SON DAKİKA
reklam
reklam

Huzurevinde huzur dolu bir gün

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2023, Perşembe - 10:44   Okunma Sayısı: 86516
Maltepe Halk Eğitim Merkezi makyaj kursiyerleri, Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Maltepe Huzurevi sakinlerine makyaj ve kişisel bakım hizmeti verdi. Maltepe Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan ahşap boyama ve örgü kurslarına katılan huzurevi sakinleri de ürünlerini sergiledi

Yaşlılar Haftası nedeniyle Maltepe Huzurevi’nde gerçekleştirilen programda, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve kursiyerleri huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Halk Eğitimi Merkezi’nin makyaj öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri kurumun Makyaj ve Güzellik kursu öğretmeni Fatma Kara yönetiminde huzurevi sakinlerine makyaj ve kişisel bakım hizmeti sundu.

Program kapsamında Maltepe Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri tarafından öğretim yılı başından itibaren Maltepe Huzurevi’nde düzenlenen kurslarda huzurevi sakinlerine verdikleri ağaç işleme ve örgü kurslarında huzurevi sakinleri tarafından üretilen eserler bir sergiyle konukları beğenisine sunuldu.

Etkinlikte ev sahipliğini Maltepe Huzurevi Müdür Yardımcıları Ahmet Faruk Burakgazi, Aslı Türkgezer, Emel Karagöz Miroğlu ve Gamze Başar yaptı. Etkinliğe Maltepe Halk Eğitimi Merkezini temsilen ise Müdür Yardımcıları; Gülnaz Yıldırım ile Durdu Mehmet Çelik ile öğretmenler Kevser Müezzinoğlu, Nesrin Kayıket Yılmaz, Selma Tarakçı  ve Kader Odabaş katıldı.

“BU İŞBİRLİĞİNİ

ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Maltepe Huzurevi adına konuşan Müdür Yardımcısı Ahmet Faruk Burakgazi, sözlerine etkinliğe destek verenlere teşekkür ederek başladı. Kurumun hizmetlerinin kısa bir özetini yapan Burakgazi şunları söyledi; “Maltepe Huzurevi Müdürümüz Asuman Çebi Uzun mazereti nedeniyle aramızda bulunamadı. Selamlarını sizlere iletiyorum. Kurumumuzda sağlık hizmetleri ve sosyal destek hizmetlerini en iyi şekilde vermeye özen gösteriyoruz. İlk yardım desteği verecek düzeyde sağlık hizmetimiz mevcut. Huzurevi sakinlerinin sosyal hayattan kopmaması için de ayrı bir gayret içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Çeşitli sosyal etkinlikler ve çevre gezileriyle huzurevi sakinlerimizin mutluluklarına katkıda bulunuyoruz. Huzurevimizde kalan yaşlılarımızın her zaman daha dinamik olmasını sağlamak amacıyla Halk Eğitimi Merkezimiz ile işbirliği yaparak açtığımız kurslar da bizim için büyük önem taşıyor. Bu etkinlik vasıtasıyla başta Maltepe halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Asuman Büber olmak üzere emeği geçen herkese bir kez daha kurumum adına teşekkür ediyorum.”

“BU KURSLAR

BİZİM İÇİN DEĞERLİ”

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber adına etkinliğe katılan Müdür Yardımcısı Gülnaz Yıldırım ise Huzurevi’ndeki kurs ve etkinliklere ayrı bir önem verdiklerini belirterek şunları söyledi; “Bizleri büyüten, bu günlere gelmemizde büyük katkıları olan değerli büyüklerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Halk Eğitimi Merkezi olarak çok çeşitli yerlerde kurslar açıyoruz. Ancak huzurevimizde açtığımız kurslar bizim için gerçekten çok kıymetli. Öğretmenlerimiz de buraya büyük bir şevk ve istekle geliyor. Gördüğünüz gibi kuaförlük bölümümüzde geniş bir kadroyla buraya hizmete geldi. Gelenlerin tamamı kendi istekleriyle gönüllü olarak burada hizmet veriyor. Huzurevinde kıymetli büyüklerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve Yaşlılar Haftası’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

Etkinlikteki sıcak ortam gerçekten görülmeye değerdi. Ağaç işleme ve örgü kurslarında aldıkları eğitimle ortaya çıkan eserlerini gururla sergileyen Huzurevi sakinlerinin gözlerindeki ışıltıyı görmek her şeye bedeldi doğrusu. Kuaför ve cilt bakımı hizmetinden yararlanan huzurevi sakinlerinin de yüzlerindeki mutluluk ifadelerini görmek hem bizleri, hem etkinliği izlemeye gelenleri hem de Kuaför, cilt bakımı ve makyaj hizmeti veren öğretmenlerle kursiyerleri çok fazlasıyla mutlu etti.

Huzurevi yönetiminin hazırladığı Yaşlılar Haftası pastası ve ikramları etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Fatma Kara yönetimindeki Kuaför, cilt bakımı ve makyaj hizmeti kadrosunda ise;  Hülya Aykan, Nergiz Torayeva, Melis Yiğit, Nadide Yazıcıoğlu, Canan Gümüş Çınar, Murat Yılmaz, Gülsen Baş, Ayça Kılınç Okutan, Elif Tatlıpınar, Reyhan Sanal, Gülhan Kalandarova, Elif Nur Kaya, Kader Doğrusoy, Hanife Elmacı ve Ümida Khanjeva yer aldı.

Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Fatma Kara ne zaman istenirse bu hizmeti tekrarlayacaklarının sözünü verirken şunları söyledi;

Çok ama çok anlamlı bir gün oldu. Uzun süredir pandemi nedeniyle ertelediğimiz bu hizmet biz asli görevimiz olarak görüyoruz aslında. Evdeki yoldaki yurttaki unuttuklarımıza borcumuz bu bizim. Hayat telaşında unutulanlarımız oluyor. Onları hatırlamak, mutlu etmek en önemli görevlerimiz arasında olmalı mutlaka. Bugünde kıymetli büyüklerimizle olabilmenin güzelliğiyle geçti. Sevilmek, anılmak istenen güzel yürekler çok mutlu oldu. Huzurevinde çok iyi bakıldıklarını da her fırsatta dile getiriyorlar. Onların tek özlemi hoş sohbet tatlı dil güler yüz. Komşularına ve dostlarına olan hasretleri ve manevi beklentileri var. Bizler bu beklentilerine bir nebze de olsa cevap verebildiysek ne mutu bizlere. Yorgun bakan gözleri insanlara gençliklerinin önemini hatırlatıyor. Adeta gençliğinize ve hayatınıza sahip çıkın mesajı veriyor ve yürekten vuruyor bizleri.  Onlara hizmet etme şansı bulduğumuz ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayabildiğimiz için çok mutluyuz. Bu güzel gün bizlere de çok iyi geldi.”

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Ahşap Boyama Öğretmeni Hülya Ulutan, 4 yıldır Maltepe Huzurevi’nde görev yaptığını belirterek şunları söyledi; “Ekim ayında başlayan kursumuz Haziran ayında bitecek.  Haftada 2 gün olan kursumuzda yoğunluklu olarak ahşap boyama çalışıyoruz. Bunun yanı sıra epoksi ve polyester boyama gibi çalışmalarımızda olmakta.

Bana verilen bu kutsal görevi onurla ilk günkü görev aşkıyla yerine getirmeye çalışıyorum Huzurevi sakinlerimizin kurs günlerini sabırsızlıkla beklediklerini gözlemliyorum. Hatta çoğu zaman kursumuz başlamadan yarım saat öncesinden kurstaki yerlerini almış hazır beklerken buluyorum onları. Eli öpülesi koca çınarlarımıza her zaman yakınımız gibi görerek şefkatle yaklaşarak sevgi ve saygı gösteriyoruz. Kendi emekleriyle bir şeyler ürettiklerinde gözlerinde gördüğüm sevinç ve üretimlerini ekonomiye dönüştürdüklerinde hissettikleri mutluluk görülmeye değer. Bu duygu onları hayata bağlıyor. Şimdiden önümüzdeki eğitim öğretim yılı için plan yapıyorlar. Kursiyerlerimiz Anneler Günü’nde düzenlenen ürünlerini kermeste satıyorlar. Elde ettikleri gelir kendilerine kalıyor ve bu gelirle ihtiyaçlarını temin ediyorlar.

Ahşap boyama kursuna katılan sakinlerimiz; Meryem Pekdiker, Mustafa Yıldız, Hüsniye Yıldırım, Fadime Sarsar ve Sibel Yalçınkaya ile çok uyumlu bir eğitim öğretim yılı geçiriyoruz.

Örgü kursunda ise yine Maltepe Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni  Makbule Genç Çakır; pazartesi günleri, geçmiş zamanlarda örgüye vakit bulamamış veya değişik örgü teknikleri öğrenmen isteyen kursiyerlere hizmet veriyor. Örgü kursuna katılan Hüsniye Yıldırım, Gülüzar Yaman, Meryem Pekdiker, Nilüfer Öztürklü ve Fadime Sarsar’ın ürettikleri diğer huzurevi sakinlerinin de ilgisini çekmiş ve önümüzdeki eğitim öğretim yılı için şimdiden kursa katılmayı arzu eden huzurevi sakinlerini olduğunu öğrendik.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam