SON DAKİKA
reklam
reklam

Soleus Şınavı Mucizesi

Köşe Yazarı: MELEK ŞAHİN   Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2023, Pazartesi - 13:41   Okunma Sayısı:

Son zamanlarda bir kaç haber sitesinde rastladığım Soleus Şınavını anlatmak is- tiyorum. İki haftadır bende bu hareketleri deniyorum. Tahlil sonuçlarına bakarak değer- lerimde düşüklük olduğunda işe yaradığını anlarım.

Bu egzersiz için masadan kalkmanıza gerek yok! Yağları yakmanın en pratik yolu

Bulunduğunuz dönemde,
birçok insan hareketsiz bir
yaşam tarzı içerisine sıkışmış durumda. Bu durum ise; genel sağlığı etkileyen en önemli faktörlerden biri. Spor yapmak için özel bir vakit ayırmakta zorlananlar ise bazı egzersizleri oturdukları yerden bile yapabilir.

Bu egzersiz için masadan kalkmanıza gerek yok! Yağları yakmanın en pratik yolu

Masabaşı bir işte çalışmak, saatlerce aynı şekilde oturmak anlamına gelebilir. Bu durum ise sağlığı genel sağlığı oldukça kötü bir yönde etkilerken, ciddi hastalıklara yakalanma riskini de artırabilir. Fakat yeni yapılan araştırmalar, masada otururken bile yapılacak bazı küçük hareketlerin etkili olabileceğini gösteriyor. İşte o egzersiz...

SOLEUS ŞInAV nEDİr?

Soleus kası, yürümek, koşmak ve zıplamak için çok önemli olan alt bacaklarınızın arkasındaki büyük kastır. Bilim insanları son zamanlarda basit bir egzer- sizin soleus kasının metabolik potansiyelini harekete geçirebileceğini keşfettiler. Bu egzersize "soleus push- up", diğer adıyla soleus şınavı deniyor.

Egzersiz, yağ ve kan şekerini yakarak soleus kasına enerji verir, bu da kas metabolizmasının saatlerce çalışmasını sağlarken aynı zamanda yüksek koles- terol gibi durumları kontrol altında tutar.

Alarmlarınızı kurun, tüm yağlardan kurtulacaksınız! Egzersizi bu saatte yapmak %70 daha fazla kalori yaktırıyor

Alarmlarınızı kurun, tüm yağlardan kurtulacaksınız! Egzersizi bu saatte yapmak %70 daha fazla kalori yaktırıyor

İki dakikası bile erken ölümden kurtarıyor! İki dakikası bile erken ölümden kurtarıyor!

Bu egzersiz adeta mucize! karnınız hiç olmadığı kadar düz ve sıkı olacak

Bu egzersiz adeta mucize! karnınız hiç olmadığı kadar düz ve sıkı olacak

Bir araştırma, soleus şınavının kan şekeri dalgalan- malarını stabilize etmede %52'lik bir iyileşmeye ve ayrıca %60'lık bir insülin gereksinimi azalmasına yol açtığını ortaya koydu.

Houston Üniversitesi'nde Sağlık ve İnsan Perfor- mansı profesörü Marc Hamilton, "Bu kasın bu tür bir kapasiteye sahip olduğunu asla hayal etmemiştik. Baştan beri vücudumuzun içindeydi, ancak hiç kimse onu nasıl kullanacağımızı araştırmadı.Doğru etkin- leştirildiğinde, soleus kası lokal oksidatif metaboliz- mayı sadece dakikalar değil saatlerce yüksek seviyelere çıkarabilir ve bunu farklı bir yakıt karışımı kullanarak yapar."

Soleus şınavı, siz rahat bir oturma pozisyonun- dayken yapılabilir. Otururken ayaklarınızı yerde düz tutun ve kaslarınızı gevşetin. Ayağın önü sabit kalırken topuklarınızı kaldırın.Topuk hareket aralığının zirve- sine ulaştığında, ayak aşağı inmek için yavaşça serbest bırakılır.

Bu egzersizin amacı, taban doğal olarak aktive edilirken baldır kasını aynı anda kısaltmaktır. Soleus şınavını yapmak basit görünebilir, ancak profesör Marc Hamilton'a göre bu, deneyim pratiği ve hatta giy- ilebilir teknoloji gerektirebilecek çok özel bir hareket.

Çalışmanın arkasındaki ekip, talimatları mükem- melleştirmek için çalışıyor, böylece masa çalışanları, daha önce herhangi bir deneyime sahip olmadan soleus şınavını çekebiliyor.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam