SON DAKİKA
reklam
reklam

Tuzlalı kursiyerler hünerlerini sergiledi

Eklenme Tarihi: 27 Mayıs 2024, Pazartesi - 09:33   Okunma Sayısı: 35420
Tuzla Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl sonu sergisi, kurs merkezinde düzenlenen programla açıldı. Kursiyerlerin 20 branşta birbirinden güzel el emeği ürünleri, Tuzlalıların beğenisine sunuldu.

Kurum bahçesinde düzenlenen açılışa Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve eşi Arzu Güney, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Gülenç, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır ve eşi Meryem Çangır, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selçuk Bozhalil, Tuzla Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Seyhan Atçı, Nüfus Müdürü Ferdane Yılmaz, Tuzla Müftüsü Mustafa Aydın, Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, Gebze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Aydın, Tünaydın Gazetesi Yazarı İsmet Akkoç, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler, sivil toplum kuruşları temsilcileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cihan Bingöl sergiyle ilgili şunları söyledi;

“Tuzla Halk Eğitimi Merkezi olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında 2016 kursta 33.000 vatandaşımız eğitim almış veya  almaya devam etmektedir. Açık ortaokul ve açık liseye gelen vatandaşlarımızı da eklersek 7 ay içinde yaklaşık 43.000 vatandaşımıza hizmet vermiş bir halk eğitimi merkezidir.  Bu hizmetleri Tuzla geneline yayılmış, hizmet vatandaşlarımızın oldukları yere götürülmüştür. 70 ten fazla alanda, 500’den fazla kurs çeşitliliğine ulaşmıştır. Bu anlamda İstanbul’da örnek alınacak durumdayız.

 Ayrıca belediyemizle yaptığımız protokol ile 903 Kursta  12.000’den fazla vatandaşımıza hizmet verdik. TUZGEM’de verdiğimiz eğitimle her yıl yüzlerce gencimizi üniversiteli yaptık yapmaya devam edeceğiz.

Okuma yazma kurslarında  57 kurslarında  495 vatandaşımızı okur yazar yaptık. Aynı şekilde engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak 29 kurs açtık bu açılan kurslarda 157 engelli vatandaşımıza sosyal hayatlarında ve mesleki gelişimlerine katkı sunduk.

Halk eğitimi olarak Otizm Bireylerin Müzik Akademisi ve Evliya Çelebi İzinde olmak üzere iki proje onayı alınmış ve yürütülmektedir. Aynı şekilde Erasmus kapsamında çeşitli Avrupa ülkelerine 3 hareketlilik ile katılım göstermiştir. Ayrıca 55 vatandaşımıza istidam sağladık.

Bu yılki sergimizde gümüş, cam, örgü, resim, deri, giyim, makrome, kabak, nakış, çini, seramik, çocuk gelişimi, hat, tezhip, ebru, filografi, takı tasarım, ahşap boyama  vb. toplam 20 sınıfta sergimizi açtık.

Bu sergide emeği geçen; yardımcı personelime, kursiyerlerime, usta öğreticilerime, öğretmenlerime, müdür yardımcılarıma çok teşekkür ederim.”

20 ayrı branşta kursiyerlere erdikleri eğitimlerle birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerin ortaya çıkmasına yardımcı olan öğretmenlere düşüncelerini sorduk; işte yanıtlar.

Gümüş İşlemeciliği

Öğretmeni Ayla ÜÇYILDIZ

TuzlaHEM kuyumculuk atölyemizde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan olan telkari ve sadekarlık eğitimi veriyoruz. Ürünlerimizi değerli maden olan gümüş ile üretiyoruz. Geleneksel el sanatlarımızı yaygınlaştırıp yaşatmaya katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 

Resim Öğretmeni

Nisa Akın

Karakalem çizimle başladığımız yağlı boya  resim atölyemizde çizimin bir çok tekniğini öğrenerek yağlı boya tekniğine sağlam bir temelle başladık. Tuzla HEM’in sağladığı imkanlarla karışık tekniklerle yaptığımız bu güzel sanat eserlerini yaparken hem eğlendik hem öğrendik .

Filografi Öğretmeni

Ümmühan Gürbüz

Ülkemizde de son zamanlarda da oldukça popüler hale gelen filografi sanatı, kurslarımızda geliştirilmeye ve gelecek nesillere aktarılmaya devam edilmektedir. Bu amaçla, Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Filografi kursu olarak kursiyerler yetiştirmeye, sanatımızı tanıtmaya devam ediyoruz

Çocuk Gelişimi Öğretmeni

Ayten Değirmenci

Çocuk gelişimi; çocukların büyürken zihinsel ve fiziksel kazanımlar elde edinmesidir. Çocuk gelişimi kursların da bu konuda hem teorik anlatım  hem de uygulama etkinlikler yapılmaktadır.

Cam İşlemeciliği

Öğretmeni Şule Ateşoğlu

Tüm yıl boyunca ateşte cam boncuk çalışması düz cam füzyon çalışması ve vitray çalışması ürünlerimizi sergiledik. Ateşte terledik cam kestik lehimledik sonuçta misafirlerimizin beğenisine sunduk. Birbirimizi destekleyip cesaretlendirdik ve çok güzel paylaşımlarda bulunduk.

Tezhip Kursu

Öğretmeni Pelin Can

Bir yıl süren eğitimimiz sonucunda; çizim aşamasından itibaren, motifleri kuralına göre çiz- meyi öğrenip, farklı renkte boyalar ve altın yaldız kullanarak renklendirdiğimiz eserlerimizi sizlerle merkez binamızda buluşturduk.

Pastacılık Kursu

Öğretmeni Suzan Güneş

Kursumuzda hedefimiz insanların güzel bir hobi edinmesi ve  girişimci kadınlara evlerinin mutfağından aile bütçesine katlı sağlamalarına yardımcı olmaktır. Bir pasta kişinin özelliklerini, hayallerini taşıyan özel bir tasarımdır. Şeker hamuruna heykel tıraş gibi şekiller veriyoruz.

Kazaziye Öğretmeni

Ayhan Toröz

Kazaziye 8-10 motiften oluşurken Tuzla Halk Eğitim Merkezi’nde modern tekniklerle ve öğrencilerimizle beraber yeni motifler ve desenler ortaya çıkarmaya çalıştık. Kurumun sağladığı imkanlar ve kursiyer arkadaşlarımızın çabalarıyla çok güzel sonuçlar aldık.

Fotoğrafçılık Öğretmeni

Asiye Perçin

Tuzla Halk Eğitim Merkezi’nde fotoğrafçılık kurslarımızda öğrencilerimize kadrajlarının perspektiflerinden ‘anı’ yakalamalarını öğretiyor bir sanat, hobi ve bir meslek koluna onları dahil ediyoruz. Çektikleri fotoğraflardan oluşan bir seçkiyi meraklılarıyla paylaşmaktan mutluluk duyduk.

Ebru Sanatı, Yemeni Yapımı ve Kösele Çanta Yapımı Öğretmeni Asiye ÇİNEMRE

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi’nde ebru sanatı, yemeni kursiyerlerimizin yıl boyu yaptığı ürünleri sergiliyoruz. Ziyaretçilerimizin ilgisi ve teveccühü mutluluk verici. Kurslarımıza olan yoğun ilgi  çok kıymetli bizler için. Kursiyerlerimin gözlerindeki mutluluk tüm yorgunluğumu alıyor

Takı Tasarım Öğretmeni

Meral Hanoğlu Güleç

Tuzla Devlet Hastanesi ne bağlı TRSM de kayıtlı hastalar ile terapi katında yapılmaktadır. Fırsat verildiğinde ve gerekli imkanlar sağlandığında engelli bireylerin neler yapabildiğini gösterme fırsatı verildiği için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

El Sanatları Öğretmeni

Sibel Türkeli

İpek böceği kozasından çiçek ,kağıt rölyef,takı tasarım,quilling kursları vermekteyim. Özellikle ipek böceği kozasından çiçek yapımı üzerinde eserler üretmekteyiz. Ham kozaların boyanıp kesilmesi ve şekil verilmesi ile oluşan eserler  çalışırken de bitince de bize çok keyif veriyor.

Şiş veTığ Örücülüğü 

Öğretmeni Hanife Uzun

Çok iyi bir terapi olan örgü zihni çok rahatlatır. Öğrenmenin yani sıra hobi olarak tercih edilen bir kurstur. Tuzla Halk Eğitim Merkezi'nde şiş ve  tığ örücülüğü kursunda çeşitli tekniklerle ve uygun şekillendirmelerle neler üretileceğini göstermiş olduk

Nakış Öğretmeni

Ayşe Kodal

Kurslarımızda geleneksel nakışlarımızı, özellikle unutulmaya yüz tutmuş nakışlarımızı canlandırarak hem tanıtmak hem de onları yaşatmak için çalışmalar yapmaktayız. Kursiyerlerimiz duygu ve düşüncelerini işledikleri nakışlarıyla dile getirdi.

Sukabağı İşleme Sanatı

Öğretmeni Özkan Bora

Yıl boyunca kursiyerlerimize  uygulamalı eğitim metotlarımızla aktardığımız delme, kesme, inceltme oyma ve boyama teknikleri ile işlediğimiz su kabaklarını abajur, avize, aplik , vb. gibi eserlere dönüştürme becerisi kazandırmanın gururunu yaşadık.

Hüsn-i Hat Öğretmeni

Songül Yalçın

Kursiyerlerim yıl boyunca yapmış olduğu çalışmaları eserlere dönüştürdü. Uğraştıkları sanatın ne denli ciddi bir sanat olduğunu anlamaları ve bundan sonra da daha iyilerini yapmak için bu heyecanı hep yüreklerinde hissedeceklerini görmek bizleri mutlu ediyor.

Giyim Üretim Tekn.Öğrt.

Deniz COŞKUN

Bu kursta temel amacımız kursiyerlerimize dikişin tüm detaylarını  öğretmek öğretirken sevdirmek oldu. Kurs ortamında gerek eğlenerek gerekse tüm azimleriyle dikmeye çalıştıkları kıyafetleri tamamladıktan sonra kursiyerlerimizin yüzündeki mutluluğu görmek her şeye bedel.

Giyim teknolojiler öğretmenleri, Sebahat Erdoğan,     Meryem Çangır, Gül Yavuz

Sergi çalışmamız süresince çeşitli taslaklar hazırladık. Hangi kıyafetler güncel hangileri özel vekiline hitap etmesi içinin çalışmalar yaptık. Aile bütçesine uygunluğunu düşünerek hareket ettik katılan kursiyerlerimizin sosyalleşmesini sağladık.

El sanatları öğretmeni

Reyhan Abışka              

Tuzla Halk Eğitimi ahşap boyama ,makrome ve takı tasarım dersleri ile öğrencilerimle birlikte emekler sarf ederek çok güzel ürünler ortaya çıkardık . Eserlerin satışa sunulması öğrencilerime ayrı bir motivasyon sağladı.

Resim Öğretmeni Zemine Arslantaş

Üst Paleolitik çağdan kalma mağara resimlerinden başlayarak günümüze kadar gelen her gün üzerine yeni teknikler geliştirilen resim sanatının modern teknoloji çağında bu kadar ilgi görmesi TuzlaHEM’de çalışan bir resim öğretmeni olarak beni çok mutlu ediyor. Resim sergisinde belirlediğimiz konu vatanım ve sanattı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam