SON DAKİKA
reklam
reklam

Değişen Dünyada Göç

Eklenme Tarihi: 1 Mayıs 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 67378

Maltepe Üniversitesi Uluslararası  Öğrenci Kongreleri’ inde (MÜUÖK ) sıra İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’deydi.   30 Mart’ta İstanbul Marma Otel’de  yapılan Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi  Öğrencileri Kongresi  (UİVTİBÖK)” dünyanın ve ülkemizin farklı yerlerinden birbirinden farklı alanlarda çalışan öğrencileri bir araya getirdi.  Etkinliğin bu yılki  başlığı  “Değişen Dünyada Göç “ başlığı olurken katılımcılar  bu başlık  kapsamındaki hazırladıkları  konularını misafirlere, öğretim üyelerine ve katılımcılara anlatma imkanı buldular .Uluslararası   İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi  Öğrencileri Kongresi  (UİVTİBÖK)”   2017’de açılış konuşmasını ise ; Yar.Doc  Şebnem Köşer Akçapar yaptı. Kapanışta bu sene yapılan “Yuvarlak Masa “ oturumunda  ise Kafkas Üniversiteler Birliği (KUNİP) çatısı altında katılan iki Mali’li öğrencinin kendi deneyimlerinden aktardıkları duygusal anlar yaşattı.
Yaklaşık 1 seneyi bulan uzun ve kapsamlı bir hazırlık sürecinin ardından gerçekleşen ; UİVTİBÖK  2017  bu sene de ; 15 ülkeden 21 katılımcıya yer verdi. UİÖK 2017’de aynı günün akşam saatlerinde  ise İstanbul Marma Otel’de  yapılan  gala yemeği yapıldı. Gala yemeğinde tün  katılımcılara belgeleri Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili  Prof.Dr. Gürkan Doğan ile Dekan Yardımcısı  ve  Organizasyon Fakülte  Koordinatörü Doç. Dr. Güncel Önkal  ve Organizasyon Fakülte  Koordinatörü Yar. Doc. Dr. Mehmet Bozok tarafından verildi. Katılımcılar ve çalışma ekibi bu yemekten sonra kurtlarını döküp eğlendiler.   31 Mart günü ise  yurtdışından gelen misafirler UİVTİBÖK 2017’nin ekip üyeleriyle birlikte  İstanbul’un tarihi  ve turistik yerlerini  gezdiler.  
Bizde ; UİVTİBÖK 2017 Organizasyon Komitesi Başkanı  Baturhan Çora ve Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Organizasyon Fakülte  Koordinatörü Doç. Dr. Güncel Önkal’la kısa kısa görüşmeler yaptık.
Baturhan Çora (UİVTİBÖK 2017 Organizasyon Komitesi Başkanı ): 100 yıl sonra göç daha da önemli bir hale gelecek.
Böyle etkinliklerin elimizden geldiğince çok olması için gayet sarf ediyoruz. Çünkü bizim konumuz olan “Göç” dünyada üzerine çok fazla düşünülmeyen bir konu. Özellikle de Türkiye’de çok düşünülmeyen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Göç üzerine olduğu için de biz elimizden geldiğince çok desteklediğimiz için memnunuz. Çünkü;100 yıl sonra göç daha da önemli bir hale gelecek. Yani şimdi düşünün ki; Mars’a koloni yapmayı düşünüyorlar. Demek ki;bu yapılırsa göç ülkeler arası olmaktan çıkıp, dünyalar arası bir konu olabilecek. Gelen öğrencilerden ve konuşmacılardan çok memnunuz. Size de ilginiz ve alakanız için en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Tünaydın  okuyucularına da selamlarımı gönderiyorum. 
Güncel Önkal (Maltepe Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Organizasyon Fakülte  Koordinatörü) : Kongremiz her geçen sene daha da verimli geçiyor ve markalaşıyor. Seneye fakültemiz adına kongre başlığımız “Akıllı Yaşlanma” olacak ve şimdiden temaslara başladık .
Öncelikle Tünaydın Gazetesi Çalışanlara ve size en içten dileklerimle teşekkür ederim.  Okuyucularımıza da selamlarımı gönderirim. İn.Ve Top .Bil.Fak olarak  bu sene oldukça güncel ve hepimizi yakından ilgilendiren global bir sorun olarak” GÖÇ”  konusunu işledi ve gelen konukların ülke çeşitliliği, katkıları, yakalanan uluslalar arası ortamın ve tartışmaların verimliliği açısından oldukça başarılı geçti.
Hazırlıklarımız Kasım 2016 tarihinde resmen başladı. Üniversitemizde yapılan 9 adet kongrenin genel koordinatörü, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Betül ÇOTUKSÖKEN başkanlığında her hafta toplandık. Fakültemizde tüm öğretim elemanlarımızın ve öğrenci temsilcilerinin katılımı ile keyifli bir çalışma ekibi oluşturduk. Fakültemiz adına ben ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet BOZOK koordinatörlüğü üstlendik. Öğrenci başkanlarımız Cem Ahmet Yıldırım ve Baturhan Çora idi. Ayrıca başkan yardımcımız Halime Göksu adlı öğrencimizde kesintisiz olarak hizmet ettiler. Sağolsunlar. Bu bir ekip işi. Önce kongre çağrısına çıktık. Gelen 58 bildiri başvurusunu eleyerek en niteliklilerini seçtik. Sonrasında konukların katılımlarının kesinleşmesiyle uçak ve konaklama bilgilerini organize ettik. Türk misafirperverliğini göstermek ve Maltepe Üniversitesine yaraşır bir uluslararası organizasyon için tüm imkanlarımızı seferber ettik.
Yurtdışı ilgi bu sene çok yüksekti. Ülkemizde yaşanan ve yurtdışında itibarımızı zedelemeye yönelik nahoş eylemlerin her şeye rağmen  bilimsel arenada üniversitemize ve ülkemize gösterilen itibarı azaltmadığını kanıtladık sanıyorum. Ayrıca Türkiye’deki üniversitelerde eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilerden de çok katılım aldık. Ne yazık ki bizi üzen üniversitemizin kendi öğrencilerinin ilgisinin sınırlı kalması oldu. Bu durumda da halen psikolojik bir sınır olarak kongre dilinin İngilizce olmasını görüyoruz. Ancak bu bir alışkanlık meselesi. Zamanla öğrencimiz de bu ortamların kariyerleri için, üniversite vizyonu için ne kadar vazgeçilmez olduğunu anlayacak. Toplumsal Cinsiyet, Bağımlılık, Gençlik ve  Şiddet temalı kongrelerimizden sonra Değişen Dünyada Göç başlıklı bu kongremiz dizinin beşinci kongresi idi. Her geçen sene daha da verimli geçiyor ve markalaşıyor.
Özellikle kapanış oturumu ve Gala yemeği bizler için anlamlı oldu. Kapanışta bu sene uyguladığımız Yuvarlak Masa oturumunda Kafkas Üniversiteler Birliği (KUNİP) çatısı altında katılan iki Mali’li öğrencimizin kendi deneyimlerinden aktardıkları duygusal anlar yaşattı. Gala yemeği ve sertifika töreninde ise uluslararası kültürel bir ortamda sayın yöneticilerimizin de katılımı ile oldukça eğlenceli anları paylaştık. Katılanların memnuniyeti hafızamızda yer aldı. Tüm yorgunluklar unutuldu.
Seneye fakültemiz adına kongre başlığımız Akıllı Yaşlanma olacak. Şimdiden temaslarımız başladı. Üniversitemizde fakültemiz bölümlerinin tümünün katkı verebileceği ve giderek yaşlanan nüfusun sorunlarını uluslararası zeminde tartışarak yine global bir soruna dokunacağız. Bu başlık henüz resmileşmedi ancak hazırlıklarımız bu yönde diyebilirim ve bunu Tünaydın okurları ile de paylaşabiliriz.

 

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam