SON DAKİKA
reklam
reklam

Bostancı Halk Eğitimi yeşile sevdalı!

Eklenme Tarihi: 1 Nisan 2024, Pazartesi - 09:13   Okunma Sayısı: 26502
Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve kursiyerleri, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında önce Şile’de ağaç dikti, ardından Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesine bir inceleme gezisi düzenledi

Dünya Ormancılık Günü ile Orman Haftası ve Ağaç Bayramı dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanların korunması ve önemlerinin fark edilmesi için 21 Mart, Dünya Ormancılık Günü, 21 Mart ile başlayan hafta da Orman Haftası ve Ağaç Bayramı olarak kutlanıyor.

Her ülkede olduğu gibi ülkemizde de ormancılığın tanıtılması ile orman ve ağaç sevgisinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi de dünyanın geleceğini yakından ilgilendiren bu çok önemli konuda duyarsız kalmadı. Çevreye duyarlı kurslar da düzenleyen kurum, Orman Haftası ve Ağaç Bayramı nedeniyle iki önemli etkinlik düzenledi.  Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap ile kurum yönetici ve öğretmenleri önce Şile’de ağaç dikti, ardından İstanbul’un en önemli yeşil alanlarından biri olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne bir gezi düzenledi.

Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, bu programlarla ilgili şunları söyledi; “Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor dolayısı ile bir şeyler yapmak gerektiğini düşünüyoruz. 21 - 26 Mart tarihleri arası Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kapsamında Şile Erenler Köyü mevkiinde Orman Bakanlığı iş birliği ile öğretmen ve kursiyerlerimizle fidanlarımızı diktik. Doğa için atılan her adım gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için değerli. Hepimiz için çok anlamlı ve keyifli bir gündü. Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi olarak çevreci uygulamaları her zaman destekliyoruz. Bu konuda açtığımız bir çok kurs mevcut ve TEMA vakfı işbirliği ile seminerler düzenliyoruz.

30 Mart’ta Uluslararası Sıfır Atık Gününü kutladık. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sıfır atık projesi kapsamında yapmış olduğumuz uygulamalar sayesinde on yıl geçerli olacak  “Sıfır Atık” belgesini almaya hak kazandık.

Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi olarak doğal hayatın korunması ve daha yeşil bir geleceğe katkı sağlamak düşüncesiyle Bitki Zararlıları ile Mücadele, Temel İç Mekan Bitkileri Yetiştiriciliği, Çiçekleri Gösterişli İç Mekân Süs Bitkileri Yetiştiriciliği gibi kurslar düzenliyoruz. Doğal hayata katkı sağlayacak her kurs önerisi ve faaliyete de  açık olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.

İkinci olarak da Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve bahçecilik kursiyeleri olarak doğal hayata bir kez daha ulaştık ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinde gezi gözlem inceleme yaptık.

Bu faaliyetlerin hayata geçirilmesinde Bahçecilik Alanı öğretmenimiz Gülru Öz’ün de emeği büyük kendisine teşekkür ediyorum.”

Nezahat Gökyiğit

Botanik Bahçesi

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi  Ataşehir ilçesinde bulunan bir botanik bahçesi. 1995 yılında ANG Vakfı tarafından Ali Nihat Gökyiğit'in eşi Nezahat Gökyiğit adına kurulmuş. Başlangıçta hatıra parkı niteliğinde olan alan 2003 yılında botanik bahçesine dönüştürülerek ziyarete açılmış. Türkiye florasına

ait türlerin yanı sıra çeşitli ülkelerden getirilen ağaçlar, çalılar ve otsu canlıların da bulunduğu bahçe; şehir halkı için bir mesire alanı olmasının yanı sıra botanik ve ilgili diğer bilim dalları için de önemli bir araştırma ve eğitim merkezi olarak öne çıkıyor.

Girişin ücretsiz olduğu Nezahat Gökyığıt Botanik Bahçesi, resmi tatiller dahil yıl boyunca açık.  Nezahat Gökyığıt Botanik Bahçesi’nde Merkez Ada, Ertuğrul Adası, Merkez Adası, İstanbul Adası, Arboretum Adası, Meşe Adası, Anadolu Adası, Trakya Adası bölümleri mevcut.

2004’de kurulan NGBB Herbaryumu; Mart 2010'da Index Herbariorum'a kayıt olarak "NGBB" kodunu almış. Sahip olduğu koleksiyonlar içinde Füsun Ertuğ'un Bodrum’dan topladığı 1500 kadar örnek ve Edinburg Kraliyet Botanik Bahçesi Herbaryumu tarafından hediye edilen Peter Hadland Davis'in Türkiye’den derlediği kayıtlar da bulunmaktadır. 8.500 kadar bitki örneği barındıran herbaryumda onlarca cinsten yüzlerce farklı türe ait canlı kaydı bulunmakta.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam