SON DAKİKA
reklam
reklam

Türkiye "25 Mayıs Afrika Günü"nü kutladı

Eklenme Tarihi: 25 Mayıs 2023, Perşembe - 11:01   Okunma Sayısı: 23237
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Afrika ülkelerine yaklaşımının, Afrika Birliği’nin kurucu ilkeleriyle tümüyle örtüştüğünü, kıtada bütüncül, kapsayıcı, karşılıklı saygı ve kazan kazan temelinde eşit ortaklığı esas aldığını bildirdi.

Bakanlık tarafından "25 Mayıs Afrika Günü" dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, "Afrika halklarının bütünleşmiş, barış ve refah içinde bir kıta ideallerini temsil eden Afrika Birliği’nin kuruluşunun 60. yıl dönümüne tekabül eden 25 Mayıs Afrika Günü vesilesiyle tüm Afrikalı kardeşlerimizi yürekten kutluyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bu yıl Afrika Günü kapsamında, Afrika Kültür Evi işbirliğinde kıtanın kültürünü yansıtmak üzere Afrika El Sanatları Sergisi'nin ziyarete açılacağı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca "Cumhuriyet'in 100. Yılında Türkiye-Afrika İlişkileri" başlıklı panel düzenleneceği aktarılan açıklamada, 38 Afrika devletinin temsil edildiği Ankara’da mukim Afrika ülkeleri Büyükelçilerinin düzenleyeceği kutlama etkinliğine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar'ın da hitap edeceği belirtildi.

Pan-Afrika ruhunun kurumsallaşmasının 60. yılında Afrika'nın, uluslararası toplumun saygın, etkin ve anahtar bir aktörü haline geldiğine işaret edilen açıklamada, bu anlayışla Afrikalı dostlarının barış, istikrar ve kalkınma yönündeki çabalarına ve uluslararası platformlarda Afrika’nın mevcudiyetinin artmasına yönelik girişimlere tam destek verildiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Afrika ülkelerine yaklaşımımız, Afrika Birliği’nin kurucu ilkeleriyle tümüyle örtüşmekte, kıtada bütüncül, kapsayıcı, karşılıklı saygı ve kazan kazan temelinde eşit ortaklığı esas almaktadır. 1963 ruhunu ve Afrika’nın gelecek ufkunu paylaşıyor, Gündem 2063 ve BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine büyük önem atfediyoruz.

Afrika Ortaklık Politikamız kapsamında 16-18 Aralık 2021'de ülkemizde gerçekleştirilen 3. Türkiye-Afrika Zirvesi’yle yeni bir seviyeye ulaşan işbirliği ve dayanışmamızı her alanda geliştirmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam