SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepeli kadınlar kermeste buluştu

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2024, Pazar - 09:25   Okunma Sayısı: 43966
Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün Küçükyalı Adnan Kahveci Parkı’nda düzenlediği kermeste birbirinden değerli el emeği göz nuru eserler vatandaşların beğenisine sunuldu

 

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler dönem boyunca yaptıkları göz nuru eserlerini Küçükyalı Adnan Kahveci Parkı’nda düzenlenen kermeste beğenilere sundu.

Takılardan, kıyafetlere, bindallılardan el işi ürünlere kadar çeşit çeşit el emeği ürünün yer aldığı kermesin açılışında, Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki ve Maltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Volkan Pullu, Aytaç Arslan, Nurgül Güler ve Taner Aydın da hazır bulundu.

Standları tek tek gezen Kaymakam Bahri Tiryaki, ürünlerle ilgili kursiyerlerden bilgi alırken, başarılı çalışmaları nedeniyle hepsini ayrı ayrı tebrik etti ve Halk Eğitimi Merkezi’nin bu güzel, güzel olduğu kadar da faydalı çalışmalarına Kaymakamlık olarak her zaman destek olduklarını, olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Kermeste dikiş giyim üretimi, iğne oyası, el örgü, mefruşat ve amigurumi, biçki dikişi, ahşap işçiliği, gümüş takı tasarımı kurslarındaki eğitimlerini tamamlayan kadınlar hazırladıkları ürünleri sundu.

Kermeste ev aksesuarları, örtüler, salon takımları, havlu, bohça, masa örtüsü, desen panoları, kolye ve gümüş takı tasarımları, geleneksel el sanatlarını yaşatan iğne oyası tülbent modelleri, giysiler vatandaşların beğenisini topladı. Kermeste ürünlerini gururla sergileyen yapılan satışlarla da gelir elde eden kursiyerlerin yüzlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Elbette onları eğiten öğretmenlerinin öğrencileriyle duydukları gurur açıkça belli oluyordu.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber, “Sayın Kaymakamımız her çalışmamızda yanımızda yer alarak bize güç veriyor. Kursiyerlerimiz de ortaya çıkardıkları birbirinden başarılı ve güzel ürünleriyle öğretmenlerim ve usta öğreticilerimizin gayretlerini taçlandırıyor. Kursiyerlerimiz bu kurslarda ürettikleriyle hem ev ekonomilerine katkıda bulunuyor hem de sosyalleşmenin ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini ortaya kokuyor. Onların ürettikleri eserleri satmaları konusunda da Halk Eğitimi Merkezi olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Bütün öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri ortaya çıkarılan bu ürünler nedeniyle bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

HALK EĞIİTİMİ

FARKI

Bütün öğretmenler kıymetlidir ancak, Halk Eğitimi Merkezlerinin öğretmenlerini biraz daha farklı bir yere koyuyoruz. Yetişkinlere hitabeden Halk Eğitimi Merkezleri, eğitimini yarıda bırakmış olanlara, bir sanat alanında kendini geliştirmek isteyenlere veya bir sanat dalında beceri elde edip ürettikleriyle aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlara, çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenememiş olan yetişkinlere hizmet ediyor.

Halk Eğitimi Merkezleri’nde aldıkları meslek ve sanat eğitimleriyle hayatına bambaşka şekilde yön veren, çalışma hayatında başarılara imza atan, kendi işlerini kurup çevresine istihdam dahi sağlayan kursiyerler her geçen gün daha da çoğalıyor.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi de başarılı yönetim kadrosu, özveriyle çalışan öğretmen ve usta öğreticileriyle ilçeye değer katan eğitim hizmetlerine imza atıyor.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber yönetiminde, müdür yardımcıları Gülnaz Yıldırım, Aydan Ekinci, Ali Çınar, Serpil Girgin, Arzu Kutlu Özer ve Rehber Öğretmen Kevser Müezzinoğlu, mükemmel bir eğitim için özveriyle çalışıyor

Yönetici kadro ve kermesteki ürünleri üreten kursiyerlere eğitim veren merkezin öğretmenlerini; Maltepe ilçesindeki yetişkin eğitimine katkıları, özellikle eğitimi yarıda kalmış kadınlar ve ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlara verdikleri özverili destek için kutluyoruz. Dolayısıyla Maltepe’ye sundukları katkılar için de Tünaydın Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.

İşte o öğretmenler;

GİYİM

Nurdane Nimet Çakır

Emine Turan Kırış

Mualla Ayar

Güldane Orhan

Yonca İnan

Esma Delican

Banu Kaya

Meliha Akgün

Ayşenur Karataş

Gamze Çetin

Ayşe Kotan

Zeynep Ulusoylu

Dilek Yıldırım

Bahtınur Sarı

Aysel Albayrak

Zeynep Bektaş

Mevlüde Kuru

Halime Teymur

Makbule Türüdü

EL SANATLARI

Şükriye Telatar

Gülcan Çalkayış

Işıl Hiçdönmez

Dilek Olgaoğlu

Nurten Kuruçay

Metal Avcı

Ayşe Arslan

Selvihan Taşkın

Handan Özgenç

Ayşegül Tatlıdede

Dilek Saylan

Halide Ağdaş

Hülya Ulutan

Esma Yılmaz

Duygu Yetişgin

Sabiha Şengöz

Sema Açıkgöz

Halise Çindir

Çiğdem Kemhacıoğlu

Hülya Öztel

Refika Taşbaşı

Sevtap Durgut

Yasemin Karaman

Çiğdem Erzurumlu

Zatennur Akdeniz

Hatice Adıyaman

Lilgül Avcı

Bahriye Aytaş

Sibel Soylu Şimşek

Yeliz Çil

Makbule Genççakır

İlknur Zunluoğlu

Birgen Arı

Mine Macarlıoğlu

Ülkü Özdemir

Şeyda Erdamar

Selime İlarslan

Özlem Akkoyun

Ayla Yıldız

Birsen Kalaycı

Fatma Altınışık

Sevgi Taş

Makbule Türüdü

Meral Hacıfevzioğlu

Emine Durmazel

Figen Temiz

Bensu Söylemez

Hülya Öztel

SANAT VE

TASARIM ALANI

Meltem Güven

Selcan Özcan

Berna Kahraman

Gamze Abdüloğlu

Mübeccel Çakır

Gülendan Kılıçarslan

Ayşegül Tatlıdede

 

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam