SON DAKİKA
reklam
reklam

19 MAYIS KUTLU OLSUN

Köşe Yazarı: Ayşegül Nevin KAPLAN   Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2022, Perşembe - 22:03   Okunma Sayısı:

Topluluğun ne dediğini gör ve bir rozetin
19 Mayıs 1919 günü Türk Milleti için önemli bir gündür. Özgürlüğe, bağımsızlığa ilk adım o gün atılmıştır. Bu savaş Mustafa Kemal paşa’nın 19 Mayıs 1919 günü samsuna ayak basmasıyla başlamıştır. Ülkesini içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarmak isterdi. Milletinin bağımsızlığı için yine milletin azmi ve kararlığına inandı. Mustafa Kemal Samsun’a çıkışıyla tüm ülkeyi aydınlatacak bir hareketi başlatmıştır. Anadolu insanın tek yumruk olmasını sağlamıştır. Atatürk, Türk milleti için giriştiği bu savaşta tüm gücünü millete olan inancından ve güveninden almıştır. Milletinin daima şerefli bir millet olarak yaşamasını isteyen Atatürk, bu sebeple girişilen savaşta tam bağımsızlığı esas almıştır.

19 Mayıs ülkenin mutlu geleceği için atılan ilk adımdır. 19 Mayısı doğum günü olarak kabul etmesi,19 Mayıs’ın tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde yansıtmaktadır. Kurtuluş Savaşı, hazırlık savaşlarından büyük zafere kadar her yönüyle çok iyi tasarlanmış, umutların ve özlemlerin çığ gibi büyüyerek coşkuya ve zafere dönüştüğü kahramanlık destanımızdır.

Kurtuluş savaşı başarıyla sonuçlandıktan sonra 29 Ekim 1923 ‘te cumhuriyet ilan edilmiştir. Atatürk Cumhuriyeti Türk gençliğine armağan etmiştir.

Biz de Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs gününü ‘’Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ‘’olarak kutluyoruz. Bu kahramanlık destanını, o yollarda yaşayan büyük sıkıntıları ve çileleri unutmamaya, yeni nesillere de unutturmamaya çalışıyoruz. ‘’NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 

...

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam