verdiğimiz eğitimler kapsamında bağımlı olup spor sayesinde hayata bağlanan çok sayıda gencimiz olmuştur. Ayrıca yetişen bir kısım sporcularımız şampiyonlarda dereceler elde etmişlerdir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam