SON DAKİKA
reklam
reklam

Güreş minderinden taşan madalyalar

Köşe Yazarı: AYŞE NİLGÜN ALTAY   Eklenme Tarihi: 23 Ekim 2022, Pazar - 14:36   Okunma Sayısı:

Şeref Eroğlu’nun Federasyon Başkanlığı’ndaki Türk Güreşi, son dönemde dünya minderlerini adeta madene çevirdi… Altın, gümüş ve bronz madalyalar topluyoruz. Büyükler Dünya Şampiyonası’nda kadın ve erkeklerde ağır siklet altın madalyalarımız ile başpehlivanlıkları kadınlarda Yasemin Adar, grekoromende Rıza Kayaalp, serbestte de Taha Akgül kazanırken gövde gösterisi yapmıştık. Dev kadın ve adamlarımız bu fantastik başarıları ile Türk Güreşi’ni taçlandırdılar. Dünya Güreş Tarihi’nde ilki yaşatan süper ağırlarımız Adar, Kayaalp ve Akgül, genç jenerasyonlar için de birer idol ve itici güç oldular.

 

Hedef Paris 2024 Olimpiyatları

Başkan Eroğlu, güreşin Türk’ün ata sporu olduğuna vurgu yapıp, bu sporda hep zirvede tutunmak için ekip olarak gecesini gündüzüne kattıklarını belirtiyor. Dünya ve Avrupa eski şampiyonumuz Eroğlu, güreşte başarının uzun vadeli program, sabırlı ve disiplinli çalışmalar gerektiğine de vurgu yapıp, ‘Biz başarıda süreklilik için bir taraftan elit güreşçilerimizle yoğun kamp çalışmaları yapıyor, diğer taraftan da alt yapıya büyük önem veriyoruz. 2024 Paris Olimpiyatları temel hedefimiz. Dünya Şampiyonası’ndaki başarımızı, olimpiyat minderlerine de yansıtma çabasındayız’ diyor. Eroğlu’nun aktif sporcu olarak gösterdiği büyük başarıları, başkan olarak da sergileyeceği inancını taşıyoruz.

 

Kamal ve Baş da yüz aklarımız

Güreşte en taze başarı İspanya’dan geldi. 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 60 kg sporcumuz Kerem Kamal, altın madalya kazandı. Pontevedra kentindeki organizasyonda Kerem Kamal, yarı finalde Gürcü rakibi Irakli Dzimistarishvili’yi mükemmel bir güreşle aradan çıkarıp şampiyonluk yolunda dev adım attı. Final randevusu Azerbaycanlı Nihat Zahid Mammadli’leydi. Kerem finalde adeta şov yaptı, Azeri rakibine minderde nefes aldırmadı ve 8-0’lık harika bir galibiyetle şampiyonluğa koştu. Bravo Kerem Kamal… Aynı şampiyonada kadınlar 68 kiloda mücadele eden Nesrin Baş da, eleme turunda Dünya ve Avrupa şampiyonu Moldovalı Irina Ringaci’yi, çeyrek finalde İspanyol Marta Ojeda Navarro’yu, yarı final de ABD'li Sienna Ariana Ramirez’i peşpeşe yenerek, finalde Japon Naruha Matsuyuki’nin karşısına çıktı. Nesrin Baş’ımız da bu büyük başarısıyla İspanya’da yüz akımız oldu.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam