SON DAKİKA
reklam
reklam

TRAFİK SİGORTASI İLE YOLLARDA GÜVENLİĞİNİZİ ARTIRIN

Eklenme Tarihi: 20 Şubat 2024, Salı - 15:23   Okunma Sayısı: 62743
Sıfır ya da ikinci el olması fark etmeksizin karayollarında güvenle seyredebilmenin öncelikli şartı araca sigorta yaptırmaktır. Özellikle trafik sigortası yaptırmak ve süresi biten poliçeyi her yıl yenilemek kanunen zorunlu kılınmıştır. Bu nedenle zorunlu trafik sigortası olarak da adlandırılır ve bu sigortayı yaptırmayan araçların karayollarına çıkmaları yasalara aykırıdır. Aksi bir durumda araç sahibine çeşitli cezai yaptırımlar uygulanır.

Trafikten menedilme, aracın çekilmesi ve ceza bedelinin ödenmesi gibi yaptırımlara maruz kalmanın önüne geçmenin yanı sıra zorunlu trafik sigortası yaptırmanın araç sahiplerine sunduğu birçok farklı avantaj da mevcuttur. Farklı fiyat seçenekleri ve avantajları sunan zorunlu trafik sigortası opsiyonları için sigorta acenteleri ile görüşebilir, sizin için en uygun poliçeye karar vererek yollardaki güvenliğinizi artırabilirsiniz.

Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

Tüm kurallara eksiksiz bir şekilde uyulsa ya da çok dikkatli olunsa bile bazı durumlarda trafik kazalarını engellemek mümkün olmayabilir. Bu tarz kazaların özellikle maddi açıdan ciddi kayıplar meydana getirmesi kusurlu olan ya da kazadan doğrudan etkilenen kişi açısından büyük sıkıntı yaratabilir. Sadece araçlarda oluşabilecek hasarlar değil, bedensel zararlar da kazaya karışan taraflar için ciddi bir külfet oluşturabilir. Bu konularda yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirmek için kanunen zorunlu kılınan trafik sigortası ise olası bir kaza durumunda 3. şahıslarda ve araçlarında meydana gelebilecek maddi ve bedensel zararları teminat altına alır. Böylelikle kaza sonrası oluşan mali yükü hafifletmek mümkün hale gelir.

Kaza sırasında karşı tarafın sadece aracında oluşan zararı karşılamakla kalmayan zorunlu trafik sigortasının kapsamına hastane ve bakım gibi sağlık masrafları da dahildir. Kazaya karışan kişiler arasında yaşanabilecek anlaşmazlıkların da önüne geçen zorunlu trafik sigortası sayesinde maddi ve manevi tazminat ödeme yükümlülüğünden kurtulmak mümkündür. Eğer kazada kusurlu olan tarafa yönelik bir anlaşmazlık varsa ve bundan dolayı dava açılmışsa avukat masrafları da zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanır.

Zorunlu trafik sigortası çarpma durumlarına yönelik de teminat sağlar. Kamu malı statüsünde yer alan elektrik direklerine ya da sokak lambalarına kasti olmayarak çarpılırsa zarar trafik sigortası tarafından ödenir. Aynı durum şahıslara ait olan ev, dükkân ve benzeri mallar için de geçerlidir.

Karayollarında seyreden tüm araçları ve sürücülerini her anlamda güvence altına alan zorunlu trafik sigortası fiyatları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenir. Ancak burada belirlenen fiyat üst tavan olarak açıklanır. Dolayısıyla özel fırsat ve indirimlerden faydalanarak daha ekonomik bir şekilde zorunlu trafik sigortası yaptırabilmek de mümkündür.      

Trafik Sigortası Yaptırmanın En Avantajlı Yolu

Özel indirimlerden faydalanarak zorunlu trafik sigortası yaptırmak için sigorta şirketlerine başvurmak gerekir. Her bir sigorta şirketi zorunlu trafik sigortası kapsamında farklı fiyat seçenekleri sunar. Buradaki fiyat değişkenlikleri sigorta poliçesinin kapsamına da yansıyabilir. Genel olarak zorunlu trafik sigortasının neleri kapsadığı belli olmasına rağmen bazı sigorta şirketleri ek teminatlar da sunarak bu kapsamı genişletebilir. Dolayısıyla zorunlu trafik sigortası yaptırmadan önce farklı sigorta şirketlerinin sunduğu teminatları, poliçeleri ve fiyatları araştırarak incelemek daha sonra bir karar vermek en ideal yöntemdir.

Oldukça zahmetli olan ve zaman alan bu süreci sigorta şirketlerinin internet siteleri üzerinden trafik sigortası teklifi alarak kolaylaştırmak mümkündür. Sigorta şirketleri ve araç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen sigortam.net gibi şirketlerin web sitelerinde farklı fiyat ve avantaj seçeneklerini bir arada listelemek ve kıyaslama yaparak tercihte bulunmak imkân dahilindedir. Bunun için yapılması gerekenler sadece araç ve kullanıcı bilgilerini sisteme girmek ve “trafik sigortası teklif al” butonuna tıklamaktır.

Ekrana gelen sonuçları değerlendirdikten sonra yine aynı sayfa üzerinden zorunlu trafik sigortası da alınabilir. Satın alınan zorunlu trafik sigortasının poliçesi araç sahibine e-posta yoluyla anında gönderilir. Böylelikle farklı sigorta acenteleri ile tek tek görüşmeden, ayrı ayrı fiyat incelemesi yapmak zorunda kalmadan birkaç tıkla sizin için en uygun ve avantajlı trafik sigortasına sahip olabilirsiniz.  

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: HABER MERKEZİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam