SON DAKİKA
reklam
reklam

PEFHEM Korosundan Konser

Eklenme Tarihi: 3 Haziran 2023, Cumartesi - 23:30   Okunma Sayısı: 40753
Genel Başkanlığını Serdar Özalkak’ın yürütmekte olduğu Pendik Folklor Eğitim Merkezi (PEFHEM) Türk Sanat Müziği Korosu, 25 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ‘Doktorlarımızın Gönlünden Şifalı Şarkılar’ başlığı ile bir konser gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en iyi kadın seslerinden Umut Akyürek kulakların pasını sildi

Sunumunu Radyo34 Program Yapımcısı Gürsel Yeğenoğlu’nun yaptığı programda, Melda Kuyucu Kılıç şefliğindeki koro; koro ve solo performansları ile dinleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti verdi.

Üç bölüm halinde gerçekleştirilen konserin ikinci bölümünde Türkiye’nin en iyi kadın seslerinden Umut Akyürek sahne aldı. Akyürek bu bölümde adeta kulakların pasını silen bir şov sergiledi.

Programın üçüncü bölümü Şef Melda Kuyucu Kılıç’ın seslendirdiği iki parça ile hareketlendi. Kılıç bu bölümde koro üyelerinden Cemre Pesenpaten’in annesi – Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Belgin Ahun’u sahneye davet etti. Ahun da icra ettiği iki parça ile coşkuyu zirveye taşıdı.

Programa renk katan unsurlardan biri de Şehrin Şairleri Şiir Grubundan Ayşe Ünal oldu. Ayşe Ünal, Fransız Şair Louis Aragon’un ‘Bırakıp Gittin Beni’ adlı şiirini okudu. Ünal okuduğu duygu yüklü bu şiir ile salondan uzun süre alkış aldı.

Konser akşamının en özel bölümü ise PEFHEM Başkanı Serdar Özalkak’ın konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilmesi ile başladı. 25 Mayıs tarihi çok özel bir günü işaret ediyordu ve Özalkak kürsüden eşi Sabina Çiğdem Özalkak’ın doğum gününü sevgi sözleri ile kutladı. Sabina Çiğdem de oturduğu yerden kalkarak mini bir reverans ile eşine karşılık verdi. Kalpten kalbe akan karşılıklı sevgi seli avuç dolusu alkışlarla taçlandı. Program plaket töreni ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

PEFHEM Türk Sanat Müziği Korosu Şu İsimlerden Oluştu

Asena Demirer, Aydın Solmaz, Aygül Bublis, Aynur Atasoy, Cemre Pesenpaten, Dilek Özdemir, Funda Erel, Fatma Şimşek Fikret Abluk, Gökhan Erbay, Hakkı Üresin, Mehmet Nurı Tekin, Melda Tüfekçi, Menekse Yapar, Naım Yanıkdağ, Nesrin Paya, Nesrın Polat, Onur Dursun, Ramazan Gürçay, Ruhsar Üresin, Salıha Baydal, Sevcan Varzıkoğlu, Serpil Dinleyici.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam