SON DAKİKA
reklam
reklam

Engeller sevgiyle aşılıyor

Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2024, Pazartesi - 09:32   Okunma Sayısı: 29749
Maltepe’de yaşayan engelliler ve aileleri, Maltepe Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu tarafından Engelli Hakları Farkındalık Haftası nedeniyle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

 

10-16 Mayıs Türkiye Engelli Hakları Farkındalık Haftası dolayısıyla Maltepe Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Maltepe Belediyesi Seyirtepe Tesislerinde düzenlediği kahvaltıda özel insanları ve ailelerini bir araya getirdi.

Maltepe Belediyeis Engelliler Komisyonu Başkanı Saniye Koluaçık, Başkan Yardımcısı Eray Aydın, Komisyon üyeleri İsmail Polat, Hüseyin Serdar Kaya, Hamza Celep ve CHP Grup Başkan Vekili Hatice Yazıcıoğlu kahvaltıya katılan engelliler ve aileleriyle yakından ilgilendi.

Kahvaltıya “Biz Birlikte Güçlüyüz” Engelliler Platformu Kurucu Başkanı Tülay Düztaş, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Bülent İnce ve Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Hamdi Türkel de katıldı.

Avrasya Özel Çocuklar Derneği ve Avrasya Akademi Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören özel gençlerden oluşan perküsyon grubu, Başkan Aysu Umut Dilli ve öğretmeleri Songül Aydın yönetiminde sundukları küçük gösteriyle kahvaltıya renk kattı.

Esin Köymen “Engelliler

günü ve haftası

engellilerin hakkını da

savunma günüdür.”

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen böylesi anlamlı bir etkinliğin parçası olmaktan ötürü memnuniyeti belirtti ve Maltepe Belediyesi Engelliler Komisyonu ve emeği geçenleri teşekkür ederek selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu hafta ve engelliler günü aynı zamanda engellileri savunma günü aynı zamanda. Dolasıyla bir hak savunması günü olarak da, farkındalık alanı olarak hepimiz sadece kutlama günü değil, bununla ilgili gereğinin yapılması için de bir caba göstermek durumundayız. Biz, genelde bu günleri sadece bir kutlamayla bir kutlamayla geçiştiren bir toplumuz. Bir belediye başkanı olarak ve “Maltepe’de Yaşam Var” diye yola çıktığımızda engel yok diye bir söz vermiştik. Bu sözlerimizin arkasında duracağımızı tekrardan hatırlatmak istiyorum. Maltepe Belediyesi Engelliler Komisyonuna da yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum.”

Saniye Koluaçık “ Engelli

kardeşlerimize her

alanda rahat bir yaşam

sağlamak bizlerin

asli görevi.”

Komisyon Başkanı Saniye Koluaçık yaptığı selamlama konuşmasında böylesi anlamlı bir etkinlikte beraber olmaktan duyduğu memnuiyeti dile getirerek şunları söyledi ;

“Maltepe Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu olarak düzenledigimiz kahvaltıda özel kardeşlerimizle biraraya gelmenin onurunu yaşadık, bu organizasyonda bizleri bir araya getiren, birlikteliğimizi sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Esin Köymen'e çok teşekkür ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin meseleleri ve sorunları sadece bir güne sığacak bir mesele değildir. Eğitimden- sağlığa, istihdam haklarının korunmasına değin yasadıkları zorluklara çözüm bulmak, her alanda rahat bir yaşam sağlamak bizlerin asil görevidir. Hayatın önlerine çıkardıkları zorluklara karşın, mücadele ve azmin kararlığını kaybetmeyen tüm kardeşlerimi, saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Sevgi her engeli yener. ”

Bülent İnce “Engelli

komisyonumuz hızlı

işe koyuldu. Beni

çok mutlu ettiler.”

Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği (EYDD) Başkanı Bülent İnce de yeni göreve başlayan Maltepe Belediyesi Engelliler Komisyonunun hızlı bir tempoda çalışmalarını yürüttüğünü altını çizdi ve teşekkürlerini ileterek  şunları söyledi;

“Bir şey var. Ben hep buraya çıkarken, yıllardır tekerlekli sandalyemi iki ya da üç kişi tutarak buraya çıkarırlardı. Her konuşmamda da “Ne Bu” derdim. Şuraya konulabilecek basit bir platformu bile koyamıyor musunuz derdim. Bugün engelli komisyonunun burada hızını görüyorsunuz. Beni çok mutlu etti. Saniye hanım ve ekibine buradan teşekkürlerimi iletiyorum.”

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam