SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe Meslek’te hasret bitti

Eklenme Tarihi: 21 Eylül 2023, Perşembe - 13:36   Okunma Sayısı: 39116
Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri okullarına kavuştu. Öğretmen ve öğrenciler 3 aylık ayrılığın ardından yine birlikte olmanın mutluluğunu yaşarken, okulun yeni öğrencileri de hemen adapte oldu.

Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programını idareciler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programla gerçekleştirdi. Okul öğretmenlerinden Esra Eroğlu Yıldız’ın hazırladığı ve tüm öğretmenlerle öğrencilerin katıldığı okul bahçesindeki törende coşku dolu anlar yaşandı.

43 kadrolu öğretmen birlikte 12 öğretmenin daha yeni göreve başladığı okula kayıt yaptıran 120 öğrenci eğitim ve öğretim yılına başladı.

3 aylık hasretin ardından okula ve arkadaşlarına kavuşan 10-11 ve 12.sınıf öğrencilerinin mutlulukları ve heyecanları gözlerinden okunuyordu.

 Önceki yıl mezun olan ve İzmir Ege Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğretmenliğini kazanan Nurşen Meşe’nin açılış konuşması mezun olacak gençleri heyecanlandırdı.

Şiir ve müzik,

spor kulübü

Programın devamında; Moda Tasarım Öğretmeni Nihal Aydaş’ın duygusal şiiri, Beden Eğitimi öğretmeni Hüseyin Şahin’in, Maltepe Meslek Spor Kulübü ve Okul Sporları-Kriket Takımı konusunda verdiği bilgilere sürpriz bir etkinlik eklendi.

Yiyecek İçecek Bölümünden Dilara Ülker, Kayra Tuğçe Köksal ve Zahide Yıldırım isimli öğrenciler, öğretmenler Cengiz Kapısız ve Zeynep Bektaş’ın desteğiyle müzik ziyafeti sundu.

Değişmeyen gerçek

eğitimin anlamı

Edebiyat öğretmeni Esra Eroğlu Yıldız yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Sevgili Öğrenciler; her şey gelişmekte ve değişmektedir. Eğitim sistemleri ve yöntemleri değişir, bilim değişir, teknikler değişir, teknoloji değişir ve gelişir; ama değişmeyen bir şey vardır; o da gerçektir. Size düşen görevse, o gerçeği bulmaktır. O gerçek de eğitimin gerçek anlamını bilmektir.”

Açılış programının devamında; okul müdürü Selami Çiçek öğrenci-veli-personel ve öğretmenlere hoş geldiniz diyerek verdiği olumlu mesajdan sonra, yeni yayınlanan Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin bazı maddelerinin açıkladı.

Selami Çiçek’ten

başarılı yıl dileği

Yüksek teknik Başöğretmen Okul Müdürü Selami Çiçek şunları söyledi;

Her öğrenci mutlaka kulüp çalışmalarına katılacak,

Toplum Yararına çalışma sürecinde, video-ders izlemenin yanında sivil toplum örgütleriyle-resmi yardım kuruluşlarıyla işbirliği yapacak,

Okul içi-İl içi ve Yurt içi; bilgi yarışmaları, sportif yarışmalar, kültürel etkinlikler ve şiir-kompozisyon- resim -teknofest-tubitak gibi yarışmalara katılım sağlanacak, Arkadaşlık ilişkilerinde; samimiyet-ciddiyet ve nezaket esas alınacak,

Anneye-Babaya-Büyüklerine ve Öğretmenlerine saygı esaslarını Türk örf ve adetlerinin dışına çıkmadan her zaman-her yerde gösterecek,

Arkadaşlarının eşyasına, Devletimizin malına, Okulun birimlerine-ürünlerine, yaşayan canlılara zarar vermemeyi ilke edinecek,

Ders çalışmayı-ödev yapmayı-verilen görevleri tamamlamayı birinci vazifesi kabul edecek, Okula-Derse zamanında gelmeyi, derse hazırlıklı gelmeyi, dersi takip ederek not tutmayı, başarılı olmak için hedef belirlemeyi ilke edinecek, Seçtiği alanla-bölümle ilgili; araştırma, ürün veya sunum geliştirme, ürettiği ürünlerin sergilenmesinde arkadaşları ve öğretmenleriyle işbirliği yapmayı hedefleyecek, Okulun kütüphanesini, edebiyat sokağını, spor salonunu, müzik odasını verimli kullanarak, geliştirdiği bu yönünü etkinliklerde-yarışmalarda-sınavlarda değerlendirecek. Okul idaresinin vereceği başarı belgesini almayı hedefleyecek, Bugün başladığımız eğitim öğretim yılımızın, Ülkemize, İlimize, İlçemize, Okulumuza, velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını, tüm öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam