SON DAKİKA
reklam
reklam

Masa Tenisi Dünyası

Eklenme Tarihi: 11 Kasım 2016, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 209316

TİGEM 3.tura yükseldi

Avrupa'da ülkemizi temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor erkek ve bayan takımlarıyla, TİGEM spor ETTU Cup'da ilk gün maçlarını tamamlarken, TİGEM Spor 3.tura yükselmeyi garantiledi. Avrupa'da ülkemizi temsil eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor erkek ve bayan takımları ETTU Cup'a 2.turda veda ederken TİGEM Spor 3.tura yükselmeyi garantiledi. İspanya'da yapılan B grubu maçlarında TİGEM Spor elde ettiği 3 galibiyet, bir mağlubiyetle grubunu ikinci sırada tamamlamayı başardı ve adını 3.tura yazdırdı. ETTU Kupası Bayanlarda ülkemizi temsil eden TİGEM Spor, İspanya'da yapılan B grubu maçlarında mücadele etti. Ev sahibi İrun Leka Enea’yı 3-1, Lüksemburg'un DT Diddeleng ve  İtalya'nın ASD Tennistavolo Norbello takımlarını 3-0 mağlup eden TİGEM Spor, 4 saat süren zorlu maçta Portekiz'in ACD de Aso Joao takımına 3-2 yenilmesine rağmen grubunu ikinci sırada tamamlayarak 3.tura yükseldi.  TİGEM Spor Yöneticisi Salih İnce maç sonrası yaptığı açıklamada ''Öncelikle tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik ederiz. Bizler bu güzel günde ülkemizi Masa Tenisi Bayanlar Avrupa Kupaları (Ettu Cup)'ta TİGEM olarak temsil etmek üzere Ispanya'nın ev sahipliğinde yapılan B Grubbu maçları için İspanya'da bulunuyoruz. Bu anlamlı günde bize düşen Avrupa'da ülkemizi en güzel şekilde başarıyla temsil etmekti. Sporcu arkadaşlarla birlikte bu günün anlam ve öneminin bilinci içerisinde maçlara çıktık. Beş ülke takımı ile karşılaştık. Hedefimiz ilk ikiye girerek bir üst tura çıkmaktı. Lüksemburg ve İtalyan takımlarını 3-0., Ev sahibi İspanya takımını 3-1 yendik. Gurup liderliği için Portekiz takımı ile 4 saat mücadelenin sonucu 3-2 yenildik. Gurubu zorlu takımların içerisinden sıyrılarak gurubu ikinci olarak bitirerek 3.tura cıkmasını bildik. Bu mutluluğumuzu Güzel vatanımız insanları ile bu anlamlı günde paylasmak istedim. Bizlerden desteğini esirgemeyen başta Kulup başkanım Mehmet Şahin'e olmak üzere tüm kurum yetkililerimize bu imkanları bizlere sağladıkları için teşekkür ediyorum'' dedi

Milliler Portekiz’e yenildi

A Bayan Milli takımımız ETTU Avrupa Şampiyonası Takım Elemeleri H Grubundaki ilk maçında evinde Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. İstanbul Tozkoparan Spor Salonunda oynanan maçta 2016 Avrupa Şampiyonası finalistleri Melek Hu ve Portekizli Yu Fu forma giymedi. Böylece 2016 Avrupa Şampiyonası tek bayanlar finalinin rövanşı gerçekleşmedi. Antrenörlüğünü Onur Germiyanoğlu’nun yaptığı A Bayan Milli takımımız Portekiz karşısına İpek Karahan, Simay Kulakçeken, Kübra Tan ve Gülpembe Özkaya’dan oluşan kadrosuyla çıktı.  İlk oyunda Simay Kulakçeken, Oliviera karşısında 3-0 mağlup oldu ve Millilerimiz 1-0 yenik duruma düştü. İkinci oyunda Kübra Tan, Shao Jieni önünde masadan 3-0 yenik ayıldı ve Portekiz 2-0 öne geçti. Üçüncü oyunda İpek Karahan, Rita Fins önünde 3-1 kaybedince Millilerimiz Portekiz'e 3-0 mağlup oldu.  Türkiye son olarak Portekiz'i 2012 Joola Avrupa Takımlar Liginde İstanbul’da 3-1 yenmişti. İki takım arasındaki son maçta ise 2014 Dünya Şampiyonası'nda Tokyo'da Portekiz, Türk Milli takımını 3-1 mağlup etmişti. A Bayan Milli takımımız grubundaki ikinci maçını 22 Kasım'da deplasmanda Azerbaycan ile yapacak.

 

Bursa yine yenildi

Geçen sezon ETTU Kupası'nın finalisti Bursa Büyükşehir Belediyespor takımı ETTU Bayanlar Şampiyonlar Ligi C grubundaki ikinci maçında deplasmanda Macaristan’ın Szekszard AC takımı ile karşılaştı. Rakibine 3-1 yenilen Bursa ekibi ETTU Bayanlar Şampiyonlar Ligi C grubundaki ikinci yenilgisini aldı. Bursa Büyükşehir Belediyespor  ETTU Şampiyonlar Ligi ilk maçında evinde Fransa’nın ALCL TT Grand-Quevilly takımına da 3-1 yenilmişti. İlk oyunda Bursa’dan Simay Kulakçeken, geçen sene Bursa Büyükşehir Belediyespor forması giyen Rus Polina Mikhailova’ya 3-0 yenildi. İkinci oyunda Bursa’nın Rus oyuncusu Aleksandra Privalova,  Ye Lin’e 3-1 yenilince durum 2-0 oldu. Üçüncü oyunda Melek Hu, Dora Madarasz’i 3-0 yendi. Dördüncü oyunda Aleksandra Privalova, Polina Mikhailova’ya 3-1 yenilince Bursa Büyükşehir Belediyespor, Macar rakibine 3-1 mağlup oldu.

Kosova’da çifte zafer
Kosova Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen 2016 Kosova Veteran Turnuvası'nda Lefkoşa Veteran Masatenisciler Derneği sporcusu Fadıl Olguner ve VMTD sporcusu Sabri İskit ikilisi 60 üstü kategorisi Çift Erkeklerde birinciliği kazandılar. 2016 Kosova Veteran Turnuvası'nda ayrıca Fadıl Olguner 60-64 Ferdi Şampiyonu, Cengiz Akdağlı 50-60 ferdi ikincisi, Sabri İskit 60-64 ferdi 3.'lüğünü elde etti.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli sporcusu Fadıl Olguner, Rum-Yunan lobisine rağmen Lefkoşa VMD olarak Uluslar arası Veteran Federasyonuna üye olduklarını ve ilk resmi davetli olarak katıldıkları maçlarda şampiyon oldukları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Saim Polatkan GEWO ile anlaştı

Süper Lig takımlarından Sistem Reklam forması giyen 2014 Avrupa Veteran Şampiyonası Avrupa ikincisi ve eski Milli sporcu Saim Polatkan, Adil Spor’un distribütörlüğünü yaptığı Uluslar arası Alman markası GEWO ile anlaştı. Saim Polatkan gibi önemli bir oyuncunun GEWO markasını kullanacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Adil Spor’un sahibi Ümit Öztürk ‘’Bu anlaşma aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Çünkü bu anlaşma ile Uluslar arası masa tenisi markası bir Türk sporcuya ilk kez official anlamda sponsor oluyor. Bir sporcu kontenjanımız daha bulunuyor. İkinci sponsorluk için çalışamlarımızı sürdürüyoruz’’ dedi. Polatkan’ın ilk kez GEWO markalı ürünleri Veteran Masa Tenisi Derneği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Turnuvası’nda deneme imkanı bulduğunu belirten Öztürk ’’Saim Polatkan, GEWO’nun Hype XT Pro50 lastiği ile birlikte GEWO X-Force VC tahtasını denedi ve çok memnun kaldı. Artık Saim Polatkan, Süper Lig maçları da dahil olmak üzere, katılacağı tüm turnuvalarda ve Dünya Veteran Şampiyonası’nda GEWO ürünlerini kullanacaktır’’ şeklinde konuştu.

Talha ve Simay’a kotayı geçti

Dünya Gençler sıralamasında 60.sırada bulunan Milli sporcumuz Talha Yiğenler, Dünya Gençler Şampiyonasına katılma hakkını elde etti. Çukurova Üniversitesi oyuncusu Talha Yiğenler, tek erkeklerde ITTF tarafından Dünya Gençler Şampiyonasına davet edildi. Daha önce de Milli sporcumuz Simay Kulakçeken gerekli kotayı tamamlayarak tek bayanlarda Dünya Gençler Şampiyonasına katılma hakkı elde etmişti. Milli sporcumuz Simay Kulakçeken, Güney Afrika'da yapılacak olan Dünya Gençler Şampiyonası için gerekli kotayı kazandı. Dünya sıralamasında 94.sırada bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Spor oyuncusu Simay Kulakçeken, tek bayanlarda gerekli kotayı tamamlayarak Dünya Gençler Şampiyonasına katılma hakkını elde etti. Dünya Gençler Şampiyonası 30 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında Güney Afrika'nın Cape Towm kentinde yapılacak.

Spor sevgisi engel tanımıyor

Minikler Türkiye Şampiyonası Grup müsabakaları Kayseri, Amasya, Muğla ve Bolu illerinde yapıldı. 2006-2007 ve 2008 sonrası doğumluların katıldığı grup müsabakalarında her kategoride ilk 8'e giren erkek ve kız sporcular Minikler Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandılar. Kayseri’de yapılan grup maçlarında 2006-2007 minik erkeklerde Çukurova Üniversitesi sporcusu Onur Emre Fırat salonda küçük bir kaza geçirmesine rağmen, spora ve masa tenisine olan sevgi sayesinde maçlara devam etti ve final oynayarak ikinciliği elde etti. Oğlunun masa tenisini çok sevdiğini söyleyen annesi ‘’ Emre maçta küçük bir kaza gecirdi. Alnına dikiş atıldı bir tane. Yine yılmadi ve gurubunda 2.oldu’’ dedi.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam