SON DAKİKA
reklam
reklam

Ünlü tablolarla zamanda yolculuk

Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2023, Çarşamba - 13:33   Okunma Sayısı: 42520
Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Fotoğrafçılık kursiyerleri özgün bir çalışmaya imza attı ve ünlü ressamların ünlü tablolarını günümüze uygun canlandırmalarla fotoğraf karelerine yansıttı

Her projesinde ayrı bir ilke imza atan Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, özgün çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Fotoğraf Kursu öğrencileri şimdiye kadar hiç yapılmamış bir şeyi deneyip farklı bir projeye imza attı ve “Bugün Yaşasalardı” Fotoğraf Sergisi ortaya çıktı

 

Fotoğrafçılık öğretmeni Ayşe Küçükkurt ve kursiyerler

Tarihte iz bırakmış ünlü Türk ve yabancı ressamların ünlü tablolarını günümüz modası kıyafetleri ve alışkanlıkları ile yeniden yorumladı ve fotoğraf karelerine yansıttı.

 

Kursiyerler ünlü ressamların portre çalışmalarını titiz bir şekilde yorumlarken, tablolardakine benzer olmasına dikkat etmişler. Günümüz modasına uygun giysiler ve bugüne uygun pozlarla da tabloları canlandırmışlar.

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nde 120 saatlik temel fotoğraf kursuna katılan 21 öğrenci uzunca bir çalışma dönemi sonunda hayat bulan “Bugün Yaşasalardı” adını verdikleri fotoğraf sergisini Feneryolu Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda açtı.

 

 

 

Açılışa Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Hülya Narsap, Feneryolu Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Topoğlu, İTO Meclis Üyesi Numan Sağ katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Kadıköy HEM Müdürü Hülya Narsap; projenin tamamlandığını görmekten son derce mutlu olduğunu söyledi.

Narsap: “Ayşe hocamız bana bu fikirle geldiğinde çok etkilendim ve güzel bir sergi konusu olacağını düşündüm, gerçekten de öyle oldu, fotoğraflarda kursiyerlerimiz kendileri modellik yaptı. Önce Hangi tabloyu canlandıracaklarını belirlediler, daha sonra çekimleri yaptılar çekimlerde tabii ki fotoğrafçılık kursunda öğrendikleri ışık perspektif ve bunun gibi unsurları da kullandılar. Çok farklı bir bakış açısıydı. Ortaya nasıl fotoğraflar çıkacağını merak ettim. Sergi gününe kadar fotoğrafları sır gibi sakladılar. Bugün Yaşasalardı gerçekten her şey ne kadar farklı olurdu, bunu gördük. Bu güzel çalışmalara vesile olan fotoğraf hocamız Ayşe Küçükkurt’u ve değerli kursiyerlerimizi yürekten kutluyorum. Serginin açılışında bizleri yalnız bırakmayan İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Sayın Numan Sağ’a ve bu güzel sergimize evsahipliği yapan ve aynı zamanda açılışta bulunan Feneryolu Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Topaloğlu’na yürekten teşekkür ediyorum. Güzellikler paylaşıldıkça değerleniyor.

 

 

Açılışta kurdele yerine bir makara film kesilerek salona misafirler alındı.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde uzun yılladır usta öğretici olarak görev yapan fotoğraf sanatçısı Ayşe Küçükkurt tarafından çalıştırılan öğrencileri İbrahim Çallı, Van Gogh, Şeker Ahmet Paşa, Frida, Johannes Vermeer gibi ünlü ressamların herkes tarafından bilinen tablolarını, günümüzde yaşalardı düşüncesinden yola çıkarak yorumladı. Çalışmalar sonunda mizansenleri ve kıyafetleriyle özgün tablolara benzer fotoğraflar ortaya çıktı.

Proje fikri için nereden esinlendiği sorulan Fotoğraf Sanatçısı Ayşe Küçükkurt: “Bugüne kadar birçok projeye imza attım. Bu sergi projesi aslında pandemiden önce başladı. Derste; yılsonu sergi çalışması için ne yapabiliriz diye, düşünürken aklıma bir anda geldi. Pandemide ara verdiğimiz projemiz geçen yıl ve bu yıl hız kazandı. Sonunda ortaya böyle güzel bir sergi çıktı” dedi.

Sergide Edward John’un bir eserini günümüze yorumlayan Fatoş Özger duygularını şu cümlelerle ifade etti: “Böyle bir konuyu bize söylediğinde çok güzel bir fikir olduğunu düşündüm. Heyecanla hemen çalışmalara başlayalım istedik. Hocamız, herkesle tek tek ilgilenerek bu sergimizin ortaya çıkmasını sağladı. Kendisine gönülden teşekkür ediyorum. Daha nice güzel sergilere imza atmayı diliyorum.”

Sergide İbrahim Çallı’nın bir tablosunu günümüz modası ile fotoğraflayan Nurhan Aliye Tenik “Hocamız sergi konusunu söyleyince müzelere meraklı olduğumdan oradan aldığım kitapları karıştırdım ve İbrahim Çallı’nın bir tablosunu seçtim.  Modellerim olarak da sınıf arkadaşlarım Gülnur Ceylan Çelikbilek ve Dilek Meriç bana yardımcı oldu. Bu sergideki tüm modeller sınıf arkadaşlarımız de. Böyle olunca sergi bizim için ayrı bir anlam kazandı” diye konuştu.

 

Bir başka öğrenci Gülnur Çelik Bilek duygularını şu şekilde ifade etti : “Fotoğrafçılık kursumuzun hocası Ayşe Kücükkurt sergi deyince, bir heyecan oluştu. Çünkü Korona döneminde bu hazırlığa başladık.

Bu çalışmamız dünyanın Korona için en zor sınav verdiği günlerde başladı. O nedenle değeri biraz daha fazla. Çekimler birbirimize mankenlik yaparak geçtiği için daha da anlam kazandı.”

 

Projeye İnci Küpeli Kız tablosuyla katılan Canan Palalı projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı; “Ayşe hocamız  bu projeyi bize söylediğinde çok heyecanlandım ve kızımla katılmak istedim. Atölye çalışmaları kıyafet seçimi  yorgunluklar, çekilen pozların arasından en iyisini seçmemiz. Bunlar benim icin çok heyecanlı güzel duygulardı. Ayşe hocama bu duyguyu, bu keyfi bizlere yaşattığı için teşekkür ederim"

 

Bugün Yaşasalardı Fotoğraf Sergisi 30 Mayıs günü Kadıköy Belediyesi ortak sergisinde Kozzy Kültür Merkezi’nde bir kez daha görücüye çıktı.

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam