SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadıköy’ün liselileri robot üretiyor

Eklenme Tarihi: 7 Mayıs 2024, Salı - 06:39   Okunma Sayısı: 19511
Kadıköy 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğrencileri, Bilişim ve Robotik Kodlama Atölyelerinde kendi robotlarını üretiyor

 

Kadıköy’ün önemli mesleki ve teknik eğitim kurumlarından olan 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri alanında yapılan eğitim ve öğrencilerin gerçekleştirdikleri çalışmalarla öne çıkıyor.

 Bilişim Teknolojileri alanı günümüzün hızla ilerleyen dijital dünyasında kilit bir role sahip. Mezunlar, özel sektörde; bilgisayar satış, destek ve teknoloji şirketlerinde, bankalarda, sigorta şirketlerinde, internet servis sağlayıcılarında, yayıncılık ve iletişim şirketlerinde, araştırma şirketlerinde, borsa, ulaştırma ve lojistik şirketlerinde, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ticari şirketlerde iş bulma imkanlarına sahip.

Okulda Bilişim Teknolojileri alanı olarak çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde donanımlı öğrenciler yetiştirip onların potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Okul Müdürü Süleyman Turgay Ünlüeser; “Okulumuzda 4 adet Bilişim ve Robotik Kodlama Atölyesi vardır. Öğrencilerimiz son teknolojiye sahip bilgisayarlarla donatılmış bir ortamda bilgisayar donanımı, yazılım geliştirme, veri tabanı yönetimi ve web teknolojileri gibi konularda kapsamlı bir eğitim alırlar. Hem teorik hem de pratik beceriler sunularak onları alanlarında uzman kişiler olarak mezun etmekteyiz.

Öğrencilerimizin yönettiği Robotik Kulübü okulumuzun popüler kulüpleri arasındadır. Khalkedon Robot takımımızla birlikte kendi robotlarımızı üreterek teknolojinin ön plana çıktığı faaliyetlere ve yarışmalara katılıyoruz. Robotik ve Kodlama Atölyemizdeki 3D yazıcı ile öğrencilerimizin hayal gücünü somut birer gerçeğe dönüştüren tasarımlar oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası ile yaptıkları protokol kapsamında sektör işbirliği, staj ve iş imkanı, mentorluk gibi faydalar sağladıklarını vurgulayan Müdür Ünlüeser şunları söyledi;

“İş dünyasındaki önde gelen firmalara ve üniversitelere geziler düzenleyerek onlara farklı bakış açıları kazandırıyoruz. Bilişim Teknolojileri alanı öğretmenlerimiz gelişen teknolojileri ve sektördeki yenilikleri takip ederek kendilerini geliştirmekte ve öğrencilerimizi bu doğrultuda yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz iş dünyasındaki lider firmalarda staj yaparak mezun olduklarında iş hayatına erken yaşta atılmaktadırlar.”

ODAP PROJESİ PİLOT OKULU

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Avrupa Birliği işbirliğiyle hayata geçirdiği ve 14 ilde 50 pilot okulda yürütülmeye başlanan Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi'nde (ODAP) Kadıköy 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi pilot okul olarak yer almakta.

Herkesin eğitime erişiminin sağlanması, erken okul terki/devamsızlık ile mücadele edilmesi yoluyla eğitim ve beceri düzeyinin artırılması amacını taşıyan projede  öğrencilerin okula katılım oranlarını artırmaya yönelik STEM, müzik, drama ve performans sanatları, beden eğitimi ve spor ile görsel sanatlar alanlarında faaliyetlerin yanı sıra akademik yönden zayıf olan öğrencilere matematik, fizik, kimya, biyoloji ve okuduğunu anlama gibi temel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla telafi dersleri de yapılıyor.

Okul Müdürü Süleyman Turgay Ünlüeser proje ile ilgili şunları söyledi

“Okulumuz Avrupa birliği Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Arttırılması Teknik Destek Projesi (ODAP) kapsamında Türkiye de 50 okuldan biri olarak devam ettirdiği faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürmektedir. İlk günden itibaren ODAP projesini okulumuzda başarı ile uygulayan tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.”

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam