SON DAKİKA
reklam
reklam

‘İlk Kıvılcım Milli Marş’ Gebze’de sahnelendi

Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2023, Salı - 09:19   Okunma Sayısı: 37820
2022 yılının ilk aylarında Mehmet Akif Çanakçı ve Selami Çiçek’in öğretmen arkadaşlarıyla buluşmasında tohumları atılan İlk Kıvılcım Milli Marş oyunu, çeşitli nedenlerle düzenlenen gecelerde sergilenmeye devam ediyor

Her defasında coşkulu seyirci toplulukları önünde sergilenen ve büyük beğeni toplayan oyun, İzmir'in işgaliyle başlayan dönemin Hasan Tahsin'in attığı ilk kurşun ile kıvılcımını yaktığı düşman işgaline karşı koyuşun ve İstiklal Marşının yazılması sürecini kapsayan bir konuya dönüşmesiyle eser ortaya çıktı.

Öğretmenlerin sahne performansıyla ayrı bir lezzet kazanan İlk Kıvılcım Milli Marş oyunu 15 Mayıs İzmir'de 1919 Hasan Tahsin İlk Kurşun-19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk Samsun'da İlk Adım'ı Hatırasına 19 Mayıs 2023 Gebze'de OSB de sergilendi

İstanbul'da; öğrenci, memur, öğretmen ve idarecilerin oluşturduğu 25 kişilik kadro, Gebze Güzeller OSB Konferans salonunda Başkan Adem Ceylan desteğiyle İlk Kıvılcım Milli Marş adlı tiyatro oyununu tüm öğretmenlerin katıldığı topluluğa sergilediler.

Genel Müdür Oğuzhan Ceylan, Müdür Murat Taşçı, Deniz Özkan, Uğur Köse, Mehmet Yıldırım, müdür yardımcıları ve öğretmenleri tıklım tıklım doldurduğu salonda oyunlarını başarıyla sergilediler.

Oyunun sonunda performanslarını çok başarılı bulduğunu, konunun çok hassas ve tarihsel oolduğunu ve Mayıs ayında sergilenmesinin anlamlılığını vurgulayan  Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan, öğretmenlerin izleyerek gelecek nesil öğrencilere anlatması, duygusal olarak Kurtuluş Savaşında yaşanmış olayları ve İstiklal Marşımızın serüvenin olmasının kendisini çok etkilediğini belirtti.

Sahneye çıkan Başkan Adem Ceylan günün anısına sanatçılara AY YILDIZ Rozet takarak teşekkür etti.

Genel Müdür Oğuzhan Ceylan, duygusal anların yaşandığı ve sonuna kadar heyecan duyduğu, milli hislere tercüman olan bu oyunu izlemekten mutlu olduğunu, herkesin izlemesi gerektiğini söyleyerek sanatçılara çiçek takdim etti.

Oyuncu, yazar, kareograf, sahne düzeni ve İlk Kıvılcım Milli Marş yazarı Mehmet Akif Çanakçı OSB Başkanı Adem Ceylan’a, milli duyguları ön plana çıkaran çalışmalara destek vermesi nedeniyle teşekkür ederken, genel müdür Oğuzhan Ceylan ve idarecilere, katılım gösteren tüm seyircilere teşekkür etti.

Oyuncu Fevzi Türkmen oyun süresince hareretli alkışlarıyla detek veren başta Adem Ceylan bey olmak üzere herkese teşekkür ederim dedi.

Okul müdürü ve oyuncu Selami Çiçek konuşmasında; “Hasan Tahsin'in İzmir'de ilk kurşunu, Mehmet Akif Ersoy'un en ulvi duygulara hitab edecek İstiklal Marşını yazması, Anadolunun kurtuluşunda Kuvay-ı Milli ruhuyla mücadele eden tüm şehitlerimizin aziz hatırasını unutmadık, hatırlattık. İşte bu güzel Ülkemizin Eğitimcilerinin ve Eğitim alan gençlerin ufkunu açmak için ömrünü harcayan, Eğitim Hayırseveri, Eğitim Gönüllüsü, Okul Kurucusu, OSB Başkanı, OSBÜK Eğitim Başkanı, Eğitimci ve Başkan Adem Ceylan beye desteğinden, izleyici olarak katılımından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam