SON DAKİKA
reklam
reklam

Çağrı Dörter'e doğum günü hediyesi

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2024, Cuma - 00:33   Okunma Sayısı: 15541
Okur topluluğu, kitabından ilham aldıkları yazar Çağrı Dörter'e doğum günü hediyesi vermek için fidan dikme kampanyası düzenledi. Eskişehir'de oluşturulan hatıra ormanında 5 bin 313 fidan toprakla buluştu.

 

Bu olağanüstü hikâye, Çağrı Dörter'in "GARİP" adlı eserinden ilham alan okur topluluğunun varoluşa katkı gayretini, kitapların insanları nasıl bir araya getirdiğini ve birlikte neler başarabileceğini gösteriyor. Kitabın kapağında yer alan "var olan her zerrenin hikâyesi" cümlesi, okurları derin bir birlik duygusuna sevk ediyor. Bu birlik, sadece fikirlerde değil, somut eylemlerde de kendini gösteriyor.

Okur grubunun, kitap serisinin insanları dönüştürücü yanını deneyimlemesi ve bunu birbirleriyle paylaşması sonucunda yazar Çağrı Dörter’e bir hediye olması amacıyla Selin Çakmak’ın öncülüğünde başlattığı proje, son yıllarda sıkça karşılaştığımız büyük orman yangınlarına dikkat çekmek ve tabiatın gördüğü zararı bir nebze olsun telafi etmek üzere başlayan bir iyilik hareketi olarak hedefine ulaştı. Aylar süren emekler ve yoğun çalışmalar sonunda 500’e yakın okur kendi aralarında organize olarak 5.313 ağaçlık Çağrı Dörter - Garip Hatıra Ormanı'nı oluşturarak "dünyada bir ilk"e imza attılar.

Eskişehir Gökçekısık Köyü'nde Orman Genel Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen bu çevre dostu girişim, ormanın açılışı için dünyanın ve yurdun dört bir yanından gelen 150’ye yakın okurun katılımıyla bir şölene dönüştü. Ve bu olağanüstü açılış, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle Özdilek Sanat Merkezi’nde yazarla yapılan beş saatlik bir söyleşiyle taçlandı. Söyleşi sırasında serinin 8. kitabını çıkarmaya hazırlanan yazarın eserleri, doğa-insan-varoluş üzerine düşünceleri, yaşamın anlamı, kitap serisinin teması ve vesile olduğu etkileşimler üzerine yoğun bir diyalog yaşandı.

Kitap serisinin okurları, sadece hikâyelerle sınırlı kalmayıp, gerçek dünyada aktif roller üstlenerek çevresel ve toplumsal bir farkındalık yarattılar. Bu etkinlik, kültürel etkinliklerin ve edebiyatın toplumu şekillendirmedeki gücünü ve toplumsal sorumluluk projelerine nasıl ilham kaynağı olabileceğini de ortaya koydu.

Bu başarı hikâyesi, diğer edebiyatseverleri ve toplulukları, kendi etkinliklerini ve projelerini oluşturmaya teşvik edecektir kanısındayız. Çağrı Dörter'in kaleme aldığı kitap serisinin okurları, kitapların ötesinde bir amaç için birleşerek, her bireyin küçük adımlarla büyük değişikliklere yol açabileceğini kanıtladılar. Bu iyilik projesi için buluşan okurlar arasında nadir ve eşsiz dostlukların oluşması ise, onlara sürecin hediyesi olarak dönen en güzel kazanımlardan biri oldu. Bu tür bir etkileşim, edebiyatın ve topluluk çalışmalarının sürdürülebilir gelecek için nasıl bir güç oluşturabileceğini gösterirken; Dünya'da bir ilk olarak tüm edebiyat camiasına örnek teşkil edecek bu girişimin ülkemizde gerçekleşmesi de, ayrı bir gurur kaynağı oldu...

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam