SON DAKİKA
reklam
reklam

Maharetli eller makyajı sahneye tasıyor

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2023, Salı - 16:57   Okunma Sayısı: 27308
Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nde sahne makyajı eğitimi alan kursiyerler birbirinden başarılı ve özgün çalışmalarıyla tiyatro sahnelerinde söz sahibi olmaya hazırlanıyor

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi makyaj bölümü öğrencilerinin başarılı çalışmalarıyla, tiyatro bölümünün sahneye koyduğu Tekerrür isimli oyunda tanıştık. Yaptıkları sahne makyajlarıyla oyuna farklı bir renk katan makyaj bölümü kursunu ve kursiyerlerini daha yakından tanımak, kurs kapsamında nasıl bir eğitim uygulandığını öğrenmek istedik.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap’la birlikte Seher Ceylan yönetimindeki makyaj bölümü kurs sınıfına konuk olduk.

HÜLYA NARSAP;

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, sahne makyajı kursu ile ilgili kısa bir bilgi verdi bizlere ve şunları söyledi;

“Seher Ceylan öğretmenimizi ve kursiyerlerimizi yürekten tebrik ediyorum, gerçekten çok başarılı işler ortaya çıkarıyorlar. Sizin de izlediğiniz gibi, tiyatro kursiyerlerimiz tarafından sahnelenen Tekerrür” isimli oyunun makyajlarını da yaparak oyuna ayrı bir renk kattılar ve oyunu yukarıya taşıdılar. Bugün de yine sahne makyajı alanında farklı temalarla karşımızdalar. Gerçekten hepsi birbirinden başarılı olmuş makyajların.

Güzellik ve Saç Bakımı Alanı çok tercih edilen kurslarımız arasında ve iş bulma imkanı da bir hayli yüksek. Kurslarımızı bitiren kursiyerlerimiz sahada hemen iş bulabiliyor. Dizi ve film setleri, düğün ve etkinliklerde oldukça fazla tercih ediliyorlar.

Sene sonunda yapacağımız etkinliklerde de makyaj alanımız farklı çalışmaları ile yer alacak. Öğretmenimizi ve tüm kursiyerlerimizi yürekten kutluyorum farklı çalışmalarla merkezimizin farklı alanlardaki çalışmalarına da renk katıyorlar  ve oldukça başarılılar.”

SEHER CEYLAN;

Kurs öğretmeni Seher Ceylan ise bizleri güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı sahne makyajı kursu hakkında bilgilendirirken şu ifadeleri kullandı;

Ben Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi makyaj öğretmeni Seher Ceylan. Sizlere bölümüm güzellik ve saç bakım hizmetlerini eğitim aşamalarını iş imkanlarını tanıtmak isterim, Güzellik ve saç bakım hizmetleri bölümümüzün temel makyaj, sahne makyajı, makyöz makyör egitimi, cilt bakımı, masaj, kuaförlük, el bakımı, vücut bakımı gibi otuz iki branşı bulunmaktadır. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’ne başvuru yapan kursiyerlerimiz eğitimlerimiz sonucunda meslek sahibi olurken aynı zamanda onların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine özen gösteriyoruz.  Farklı meslek gruplarından gelen çok sayıda kursiyerlerimiz mevcut. Kursumuzu tamamlayanlar, aldıkları eğitimle ve kurs bitirme belgeleriyle kendi iş yerlerini  açabiliyorlar, güzellik merkezlerinde, kuaför salonlarinda sahne makyajının kullanıldığı dizi flim setlerinde, klip çekimleri, özel gün ve davetde görev alabiliyorlar.  Ayrıca makyajın var olduğu her alanda istihdam imkanı bulabiliyorlar.

Yeniliğe ve gelişime açık bir sektör olan güzellik ve saç bakım hizmeti sektörü her geçen gün daha cok ilgi duyulan farklı ve geniş çalışma yelpazesi mevcut bir çalışma alanı. Bizler de Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi olarak kursiyerlerimizi doğru istihdam alanlarina yönlendirme ve yol gösterme gayretindeyiz.

 Bize bu imkanı sağlayan başta kurum müdürümüz Hülya Narsap olmak üzere müdür yardımcılarımız Emin Emre Karakoç, Birsel Tunalı, Cemal Özcan ve kurum kadromuza kursiyerlerim adına teşekkürediyorum.”

Kursiyerlerin de duygularını sorduk işte onların yanıtları

CANSU ÇAKIRCA

Küçük yaşlardan beri kendime ve çevremdekilere makyaj yapmayı hep çok sevmişimdir ve bunu artık profesyonellestirmek istedim ve kursa başvurdum. Kendime ve el yetenegime güveniyorum kurs bitiminden sonra benimle bütünleşen bu güzel mesleği en iyi şekilde yapmak istiyorum.

CENNET İMATA

Bir süre ara vermek zorunda kaldığım  makyözlük mesleğimin bilgilerini tazelemek ve ustalık belgemi almak için başvurdum.Temel makyaj eğitimi akabinde de sahne makyajı ile destekleyip profesyonel anlamda film ,tiyatro, fotoğraf, özel gün veya davetlerde makyöz olarak mesleğimi yaratıcı gücümle devam ettirmek  istiyorum.

MELEK BİNER

Daha önce burada eğitim almış bir arkadaşımın tavsiyesiyle geldim.  Hobi olarak başladığım kursta becerilerimi öğretenimizin özellikle pratik aktarma becerisi ve katkılarıyla çok iyi bir seviyeye taşıdığıma inanıyorum. Bu kurslar neticesinde  hobimi meslek olarak yapma kararı aldım.

GÜLSÜM GÜLER

Emekli olduktan sonra sıra hobilerime zaman ayırmaya gelmişti. İş hayatım boyunca alelacele ve tek düze yapmaya çalıştığım makyaj uygulamalarım, her seferinde bende bir eksiklik duygusu yarattığı için bu konuda yeteneklerimi geliştirmek gerektiğini fark ettim. Temel Makyaj Eğitimi kursundan sertifika aldım. Hemen ardından Sahne Makyajı eğitimine kayıt oldum.

BANU GÜLEÇ SERT

Makyaj bilgisi zayıf olan bir insanken şuan gördüğüm makyajların yorumlarını yapabiliyorum. Her ders farklı bir makyaj yapıyoruz dolayısıyla farklı bir karaktere bürünüyoruz. Kursa başlarken bir hedefim yoktu. Sadece zaman geçirmek, çevre edinmek ve bişeyler öğrenmek için başlamıştım. Şuan çok farklı bir yerdeyim. Eğitimimi tamamlayıp belgemi almak ilk hedefim.

RENAN ASLAN

Emekliliğimde yeni hobiler edinmek istedim. Kursa makyaj malzemelerini tanımak ve doğru kullanabilmek için başladım. Başladıktan sonra hocamız sayesinde bunun ayrı bir sanat olduğunu ve bizlere farklı ufuklar açabileceğini öğrendim. Umarım kursu başarıyla tamamlayabilir ve öğrendiklerimi uygulayabilecek ortamlar bulabilirim.

ZERRİN TOPALAK

Sosyalleşmek adına katıldığım bu kursta profesyonel bilgilere sahip oldum. Kıymetli hocamız bizlere iyi bir makyaj tekniğinin tüm inceliklerini ögreterek yeniden öğrenci olmanın heyecanını yaşattı. Bu kurs için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

YASEMİN KUŞ

El becerimi ve estetiğe olan ilgimi daha profesyonel bir hale getirmek için bu kursa katıldım. Çizime, renklere olan ilgim ile insanlarla kurduğum güzel iletişim ve iş hassasiyetimin hepsini aynı anda kullanabileceğim aktivitenin bu kurs olduğunu düşündüm ve yanılmamışım. Yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışacağım.

SİNEM KOÇAK

Emeklilik sonrasında güzellik uzmanlığı alanına merak sardım ve Kadıkōy Halk Eğitim Merkezinde kurs almaya başladım. Aslında Makyaj Eğitimine biraz makyaj becerimi arttırmak için başladım. Seher hocam sayesinde makyaj konusunda uzmanlasabilecegimi keşfettim. Ustalık belgesi alıp bu konuda çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum.

FİLİZ YANIK ERSİN

Temel makyaj kursuna ardından sahne makyaj kursuna katıldım. Doğru makyaj nasıl yapılır hangi teknikler hangi yüz şekline uygundur hepsini öğrendik. Kurs bittikten sonra eğer istersek güzellik merkezlerinde çalışabiliriz bu bizim için güzel bir avantaj artık yakınlarımızın özel günlerdeki makyajlarını yapabiliyoruz.

GÖZDE SAFİYE TUZCU

Yeteneğim ve hayallerim üzerinden yola çıkarak kendime bir yol çizdim. Makyaj eğitimimde gelişimime katkı sağlayacak kurum olarak Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Temel ve Sahne Makyajını tercih ettim. Önemli bir deneyim kazandık ve devam ediyoruz. Emek verince gerisinin kolay geldiğini bir kez daha görmüş oldum.

ZOZAN SİNCİ

Kursa başlama amacım kendimi geliştirmek ve kendime bir işyeri açmaktı.  Bu niyetle sertifika almak istiyorum . Bu alanda kendimi daha geliştirip sahne makyajı alanında iddialı konuma gelmeyi hedefliyorum. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi kendime olan güvenimi arttırdı

BURCU YÜKSEL

İki senedir makyajla ilgili çeşitli kurslardan belge aldım, bu bölümü seçmekte amacım iyi bir makyaj sanatçısı olabilmek. Resme olan yeteneğimle sahne makyajını pekiştirerek önemli bir mesafe aldığımı düşünüyorum. Bizlere bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum

ŞEVVAL ÇAKIR

Freelancer olarak make up artistliği ve sosyal medya yönetimi yapıyorum. Resim yapmayı sevdiğim için bunu makyajla birleştirip kendime farklı iş imkanları oluşturmak istedim. Temel makyaj kursuyla burada eğitime başladım. Kursun ardından reklam çekimleri, klip çekimleri gibi alanlarla makyaj yaptım.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam